Ideje poklona za razrednicu

Mi koji smo odavno završili školu, kad pogledamo unazad, shvatamo da su nam razrednice bile kao druge mame. Savetovale su nas, prolazile s nama kroz uspone i padove, ljutile se na nas i opet nam opraštale mnogo toga. Verujemo da je tako i danas, ali verujemo i da trenutni učenici nisu svesni onoga što imaju, to dolazi tek kasnije, s godinama.

Lepo je birati poklon za razrednicu, posebno ako vam je ona mnogo draga i ako se baš zna obradovati svakom poklonu. Uopšte nije toliko važna materijalna vrednost tog poklon koliko je bitna njegova simbolika i unikatnost. Međutim, i onim materijalno vrednim poklonima se može mnogo toga poručiti. Zato vam mi nudimo puno ideja za poklon razrednici, a vi ih prilagodite sebi.

1. Podmetači za čaše s fotografijom učenika

Kao simpatičan poklon za jednu razrednicu, možete sami izraditi zanimljive podmetače za čaše od šperploče, tvrdog kartona obloženog vodootpornom folijom ili od nekog drugog pogodnog materijala i onda dati da vam na njima odštampaju zajedničku odeljensku fotografiju. Naravno, možete i na svaki podmetač staviti pojedinačnu fotografiju svakog učenika, ali ih tada morate napraviti mnogo više. Sve te podmetače spakujte u jednu lepu kutiju, napišite simpatičnu poruku i obradujte svoju razrednicu.

2. Kožna tašna

Nastavni proces zahteva mnogo papira, raznih materijala i pribora pa je odgovarajuća tašna neophodna svakom prosvetaru. Posebno onda kada kući nosi pismene radove. Imajući ovo u vidu, izaberite jednu modernu, ali praktičnu tašnu za svoju razrednicu, lepo je upakujte i iznenadite svojim poklonom.

3. Mini stoni usisivač

Evo jednog neobičnog poklona koji će biti simpatičan svakoj ženi pa tako i vašoj razrednici.  Poznato je da su žene pedantnije nego muškarci i da ih mnogo više nerviraju mrvice i prljavština na stolu, na tastaturi, po radnoj površini nego što te mrvice nerviraju muškarce. Međutim, nije uvek lako dopreti do njih i očistiti ih. Zato vam predlažemo da svojoj razrednici poklonite ovaj mali stoni usisivač, okruglog oblika, koji lako staje u svaku tašnu, a radi na baterije. To je neobičan i efikasan poklon koji će je sigurno oduševiti.

4. Puzzle s kolektivnom fotografijom odeljenja

S obzirom da je u današnje vreme moguće personalizovati svaki poklon, neće vam biti nikakav problem da na veći karton prenesete kolektivnu fotografiju učenika iz odeljenja i da od nje napravite puzzle. Sve to možete naručiti u nekoj štampariji u kojoj će to profesionalno odraditi. S druge strane fotografije stavite svoje potpise, spakujte puzzle u odgovarajuću kutiju i iznenadite razrednicu ovim unikatnim poklonom.

5. Posebna šolja

Bez velikog napora možete pronaći simpatične šolje za tople napitke koje umesto ručke imaju razne motive, od gitare, epruvete, ruža za usne do francuskog ključa i košarkaške lopte. Putem interneta je moguće poručiti jednu takvu šolju koja će svojim posebnim detaljima odgovarati baš vašoj razrednici. Naravno, uvek možete kupiti neku običnu šolju po svom izboru i dati da vam na njoj odštampaju ono što želite ili je možete i sami oslikati. Za šta god da se odlučite, takva šolja će biti lep poklon vašoj razrednici.

6. Magično drvo trešnje

Evo jednog neobičnog poklona koji će se sigurno dopasti vašoj razrednici. Radi se o dekorativnom drvcetu koje skoro mesec dana može krasiti životni prostor vaše drage prosvetarke. Neobičnost ovog poklona je u tome što izgleda kao običan komad kartona sve dok ga ne zalijete „magičnom“ vodom. Nakon toga, kartonsko drvo procveta lepim roze cvetovima i izgleda veoma dekorativno. Na cvetanje se može čekati do jedan dan, ali prvi rezultati su vidljivi veoma brzo. Sigurni smo da ćete iznenaditi i obradovati vašu razrednicu ovakvim poklonom.

