30 ideja poklona za svekrvu

Nije lako biti svekrva, a nije lako biti ni snajka. Svaka od njih iz svog ugla posmatra „prava i obaveze“ kada je u pitanju život sa njihovim najdražim muškarcem i ne vidi dobro onu drugu stranu. Normalno je da postoje neka neslaganja i drugačija viđenja tog života, ali nije obavezno da te dve žene budu neprijateljice.

Dovoljno je malo razumevanja, iskrenog razgovora i dobre volje pa da svaki odnos bude ugodan i lep. Da se veza između snajke i svekrve učvrsti i poboljša, sigurno će pripomoći i neki lepi pokloni koji su izabrani baš za tu svekrvu. Ukoliko niste sigurni šta da poklonite svojoj svekrvi, pregledajte našu listu od trideset ideja za te poklone i sigurno ćete rešiti svoju nedoumicu.

1. Robot usisivač

Nema te žene koja voli kućne poslove, a posebno usisavanje. Već sama pomisao na nosanje usisivača, pranje ili istresanje posude te monotoni pokreti usisavanja tamo-ovamo predstavljaju noćnu moru svake žene.  Zato smo ubeđeni da ćete svoju svekrvu oduševiti poklonom kakav je robot usisivač. Dok ona pije kaficu, čita ili gleda omiljenu seriju, usisivač sam odrađuje posao. Čak i da nemate simpatije svoje svekrve, nakon ovog poklona ćete ih sigurno steći.

2. Masažer za vrat i ramena

Bilo da mnogo radi sedeći ili stojeći sa povijenom glavom, u takvim uslovima svakoj osobi stradaju vrat i ramena jer trpe veliko opterećenje. Nakon napornog rada, dobra masaža može mnogo pomoći da se vratni pojas opusti i koliko-toliko vrati u normalu. Naravno, često je teško naći nekoga ko će vam tu masažu rado priuštiti, ali za to postoji dobro rešenje u vidu masažera. Dakle, kupite kvalitetan masažer za vrat i ramena i takvim poklonom usrećite svoju svekrvu.

3. Masažer za stopala

Ukoliko vaša svekrva pati od bolnih nogu, možda dugo stoji u toku radnog vremena ili ima neke druge probleme vezane za umorne noge, sigurno ćete je prijatno iznenaditi i obradovati poklonom kakav je masažer za stopala. Izaberite onaj masažer koji, pored masaže, pruža i kupku za noge u slanoj vodi ili vodi sa esencijalnim uljima. Takav poklon će biti pun pogodak i s njim nikako nećete pogrešiti.

4. Bademantil

Svima je dobro poznat onaj ugodni osećaj kada nakon tuširanja obuku mekani bademantil, sednu da popiju kafu ili jednostavno uživaju u mekoći tkanine i osećaju svežine nakon pranja. Dakle, nećete pogrešiti ako svojoj svekrvi poklonite jedan lep mekani bademantil, čak i ako već ima neki sličan. Promena uvek dobro dođe, a žene svakako vole nove stvari.

5. Vezeni stolnjak sa salvetama

Većina domaćica voli lepo postavljen sto kada dolaze gosti ili kada se porodica okuplja, a stolnjak je svakako važan deo lepog izgleda svakog stola. Zato možete izabrati jedan lep vezeni stolnjak u kompletu sa odgovarajućim salvetama i takvim poklonom obradovati svoju svekrvu. Stolnjak možete birati u retro stilu ili u nekom modernijem obliku, ali svakako vodite računa da se dobro uklopi u postojeći ambijent.

6. Servis za liker

Potražite u prodavnicama lep komplet za liker pa ga darujte svojoj svekrvi. Potrudite se da izaberete neku neobičnu flašu i simpatične čaše uz nju, da to ne bude bezličan poklon. Neće vam biti teško pronaći nešto lepo i posebno, pogotovo ako znate da mnoge poklone lako možete personalizovati na razne načine.

7. Kožna tašna

Opšte je poznato da ženama nikada nije dosta tašni i cipela pa nećete pogrešiti ako svojoj svekrvi poklonite jednu lepu modernu tašnu. Izaberite model za koji znate da je po njenom ukusu i vodite računa da se boja može uklopiti u većinu odevnih kombinacija koje svekrva ima. Možda već znate za neku tašnu koju vaša svekrva priželjkuje pa će vam izbor biti još lakši.

8. Cipele

Kako smo već gore rekli, cipela i tašni nikad dosta jednoj ženi. Dakle, nema greške kada svojoj svekrvi poklonite cipele za koje znate da joj se sviđaju. Vodite računa o odgovarajućoj veličini tih cipela, simpatično ih upakujte i obradujte svoju svekrvu takvim poklonom.

9. Kupka i mirisne sveće

Lep poklon bilo kojoj ženi može biti i komplet za kupanje obogaćen mirisnim svećama. Kada poželi uživati u opuštanju i lenčarenju u vlastitom kupatilu, neobične mirisne sveće će joj priuštiti pravu atmosferu, a kupka od nekoliko različitih biljaka će samo doprineti lepšem ugođaju. Verujemo da će ovakav poklon obradovati vašu svekrvu.

