Šta pokloniti rukometašu?

Kada tražite poklon nekom fudbaleru ili košarkašu, naići ćete na brojne predmete koji predstavljaju baš taj sport, ali kada trebate izabrati poklon za jednog rukometaša, mnogo je manji izbor prikladnih predmeta. Naravno da to nije pravedno, ali tako je kako je.

Ukoliko tražite poklon za dete koje se bavi rukometom, lako ćete ga oduševiti ulaznicama za neki važan rukometni meč ili dresom omiljenog igrača, ali kada je u pitanju poklon za odraslog rukometaša, to je malo složenija situacija. Zato smo vam mi pripremili trideset predloga za poklon jednom rukometašu i sigurno ćete među njima pronaći nešto za svog dragog sportistu.

1. Rukometna lopta

Naravno da je lopta za rukomet nešto s čim nećete pogrešiti kada kupujete poklon nekom rukometašu. Na tržištu ih ima raznih i svaki proizvođač tvrdi da je njegova rukometna lopta najbolja. Vi se možete raspitati o tome koju loptu najviše ceni vaš rukometaš i izabrati nju ili jednostavno kupiti onu za koju mislite da je najbolja. Verujemo da će ga obradovati bilo koja od njih i da nećete pogrešiti koju god da odaberete.

2. Rukomet budilnik

Kao interesantan poklon jednom rukometašu, možete izabrati digitalni budilnik čija je gornja površina izrađena u obliku malog rukometnog igrališta. Sat je i praktičan i neobičan pa će sigurno ostaviti poseban utisak na vašeg dragog rukometaša. Svaki put kad se probudi, pogled će mu prvo pasti na omiljeni sportski teren.

3. Nakit

Kao i za sve druge prilike i osobe, i za vašeg rukometaša postoje posebne vrste nakita. Zato neće biti nikakav problem da izaberete lep lančić sa priveskom u obliku rukometne lopte ili neku narukvicu čija gornja površina je upravo ista lopta i da takvim poklonom iznenadite i obradujete svog rukometaša. Naravno, ako vam je draži prsten koji ima već pomenuti motiv, možete se odlučiti i za tu vrstu nakita. Verujemo da će se dopasti vašem sportisti.

4. Stalak za medalje

Kad-tad će vaš rukometaš početi donositi medalje sa raznih takmičenja i neće znati gde da ih drži. Moguće je da već ima nekoliko lepih medalja, ali nema adekvatan prostor za njih. Kako biste promenili tu situaciju, poklonite svom rukometašu stalak za medalje. Dodatna prednost je što ovaj stalak možete personalizovati imenom rukometaša i nazivom sporta, a dovoljno je samo da to zatražite od osoba kod kojih stalak kupujete i da ubrzo imate gotov poklon.

5. Privesak za ključeve

Svom rukometašu možete pokloniti i jedan manji poklon, ali nikako manje važan ili manje drag. Reč je o poklonu koji će vrlo često biti uz njega, a koji mu neće zauzimati mnogo prostora.  Naravno, takav poklon je privesak za ključeve u obliku rukometne lopte ili u obliku manje ploče na kojoj je ugravirano rukometno igralište sa rukometašima.

6. Drvena kutija za rukometaše

Svaka osoba ima neke sitnice kojima je potrebna odgovarajuća kutija da bi sve te sitnice bile na jednom mestu. Kako biste svom dragom rukometašu obezbedili takav skladišni prostor, poklonite mu neobičnu drvenu kutiju na čijem poklopcu se nalazi slika ili gravura rukometnog igrališta sa rukometašem u skoku. Ovo je zaista lep poklon koji će obradovati vašeg dragog sportistu.

7. Figura rukometaš

Ova mala figura izgleda kao Oskar za rukomet i ubeđeni smo da će ulepšavati bilo koji prostor vašeg rukometaša. Možete je nabaviti u boji zlata ili boji bronze, a vi izaberite onu za koju mislite da će se više dopasti vašem sportisti. Naravno, možete kupiti i obe, ako vam tako više odgovara. Figurica predstavlja rukometaša s loptom i to u skoku, trenutak pre šutiranja, pa zaista deluje impresivno.

8. Organski sapuni u obliku rukometne lopte

Nakon iscrpljujućih treninga, svakom rukometašu je potrebno tuširanje i adekvatna njega kože. Poznato je da su organski preparati najbolji za naše telo i da ih treba što češće koristiti. Zato nabavite nekoliko organskih sapuna u obliku rukometne lopte, lepo ih upakujte i takvim poklonom iznenadite svog sportistu. Ovakve sapune uvek možete poručiti putem interneta i dogovoriti se o njihovom izgledu.

