Pokloni za radnog kolegu – IDEJE

Radne kolege su osobe s kojima svakodnevno provodimo vreme i o kojima mnogo toga znamo. S nekima smo bliži i delimo dosta detalja iz privatnog života, s nekima smo više u poslovnim odnosima, ali smo sa svima sigurno vezani na mnoge načine.

S vremena na vreme dolazimo u situacije u kojima svom radnom kolegi želimo pokloniti nešto, bilo kao individualan ili zajednički poklon u kojem učestvuju i ostali radnici. Od naše bliskosti s tim kolegom zavisi i vrsta poklona koju ćemo za njega izabrati, odnosno zavisi da li će to biti formalniji ili ličniji poklon.

Na našoj listi ideja poklona za radnog kolegu možete pronaći predloge i za jednu i za drugu vrstu.

1. Nakit

Kada je nakit u pitanju, ovaj poklon može biti formalan, ali može biti „topliji“ i obogaćen sentimentalnom posvetom. Izbor je veliki i o vama i budžetu kojim raspolažete ovisi za šta ćete se odlučiti. Može to biti lančić s priveskom, muški prsten, narukvica, dugmad za košulju, igla za kravatu i slično. Vodite računa o ukusu radnog kolege i stilu koji neguje pa ćete lako odlučiti čime da ga obradujete.

2. Viski globus set

Kada svom radnom kolegi želite pokloniti jedan elegantan poklon, „moćnog“ izgleda, nikako nećete pogrešiti ako se odlučite za viski globus set. Reč je o kompletu koji sadrži flašu u formi globusa, postavljenu na elegantan drveni stalak, dve čaše, devet kockica za hlađenje pića, hvataljku za led i mali levak. Unutar flaše se nalazi simpatičan stakleni brodić koji ovu flašu čini još neobičnijom. Na čašama su oslikani kontinenti, a sve zajedno dolazi u elegantnoj kutiji. Nema sumnje da će ovaj poklon iznenaditi i obradovati vašeg kolegu.

3. Zidni sat

S obzirom da tražite poklon za svog radnog kolegu, verovatno su vam poznata njegova interesovanja i hobiji. Zato vam ne bi trebalo biti teško da odlučite kakav zidni sat bi oduševio vašeg kolegu i šta bi to bilo baš posebno za njega. Na tržištu možete lako pronaći zidne satove u raznim oblicima i s raznom tematikom, a možete ih i dodatno personalizovati nekom porukom. Dakle, može to biti sat u obliku vozila, muzičkog instrumenta, knjige, žene, matematičkih formula i slično.

4. Pribor za pisanje

Ukoliko vaš radni kolega često piše, možete mu pokloniti kvalitetan komplet za pisanje. Da bi taj poklon bio ličniji, dajte da vam na tom kompletu ugraviraju posvetu i datum. Ako se radi o starijem radnom kolegi koji je sentimentalno vezan za neka prošla vremena, poklonite mu Deluxe set za pisanje. U tom setu će pronaći pero sa zlatnim vrhom, šest nastavaka za nalivpero, postolje za nalivpero i flašicu mastila. Za koji god pribor da se odlučite, biće to lep poklon radnom kolegi.

5. Retro aparat za kokice

Ako imate radnog kolegu koji voli provoditi večeri uz gledanje filmova, poklonite mu mali aparat za pravljenje kokica. Ovaj aparat je napravljen u retro stilu, a u njemu je moguće praviti kokice bez dodavanja masnoće. Sigurni smo da bi to bio zanimljiv i neobičan poklon nekome ko rado gleda filmove, a moguće je i da ćete nakon ovog poklona biti pozvani na neko filmsko veče uz kokice.

6. Antistres bokserski džak ili stona kruška

Kada tražite poklon za radnog kolegu s kojim ste u bližim odnosima, možete mu pokloniti jedan antistres džak za efikasno izbacivanje frustracija nakupljenih na radnom mestu. Ovaj džak je na naduvavanje i dobro podnosi udarce. Ukoliko mislite da bi za vašeg kolegu bila pogodnija antistres stona kruška, vi mu darujte takav poklon.

7. Giljotina za mezu

Čime god da se bavi vaš radni kolega, sigurno kod kuće ponekad priprema mezu za svoje goste. U takvim situacijama mu je potrebna daska za sečenje i oštar nož da bi komadi te meze izgledali uredno i lepo. Kako biste sve nabrojano obezbedili svom kolegi u jednom komadu, poklonite mu neobičnu giljotinu za mezu. Radi se o lepoj drvenoj dasci koja na sebi ima ugrađen oštar sekač i na kojoj možete i seći i servirati mezu. Verujemo da se vaš kolega neće buniti ako uz ovu giljotinu dodate i malo meze.