10. Kozmetički ormarić

Nabavite lep i praktičan ormarić za kozmetiku i takvim poklonom omogućite svojoj svekrvi dobru organizaciju kozmetike i držanje svega na jednom mestu. Ovakvi ormarići su vrlo praktični i imaju različite police i pregrade namenjene brojnim teglicama i flašicama, a ne zauzimaju mnogo mesta. Boju možete birati po želji pa nećete doći u neugodnu situaciju da se ormarić ne slaže sa prostorom u kojem će ga vaša svekrva držati.

11. Frižider za kozmetiku

Ovakav mali frižider je od velike pomoći leti kada su aktuelni godišnji odmori i putovanja u udaljene destinacije. Mnoge kreme i preparati ne podnose visoke temperature i veoma će im goditi transport u ovom mini frižideru. Naravno, frižider za kozmetiku je predviđen za skladištenje osnovnih stvari i ne može primiti svu kozmetiku koju neka žena ima. Međutim, lako se spakuje i koristi, a to je najvažnije.

12. Tiganj „srce“

Moguće je da ste vi baš u dobrim odnosima sa svojom svekrvom i da joj od srca želite pokloniti nešto što na sebi ima srce ili je u obliku srca. Zato slobodno izaberite jedan neobičan tiganj koji je u obliku srca i njime iznenadite svoju svekrvu. U ovom tiganju će moći pržiti jaja ili palačinke koje će imati formu srca i koje nikako neće izgledati dosadno i obično.

13. Ćebe za obući

U hladnijim danima je uvek ugodno ušuškati se u meko ćebe i polako ispijati jutarnju kaficu. Međutim, često nam to ćebe spada s ruku i svlači se na jednu stranu. Kako biste to sprečili i svojoj svekrvi omogućili pravu uživanciju u jutarnjem odmoru, poklonite joj ćebe za obući. Reč je o mekanom ćebetu koje ima rukave i nema šanse da spadne ili se pomeri gde ne treba.

14. Kalupi za kolače

Ako vaša svekrva voli praviti kolače, možete joj pokloniti set kalupa za kolače nekog neobičnog oblika ili set onih kalupa za koje znate da ih još nema. Predajte joj ovaj poklon i naručite kolače za degustaciju. Naravno da morate probati kakvi su kolači iz tih kalupa.

15. Knjiga recepata za brze poslastice

Izaberite neku od praktičnih kuvarica u kojima su predstavljeni recepti za brze poslastice pa napišite lepu posvetu i poklonite je svojoj svekrvi. Ukoliko ona uživa u spremanju poslastica, ova knjiga će joj biti dodatna pomoć i izazov. Ako baš i ne voli da kuva, uz pomoć ove knjige će lako spremiti poslastice i neće se njima dugo zamarati. Dakle, kako god okrenete, dobro će joj doći.

16. Bon za SPA centar

Niko ne odbija odmor i dan koji može posvetiti samo sebi pa smo sigurni da to neće odbiti ni vaša svekrva. Kako biste joj priuštili jedan takav opušten dan, pun uživanja, uplatite joj celodnevni boravak u nekom SPA centru. Naravno, potrudite se da ostavite otvorenu mogućnost biranja datuma korišćenja datog bona kako bi vaša svekrva mogla lako uskladiti svoje obaveze sa tim odmorom.

17. Karte za predstavu ili neku manifestaciju

Ukoliko znate da vaša svekrva ima želju da odgleda neku predstavu ili želju da poseti neku kulturnu manifestaciju, izložbu i slično, možete joj pokloniti ulaznice za taj događaj. Možda joj čak možete praviti društvo na tom događaju, ako vam obema tako odgovara.

18. Knjiga

Mnogo puta smo već rekli da je knjiga bezvremen poklon koji odgovara svakoj situaciji. Zato nećete pogrešiti ako svojoj svekrvi poklonite knjigu sa tematikom koja nju zanima. Mogu to biti akcioni romani, možda oni ljubavni ili kriminalistički, a može se raditi i o knjizi koja opisuje baštovanstvo, šivanje, heklanje, istorijske događaje ili predstavlja biografiju neke poznate osobe koju vaša svekrva voli. Koju god knjigu da izaberete, ne zaboravite da napišite posvetu unutar nje i takvim poklonom obradujte svoju svekrvu.

19. Posteljina

Lepa posteljina nikada nije višak, a posebno u letnjim mesecima kada se svi stalno preznojavaju i kada posteljinu treba još češće menjati. Izaberite neku kvalitetnu posteljinu koja se slaže uz prostor svekrvine spavaće sobe i takvim poklonom iznenadite majku vašeg muža.