9. Kreme i gelovi za sportske povrede

Opšte je poznato da se rukometaši često povređuju tokom igre i da im je potrebna odgovarajuća krema da saniraju te povrede. Najčešće je reč o gelovima koji hlade i smanjuju otok na sportskim povredama. Kao poklon svom rukometašu, možete mu napraviti mali paket od gelova i krema koje brzo saniraju navedene povrede. To mogu biti različite vrste proizvoda ili neke vrste koje se međusobno nadopunjuju. Odlučite sami.

10. Ulaznice za Svetsko ili Evropsko prvenstvo

Ne bave se svi rukometaši vrhunskim rukometom i ne učestvuju svi na Evropskom ili Svetskom prvenstvu, ali smo sigurni da bi svi rukometaši rado pratili ta prvenstva na licu mesta. Ukoliko je i vaš rukometaš jedan od njih, poklonite mu ulaznice za neko od pomenutih prvenstava i iznenadite ga takvim poklonom. Možda mu se i sami možete pridružiti i učiniti taj poklon još boljim.

11. Dugmad za košulju

Vrlo lep poklon svakom muškarcu su dugmad za košulju. Kada ta dugmad izgledaju kao male simpatične rukometne lopte, onda je to idealan poklon za jednog rukometaša. Izaberite dugmad za košulju u boji srebra ili zlata, prema ukusu vašeg rukometaša, i takvim poklonom ga prijatno iznenadite i obradujte.

12. Knjiga rukometnih zanimljivosti

S obzirom da rukomet nije igra koja je nastala juče, njena istorija sadrži mnoge zanimljivosti. Neobični rekordi, razni presedani, anegdote sa utakmica i prvenstava su sigurno nešto što će zainteresovati vašeg rukometaša i o čemu će rado čitati. Zato nabavite knjigu o zanimljivostima iz rukometnog sporta, napišite lepu posvetu i poklonite je svom rukometašu.

13. Sportski paket

Ukoliko nemate neku posebnu ideju za poklon rukometašu ili ne želite pogađati šta bi mu se zaista svidelo, a i dalje mu želite nešto pokloniti, napravite manji sportski paket sa kojim ne možete pogrešiti. Kupite praktičnu i neobičnu flašu za vodu, štitnike za natkolenicu, znojnice za ruke, sportske čarape i uz to stavite nekoliko energetskih pločica pa sve lepo upakujte u zanimljiv paket. Ovakav poklon je prikladan svakom sportisti i nikako nećete promašiti ako ga poklonite jednom rukometašu.

14. Peškir za plažu

Vrući letnji dani vape za morem, jezerom, rekom ili bazenom i svežinom koju ta voda pruža. Uz takav odmor svakako ide i zanimljiv peškir za plažu. Zato izaberite onaj na kojem je jedna velika ili mnogo malih rukometnih lopti, lepo ga spakujte i poklonite svom dragom rukometašu. Takođe, možete kupiti neki kvalitetan jednobojan peškir po želji i dati da na njemu odštampaju „Ja volim rukomet“ pa takvim poklonom iznenaditi svog sportistu.

15. Rukomet ambijentalna led lampa

Prednost ambijentalne lampe nad nekom drugom je što pomoću nje možete imati osvetljenje kakvo trenutno želite u sobi. Lako je promeniti boju osvetljenja od toplije u hladniju ili obrnuto, a time i atmosferu sobe. Kada na takvoj lampi imate jasne detalje rukometaša u skoku koji baca loptu u gol, onda nema nikakve sumnje da je to pravi poklon za vašeg dragog sportistu. Na donjem delu lampe je moguće ispisati neku poruku ili ime osobe kojoj lampu poklanjate i tako ovaj poklon učiniti još zanimljivijim i ličnijim.

16. Bademantil

Svaki sportista treba bademantil nakon tuširanja pa je ovo dobar poklon i za jednog rukometaša. Izaberite bademantil sa nekim detaljima koji predstavljaju rukometnu igru ili kupite jedan jednobojni bademantil, odnesite ga na štampanje i tražite da na njemu ispišu „Rukometaš No 1“.

17. Podmetači za čaše

Nabavite već gotove podmetače za češe sa detaljima rukometnog sporta ili sami napravite nekoliko zanimljivih komada po želji. Možete ih izraditi od tanjeg drveta ili od debljeg kartona presvučenog folijom i oslikati ih po želji. Ovi podmetači mogu biti neobičnog oblika, ne moraju biti jednostavno okrugli ili kvadratni. Na vama je da se igrate i stvarate poklon, ako ga već ne pronađete onakvog kakvog želite.

18. Majica sa duhovitim natpisom

Od vaše mašte zavisi kakve ćete natpise staviti na pamučnu majicu, ili više njih, koju ćete pokloniti svom dragom rukometašu. Verujemo da će se rukometaš svakoj obradovati i da će se slatko nasmejati natpisima na njoj. Mi vam predlažemo da odštampate nešto u stilu „Rukomet je sport, ostalo su zanimacije“ i da takvim poklonom ulepšate dan svom sportisti.