8. Košulja

Naravno, ovo je klasičan i mnogo puta viđen poklon i ne trebamo ga posebno objašnjavati. Međutim, nekada je to najbolji izbor poklona za kolegu kojem ne znate šta da poklonite i koji nema neke posebne hobije i interesovanja. Uvek se možete odlučiti za klasičan model, ali ako je reč o mlađem kolegi, ipak se odlučite za neke modernije varijante. Ovo je poklon koji će sigurno nekada koristiti i koji neće ostati zaboravljen u nekom delu životnog prostora.

9. Kravata

Još jedan proveren i klasičan poklon, ali  koji ne mora biti dosadan. Izaberite lepu svilenu kravatu sa neobičnim detaljima, uz nju dodajte flašu pića i sve lepo upakujte. Potrudite se da kravata bude zanimljiva, da na sebi ima neke detalje koji se odnose na ono što vaš kolega voli i da kod njega izaziva želju da je nosi i pokazuje drugima. Putem interneta je moguće pronaći baš takve kravate i njima iznenaditi drage ljude.

10. Smart Egg2 – plavi zmaj

Ako je vaš radni kolega neko ko voli mozgalice, ko ima mnogo strpljenja i voli izazove, ovo je idealan poklon za njega. Reč je o jajetu na kojem se nalaze razni utori kroz koje treba provući određenu malu šipku. Da biste to uradili, morate sklopiti jaje i biti vrlo strpljivi. Ovo nije nimalo lako izvesti pa to može biti odličan poklon i za one radne kolege koji uvek „sve znaju, u svemu su najbolji i sve mogu“. Eto prilike da se takvi dokažu.

11. Podloga za laptop i tablet

Laptop je skoro svima u svakodnevnoj upotrebi i dobra podloga za taj laptop je od velike koristi. Svom radnom kolegi možete pokloniti upravo jednu takvu podlogu, a pri tome birajte onu koja na sebi ima mesto za čašu, pribor za pisanje i neke sitnice. Verujemo da će vam vaš radni kolega biti vrlo zahvalan kada se uveri u benefite koje donosi podloga za laptop.

12. Kožna tašna

S ovakvim poklonom nema greške. Lepa i kvalitetna kožna tašna uvek dobro dođe, bilo kao mala promena ili kao praktična potreba. Birajte modele koji odgovaraju onome što vaš kolega radi i materijalu koji svakodnevno nosi, a to znači da će nekome trebati veća, a nekome manja tašna. Simpatično upakujte svoj poklon i njime iznenadite i obradujte svog radnog kolegu.

13. Alko basket

Ukoliko je vaš radni kolega neko koga dobro poznajete i s kim ste često na kućnim žurkama, možete mu pokloniti alko basket i tako doprineti još veselijim zabavama u njegovom domu. Ovaj poklon je oblik društvene igre i predviđen je baš za zabavu punoletnih osoba. Ubacivanje loptice u koš i nagrađivanje čašicama alkohola je sigurno nešto što nije predviđeno za maloletnike, ali je odlično za zabavu odraslih. Dakle, iznenadite svog bliskog radnog kolegu ovakvim poklonom.

14. Džepni sat

Sat je uvek prikladan poklon za nekog muškarca, a kada je reč o džepnom satu, onda to može biti dobar poklon i za starijeg gospodina i za mlađeg kolegu koji voli eleganciju. Izaberite lep džepni sat i dajte da na njemu ugraviraju određenu posvetu i datum pa takvim poklonom iznenadite svog radnog kolegu. Ovo je vrlo lep kolektivni poklon, posebno kada su u pitanju neki bitniji jubileji.

15. Vikend-putovanje

Kada smo već spomenuli zajedničke poklone, želimo reći da je uplata nekog putovanja odličan izbor poklona za radnog kolegu. Naravno, to se odnosi na one kolege koji vole putovanja i koji često o njima pričaju. Izaberite destinaciju za koju znate da je vaš radni kolega želi posetiti pa mu platite vikend-putovanje u to mesto. Takav poklon je zaista lep i kolega će mu se sigurno obradovati, a neće nikoga pojedinačno previše koštati.

16. Kanister Gift Set

Za radne kolege koji rado odlaze na izlete, pecanja i slično, odličan poklon može biti kanister koji je pretvoren u ormarić za piće. Reč je o pravom limenom kanisteru na kojem su izrezana vrata i koji u svojoj unutrašnjosti ima postavljene drvene police i mesto za flašu. Uz kanister dolaze dve čaše, a ostali sadržaj nabavljate sami. Ubeđeni smo da ćete ovako neobičnim poklonom iznenaditi svog kolegu, ali i da ćete ga obradovati.