20. Nakit

Kada je nakit u pitanju, zaista su velike mogućnosti izbora. Nećete pogrešiti ni ako izaberete ogrlicu, lančić s priveskom, sam neobičan privesak, narukvicu, naušnice ili broš. Sve to je prikladno kao poklon jednoj ženi pa tako i vašoj svekrvi. Sami odlučite šta bi bilo najbolje da joj ovoga puta poklonite, dajte da vam ugraviraju datum i takvim lepim poklonom iznenadite svoju svekrvu.

21. Ručni sat

Ovo je poklon koji dugo traje i koji je uvek lepa uspomena na onoga ko ga je poklonio. Vodite se ukusom vaše svekrve kada budete birali sat, ali i kvalitetom samog sata. Ukoliko želite, na donjoj strani sata vam mogu ugravirati posvetu i tako ovaj poklon učiniti još posebnijim.

22. Parfem

Većina žena ima omiljeni parfem pa verujemo da je takav slučaj i sa vašom svekrvom. Dakle, uvek joj možete pokloniti još jednu bočicu omiljenog parfema ili možete nabaviti neki za koji znate da ga je spominjala kao interesantan miris. U svakom slučaju, uz parfem dodajte jedan cvet ili slatkiš koji svekrva voli i iznenadite je svojim poklonom.

23. Mobilni telefon ili tablet

Ako znate da vaša svekrva želi novi mobilni telefon ili da želi tablet, a vi ste u mogućnosti da joj to kupite, izaberite model koji priželjkuje i obradujte je ovim vrednim poklonom. Verujemo da će biti oduševljena vašom pažnjom i da će znati ceniti vaš poklon i vašu pažnju.

24. Cvet u saksiji

Ukoliko imate svekrvu koja uživa u gajenju sobnog i balkonskog cveća, možete joj pokloniti svet u saksiji. Malo se raspitajte o tome koje cveće baš voli ili koji bi novi cvet volela da ima pa potražite takvo saksijsko cveće. Možete izabrati i nešto potpuno drugačije, neko neobično cveće koje još nije imala ili ni videla pa je iznenaditi takvim svojim poklonom. Verujemo da će joj to biti novi izazov u gajenju cveća.

25. Omiljeni slatkiši kao paket

Ako ne znate šta da poklonite svojoj svekrvi, uvek možete napraviti simpatičan paket koji će se sastojati od njenih omiljenih slatkiša. Izaberite neku lepu korpu ili kutiju pa je dekorativno popunite slatkišima koje vaša svekrva voli, a između njih ubacite kesice kafe, čaja ili manje flašice likera i sve dekorativno upakujte. Svekrva će sigurno uživati u takvom poklonu.

26. Kuhinjski aparati

Svaka žena priželjkuje nove aparate u kuhinji koji će joj olakšati i ubrzati posao spremanja hrane. Zato nikako nećete pogrešiti ako svojoj svekrvi poklonite neki od kuhinjskih aparata koji nema ili joj nabavite bolji model onog aparata koji najviše koristi. Takvi pokloni se uvek mnogo cene jer su od velike pomoći svakoj ženi, a posebno onoj koja je zaposlena i izvan kuće.

27. Stolica za ljuljanje

Bez obzira na godine vaše svekrve, stolica za ljuljanje je uvek dobrodošao poklon. Sigurni smo da će se oduševiti kada joj to donesete i da će često koristiti ovu stolicu. Izaberite boju i veličinu koje odgovaraju prostoru u kojem vaša svekrva živi, stavite veliku mašnu na svoj poklon i njime iznenadite majku vašeg muža.

28. Vikend-putovanje

Ako vam vaš budžet to dozvoljava, a vaša svekrva voli da putuje, uplatite joj jedno vikend-putovanje i iznenadite je svojim poklonom. Izaberite neku destinaciju o kojoj je često pričala i za koju znate da je želi posetiti ili neku kojoj se uopšte ne nada i kojom ćete je baš iznenaditi. Kada se vrati sa tog puta, biće puna utisaka i prepričavanja doživljaja.

29. Retro šolje za kafu

Sve češće se mogu videti retro stvari kao posebno zanimljive i ponovo u upotrebi. Zato vam neće biti problem da pronađete lepe šolje za kafu u retro stilu i da takvim poklonom obradujete svoju svekrvu. Ukoliko je ona od onih žena koje ne vole starinu i koje su uvek okrenute modernim tokovima, potražite šolje u takvom obliku i iznenadite je svojim poklonom.

30. Buket cveća i bombonjera

Ako ne znate šta da poklonite svojoj svekrvi jer niste s njom u nekom bliskom odnosu, uvek joj možete dati klasičan poklon kakav je buket cveća i kvalitetna bombonjera. S takvim poklonom ne možete pogrešiti, a zadovoljićete potrebnu formu vezanu za darivanje. Izaberite cveće za koje znate da ga vaša svekrva voli, dodajte slatkiš ili bocu likera i nećete pogrešiti kada joj to poklonite.

Eto, vidite, čak ni svekrvi nije teško izabrati poklon kada imate ovoliko dobrih predloga na raspolaganju. Nadamo se da smo vam zaista pomogli u tom izboru i da ćete obradovati svoju svekrvu.