7. Frižider za kozmetiku

Verujemo da je svakoj ženi problem sačuvati kozmetiku na visokim letnjim temperaturama, posebno na godišnjem odmoru i u toku putovanja. Zato nećete pogrešiti ako vašoj razrednici poklonite frižider koji je namenjen baš hlađenju kozmetike. Reč je o malenom i simpatičnom frižideru koji je idealan za putovanja i u kojem se nalaze police i mesta za razne bočice i teglice. Sigurni smo da će vaša razrednica biti oduševljena ovim poklonom i vrlo zahvalna za isti.

8. Bicikl

Lep ženski bicikl sa korpom na guvernalu je i retro i elegantan u isto vreme. Ukoliko vaša razrednica voli bicikl i rado ga koristi, možete joj pokloniti jedan lep i ženstven model u omiljenoj boji. Korpa na biciklu će joj svakako dobro doći kada bude nosila nastavni materijal na posao, ali i kada u povratku bude kupovala neke namirnice za kuću. Zato, stavite veliku mašnu na bicikl i usrećite svoju razrednicu ovakvim poklonom.

9. Uplata dana u SPA centru

Kada svojoj razrednici želite priuštiti zasluženi odmor i vreme samo za sebe, najbolje je da joj uplatite celodnevni boravak u nekom SPA centru. Potrudite se da ostavite otvoren datum korišćenja ovog poklona kako bi vaša razrednica u njemu mogla uživati onda kada joj najviše bude odgovaralo. Kupite simpatičnu kovertu, napišite odgovarajuće lepe reči, stavite uplaćeni vaučer i obradujte svoju razrednicu.

10. Knjiga zagonetki

Knjiga je bezvremen poklon i nema te situacije u kojoj nije prikladna. Izaberite neku knjigu za koju znate da je vaša razrednica priželjkuje ili neku zanimljivu knjigu koja odgovara njenom ukusu, napišite posvetu i lepo je upakujte. Ukoliko ne znate koju knjigu da izaberete, nećete pogrešiti ako kupite knjigu zagonetki i takvim poklonom obradujete svoju razrednicu.

11. Ručni sat

Elegantan ženski sat je uvek poželjan poklon pa nema razloga da ne bude tako i kada je vaša razrednica u pitanju. Obratite malo pažnju na to kakav stil oblačenja neguje dotična razrednica pa ćete lakše odlučiti kakav sat da izaberete. Tražite da vam ugraviraju datum na poleđini sata kako bi on ostao trajna uspomena na vas i vašu generaciju.

12. Lančić sa priveskom

Ovo jeste klasičan poklon, ali to ne znači da mora biti dosadan i običan. Pre svega, moguće je da izaberete vrlo neobičan privesak uz lančić, a i da sam lančić bude posebne izrade. Kada je o privesku reč, potražite onaj koji predstavlja detalje nastavnog predmeta koji vam razrednica predaje, kao što su trougao, knjiga, lopta, epruveta i slično. Možete se voditi i detaljima hobija, ako vam je poznato da ga razrednica ima. U svakom slučaju, biće to lep poklon i draga uspomena.

13. Buket medenjaka s imenima učenika

Svoju razrednicu možete obradovati velikim buketom medenjaka neobičnog oblika na kojima će biti ispisana imena učenika vašeg odeljenja. To je vrlo simpatičan poklon koji može jako dugo trajati, a koji zaista izgleda impresivno. Tražite da vam celi buket raskošno umotaju, dodajte poruku s učeničkim potpisima i takvim poklonom obradujte svoju razrednicu.

14. Posebna ambijentalna lampa

Stona lampa je uvek praktičan poklon, a kada je reč o onoj koja moderno izgleda i ima mogućnost menjanja boje svetla po želji, onda je to i poželjan poklon. Da biste ovakvu lampu učinili posebnom za vašu razrednicu, tražite da vam na njoj odštampaju mala srca sa imenima učenika iz odeljenja ili da ispišu neku posebnu poruku koju za razrednicu imate.

15. Antistres igračka i šaljiva poruka

Ukoliko je vaša razrednica spremna na šalu, možete joj pokloniti neku smešnu antistres igračku i uz nju priložiti poruku u kojoj kažete da vam je potpuno jasno kako joj je ovakav poklon neophodan. Takođe možete napisati da vi nikada ne biste izabrali da budete razrednica sami sebi i da vam u tom slučaju ne bi pomoglo ni nekoliko antistres igračaka. Naravno da ćete ovakvim poklonom nasmejati svoju razrednicu i da će vas još više voleti.