19. Posteljina

Putem interneta možete nabaviti mnogo lepih posteljina za razne prilike i sa raznim temama pa vam neće biti problem da poručite jednu kvalitetnu posteljinu sa velikom rukometnom loptom na njenom središtu ili sa nekim drugim detaljima koji prikazuju rukometnu igru. Takvim poklonom ćete sigurno iznenaditi svog rukometaša.

20. Veliki poster omiljenog rukometaša (za decu)

Svi znamo kako deca, pogotovo tinejdžeri, vole svoje idole i žele znati sve o njima, a posebno žele imati njihove slike u sobi. Ako tražite poklon za jednog mladog rukometaša, možete mu pokloniti veliki poster omiljenog igrača ili omiljenog rukometnog kluba. Naravno, proverite da već nema jedan takav i potrudite se da nabavite onaj do kojeg je teže doći.

21. Torta „rukomet“

Ukoliko vaš rukometaš slavi rođendan ili neku godišnjicu, na poklon mu možete doneti tortu u obliku rukometnog igrališta sa malim rukometašima na terenu. Ovakve torte su prava mala umetnička dela i čovek ne zna da li da ih gleda ili jede. Nekako mu dođe žao da pokvari tu lepotu i trud onoga ko je tortu napravio. Kako god bilo, verujemo da će se vaš rukometaš obradovati ovako lepoj poslastici.

22. Otirač „rukometna lopta“

Zanimljiv poklon bilo kojem rukometašu može biti i otirač na kojem se nalazi slika rukometne lopte ili onaj na kojem piše „Ja (srce) rukomet“. Takav poklon je neočekivan i simpatičan u isto vreme i verujemo da će obradovati vašeg rukometaša.

23. Sportska oprema

Kada je reč o bilo kojem sportisti, sportska oprema je uvek dobar izbor poklona. Izaberite kvalitetnu sportsku torbu, patike ili neku drugu opremu koja je potrebna vašem rukometašu pa ga iznenadite i obradujte svojim poklonom.

24. Šolja s motivom rukometa

Putem interneta ćete lako pronaći mnoge šolje koje umesto ručke imaju neke specifične detalje ili koje po sebi imaju tekst prikladan za razne sportove. Zato vam neće biti problem da izaberete jednu od šolja koje predstavljaju rukometni sport, da je neobično upakujete i njome iznenadite svog dragog sportistu.

25. Muzej rukometa

Čak i u našoj zemlji postoji Muzej rukometa, a o onima u belom svetu da i ne govorimo. Vaš rukometaš bi sigurno voleo obići jedan takav muzej i videti sve one zanimljivosti o rukometu za koje nije znao ni da postoje. Nabavite ulaznice za takav muzej pa ih poklonite svom rukometašu. Ukoliko ste u mogućnosti, odvedite ga u neki od svetskih rukometnih muzeja i na taj način mu pružite nezaboravan poklon.

26. Miš za kompjuter

Ovo je predmet koji se u današnje vreme stalno koristi i koji je moguće naći u raznim neobičnim oblicima. Nabavite miš za kompjuter u obliku rukometne lopte i njime iznenadite svog rukometaša. Kad god položi ruku na ovog miša, imaće osećaj da počinje rukometna utakmica ili neki trening.

27. Daska za rezanje

Čak i svaki rukometaš ponekad mora ući u kuhinju i nešto iseći na dasci za rezanje pa makar to bio komad hleba. Ukoliko nekada seče i mezu, daska će mu još više trebati. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom dragom sportisti poklonite dasku za rezanje sa motivima rukometa i takvim poklonom ga obradujete.

28. Hemijska olovka sa rukometnom loptom na vrhu

Ovo je jedan vrlo simpatičan poklon koji nije skup pa je moguće da izaberete nekoliko različitih olovaka i poklonite ih svom rukometašu kao komplet. Reč je o hemijskoj olovci koja na svom vrhu ima malu rukometnu loptu i koja vrlo simpatično izgleda.

29. Flaša „rukomet“

Neobičan i dekorativan poklon jednom rukometašu može biti i flaša na kojoj su ručno oslikani rukometni teren i igrači na njemu. Flaša stoji, odnosno leži na malom drvenom postolju, položena je horizontalno i lepo izgleda. Po želji, na flaši je moguće ispisati ime ili neku poruku, što svakako zavisi od vas i dogovora s onima koji flašu dekorišu. Verujemo da ćete ovakvim poklonom baš iznenaditi svog rukometaša.

30. Zidni sat

Putem interneta lako možete naručiti drveni zidni sat sa motivima rukometa. Ovakvi satovi su vrlo dekorativni, a imaju i svoju upotrebnu vrednost. Upečatljiv su detalj na svakom zidu i nema šanse da ostanu neprimećeni.  Lepo upakujte ovaj sat i njime obradujte svog dragog rukometaša.

Ovo su bili naši predlozi za poklon rukometašu i mi se nadamo da smo vam pomogli da osmislite svoj poklon za jednu dragu osobu.