17. Set za roštilj

Ukoliko tražite poklon za nekog radnog kolegu koji ima dvorište i koji voli spremati hranu na roštilju, dobar izbor poklona će biti set za roštilj. Na tržištu imate zaista razne kombinacije ovih setova, od onih manjih do velikih setova smeštenih u posebne kofere ili čak ormariće. Na vama je da odlučite šta je najprikladnije za vašeg radnog kolegu i čemu će se najviše obradovati. Ako je taj kolega neko ko veruje samo u zlato i njegovu snagu, možete mu pokloniti „Roštilj set za milionere“ i posebno ga obradovati svojim poklonom.

18. Wireless auto punjač za mobilni telefon

Evo jednog praktičnog poklona koji treba skoro svakoj osobi. Ovaj punjač mobilnog telefona se lako postavlja u automobil, bilo na masku pomoću vakuum podloge ili na otvor za ventilaciju pomoću jakih štipaljki. Uz njega dolazi USB kabl, a telefon se puni tako što se samo nasloni na punjač. Čak nije potrebno skidati zaštitnu masku s telefona. Verujemo da će se ovakav poklon dopasti svakom radnom kolegi.

19. Knjiga

Kada je u pitanju knjiga kao poklon, mogućnosti su zaista ogromne. Izaberite tematiku koja  posebno zanima vašeg radnog kolegu, napišite kratku posvetu i lepo upakujte knjigu. Zaista je moguće izabrati mnoge teme, od onih „uradi sam“ do naučne fantastike. Ako ipak ne možete da odlučite koju oblast da izaberete, nećete pogrešiti ako radnom kolegi poklonite knjigu zagonetki. To je uvek zanimljiva tema i svi rado pokušavaju odgovoriti na postavljene pitalice.

20. Džepni ili stoni upaljač

Ukoliko je vaš radni kolega pušač, možete mu pokloniti lep upaljač. Na upaljaču je moguće ugravirati datum ili neke reči kako bi to bila upečatljiva uspomena. Kada želite ovom poklonu dati malo drugačiju dimenziju, možete potražiti stoni upaljač. Ako se potrudite, pronaći ćete vrlo neobične i lepe primerke upaljača za koje je predviđeno da stoje na stolu, a ne u nekom džepu. Verujemo da takav poklon nije često viđen i da će se baš dopasti vašem kolegi.

21. Kozmetički set

Muška kozmetika je više-manje klasika, ali i ona ima svoja iznenađenja. Potražite proverene kozmetičke proizvode za muškarce koji dolaze u neobičnim pakovanjima pa takvim poklonom iznenadite svog radnog kolegu. Uz malo truda, nabavićete zanimljiv poklon kojim ćete ga obradovati.

22.Sportski rekviziti

Mnogi muškarci su sportski tipovi i rado odlaze u teretanu ili se bave nekim aktivnim sportom. Ukoliko je i vaš radni kolega jedan od njih, možete mu pokloniti neke sportske rekvizite koje koristi u tom sportu. Na kraju, uvek možete izabrati sportsku torbu, peškire, znojnice i slično ako nemate ideju za nešto drugo što je vezano za dotični sport.

23. Stalak za flaše

Prikladan poklon nekom muškarcu je i stalak za flaše pa nema razloga da ga ne poklonite svom radnom kolegi, posebno ako je on u zrelim godinama i voli klasične stvari. Izaberite jedan dekorativan stalak neutralnih boja ili se možete odlučiti za ormarić predviđen za držanje flaša. Šta god da izaberete, biće to pravi muški poklon i sigurno će se dopasti vašem radnom kolegi.

24. Stoni organizer

Ako je vaš radni kolega često za radnim stolom, sigurno bi mu od velike pomoći bio dobar stoni organizer. Nije uvek lako održati radni sto urednim i imati sav potreban pribor na dohvat ruke pa je stoni organizer odlično rešenje za taj problem. Izaberite organizer koji će odgovarati radnim potrebama vašeg kolege i veličini njegovog stola pa ga obradujte svojim poklonom.

25. Plaćen kurs po želji

Kada radnom kolegi poklanjate zajednički poklon, možete mu uplatiti kurs na koji bi rado išao. Možda se radi o nekom adrenalinskom sportu, poput kursa padobranstva, ili je reč o nekom računarskom kursu, kursu slikarstva, glume i slično. U svakom slučaju, izaberite ono što će vašeg kolegu posebno usrećiti i obradujte ga svojim zajedničkim poklonom.

Ovo su bile naše ideje za poklon radnom kolegi i nadamo se da smo vam tim idejama pomogli da pronađete odličan poklon za svog kolegu.