16. Deluxe set za pisanje

Ovo je jedan neobičan poklon koji u sebi nosi duh prošlih vremena. Set izgleda kao stari pribor za pisanje i u sebi sadrži pero sa pozlaćenim vrhom, penkalo sa šest različitih nastavaka, flašicu mastila, stoni držač penkala, a sve to je spakovano u lepu kutiju. Ubeđeni smo da je ovo odličan poklon za jednu razrednicu i da ćete je njime veoma obradovati.

17. Plaketa za izdržljivost

Ako ste spremni napraviti jedan duhovit poklon, onda to može biti plaketa za izdržljivost kojom ćete nasmejati svoju razrednicu. Osmislite izgled ove „plakete“, ispišite odgovarajući tekst pa je stavite u neki neobičan okvir. Ubeđeni smo da će se vaša razrednica slatko nasmejati kada dobije pomenutu „plaketu“.

18. Kišobran u boci

Kišobran je uobičajen predmet i mnogo puta viđen, ali kada je on spakovan u neobičnu bocu, onda to može biti vrlo simpatičan poklon. Reč je o malom crnom kišobranu čija ručka predstavlja vrh plastične boce koja je futrola kišobrana. Ovaj kišobran lako staje u torbu i nema bojazni da će ukvasiti njen sadržaj ni kada je mokar. Sigurni smo da će se ovakav poklon dopasti vašoj razrednici.

19. Tabakera s posvetom

Ukoliko je vaša razrednica pušač, možete joj pokloniti lepu žensku tabakeru. Izaberite elegantan model tabakere i dajte da vam na njoj ugraviraju određenu posvetu. Biće to lepa i dugotrajna uspomena na vas.

20. Zidni sat „knjiga“

Kao neobičan i prikladan poklon jednoj razrednici možete izabrati zidni sat u obliku knjige. Sat je izrađen od drveta i na njemu možete tražiti da vam ispišu poruku kakvu želite. Izgleda veoma dekorativno, a ima i svoju praktičnu vrednost. Lako možete dogovoriti da izgled sata prilagode vašim željama kada su u pitanju neke finese i na taj način ga učiniti još posebnijim.

21. Simpatičan miš za kompjuter ili USB stik

S obzirom na svakodnevnu upotrebu kompjutera, nećete pogrešiti ako vašoj razrednici poklonite neobičan USB stik ili neki simpatičan miš za kompjuter. Na tržištu je moguće pronaći razne oblike pomenutih predmeta pa vam neće biti problem da nabavite baš onaj koji predstavlja posebne detalje nastavnog predmeta koji vam razrednica predaje.

22. Majica sa duhovitim natpisom

Vaša razrednica će se sigurno nasmejati kada na poklon dobije simpatičnu majicu na kojoj je neki duhovit natpis. Zato izaberite kvalitetnu jednobojnu majicu i dajte da vam na njoj odštampaju natpis koji ćete sami osmisliti, a koji će biti poseban za vašu razrednicu. Naravno, možete se odlučiti i za više majica, ako tako želite.

23. Čokoladni liker i buket cveća

Ukoliko ne želite poklanjati neobične poklone i držite se tradicionalnog pristupa, uvek se možete odlučiti da razrednici poklonite flašu lepog čokoladnog likera i buket cveća. Sa ovakvim poklonom nema greške ni razloga za zabrinutost.

24. Putna torba

Česte ekskurzije zahtevaju odgovarajuću putnu torbu pa nikako nećete pogrešiti ako svojoj razrednici poklonite jednu kvalitetnu i lepu torbu baš za tu namenu. Izaberite model koji je moderan, a istovremeno i praktičan za razna putovanja, pa takvim poklonom iznenadite i obradujte svoju razrednicu.

25. Foto-jastuk

Kao simpatičan i neobičan poklon, svojoj razrednici možete pokloniti jastuk sa slikom učenika vašeg odeljenja ili sa slikom nekog motiva koji je posebno drag pomenutoj razrednici. Ovakav jastuk je lako naručiti putem interneta, a o detaljima se uvek možete dogovoriti sa onim ko takve jastuke izrađuje. Verujemo da će to biti simpatičan poklon.

Nadamo se da su vam naše ideje pomogle da izaberete odgovarajući poklon za svoju razrednicu i da je njime obradujete.