Ideje poklona za razrednika

Postoje situacije u kojima učenici žele svom razredniku pokloniti nešto što će ga uvek podsećati na njih ili one situacije kada ga samo žele nečim lepim obradovati, kao što je to slučaj na dan razrednikovog rođendana.

Ukoliko je reč o završetku godine ili celog školovanja, uvek su najbolji kolektivni pokloni koji će ostati zajednička uspomena na određeno odeljenje. Kada su u pitanju rođendani ili neki drugi lični povodi, pokloni mogu biti i individualni, ako se odeljenje ne može dogovoriti oko izbora jednog poklona.

Mi smo vam pripremili neke ideje poklona za razrednika, a na vama je da izaberete one poklone koji se najbolje uklapaju u vašu nameru ili budžet.

1. Velika zajednička fotografija (neobična)

Možda ovo izgleda kao banalan poklon, ali verujte da nije. Niko ne kaže da učenici na fotografiji moraju stajati u stavu „mirno“ ili da moraju biti obučeni u košulje. Osmislite jednu kreativnu i neobičnu fotografiju, napravite neke smešne poze, obucite se svi na određeni način ili stavite neke specifične detalje i budite nasmejani. Dajte da vam uvećaju ovu fotografiju, stavite je u ručno rađen okvir ili izaberite neki neobičan, svi se lepo potpišite s druge strane fotografije, ne zaboravite datum i takvim poklonom razveselite svog razrednika. Sigurni smo da će on rado gledati ovakvu fotografiju i mnogo godina kasnije.

2. Zanimljiv USB stik ili nekoliko njih

USB stik je nešto što koristi skoro svaka osoba i nikad ih nije viška. Verujemo da jedan prosvetni radnik ima još veću potrebu za dodatnim memorijskim skladištem nego „običan“ čovek i da mu nikako neće biti na odmet novi USB stik. Na tržištu možete pronaći mnogo interesantnih oblika ovog stika, a vi izaberite onaj koji najviše odgovara interesovanjima vašeg razrednika. Možete se odlučiti i za nekoliko različitih komada i luckasto ih upakovati, ako mislite da će to biti „posebna fora“ za vašeg razrednika.

3. Podloga za laptop

Laptop je često neophodan u radu jednog prosvetnog radnika i njegova upotreba će sigurno biti mnogo lakša i ugodnija ako taj laptop drži na odgovarajućoj podlozi. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom dragom razredniku poklonite neku lepu i funkcionalnu podlogu za laptop. Posebno su dobrodošle one podloge koje na sebi imaju udubljenja za čaše i mesta za mobilni telefon.

4. Kožna tašna

Nije nepoznato da prosvetari uvek nose dosta materijala za nastavu, bilo da su pripremili nešto zanimljivo za prikaz tokom časa ili da se radi o ocenjenim kontrolnim radovima. U svakom slučaju, za taj materijal im je potrebna odgovarajuća tašna. Imajući to u vidu, izaberite neku lepu kožnu tašnu koja će istovremeno biti vrlo funkcionalna za jednog prosvetnog radnika. Potrebno je da ta tašna ima nekoliko pregrada i posebne delove za olovke, mobilni telefon i slična pomagala.

5. Ambijentalna lampa

U poslednje vreme je lako pronaći stonu lampu koja stvara posebnu svetlost u ambijentu, a da je pri tome namenjena baš osobi kojoj je poklanjate. Takav poklon je i lep i ima upotrebnu vrednost jer na ovoj lampi možete menjati boju svetla prema svom trenutnom raspoloženju. Izaberite ambijentalnu lampu po želji i tražite da vam na njoj ispišu imena učenika iz vašeg odeljenja ili da napišu neku posebnu poruku za vašeg razrednika. Kad god upali ovu lampu, setiće se generacije koja mu je ovo poklonila.

6. Kurs padobranstva, paraglajdinga i drugih ekstremnih sportova

Ukoliko je vaš razrednik osoba koja voli avanture, osoba koju pokreću adrenalinski sportovi, poklonite mu plaćen kurs za neki od sportova koji još nije probao. Nabavite ili sami izradite jednu neobičnu čestitku i unutra stavite priznanicu o plaćenom kursu, a sve propratite rečima u stilu „Čestitamo! Osvojili ste avanturu na polju…“. Naravno, možete napisati šta god želite, ali se nemojte zaboraviti svi potpisati na tu čestitku. Verujemo da će to biti veliko iznenađenje za vašeg razrednika. I to prijatno.

7. Bicikl

Ako je vaš razrednik sportski tip i rado u školu dolazi biciklom, poklonite mu neki novi model sportskog bicikla koji će ga oduševiti. Raspitajte se malo šta mu se sviđa na određenim modelima bicikla, koju boju voli, šta mu je važno, a šta ne na tom prevoznom sredstvu pa ga iznenadite ovim posebnim poklonom.

8. Ručni ili džepni sat

Nikada nećete pogrešiti ako svom razredniku poklonite lep sat, bilo da se radi o nekom ručnom ili džepnom modelu. Sami odlučite koja od ove dve vrste sata je prikladnija za vašeg razrednika, tj. koju bi radije nosio, pa izaberite jedan lep i kvalitetan sat i dajte da na njemu ugraviraju odgovarajuću posvetu i datum. Biće to dugotrajna uspomena.

9. Kravata i igla za kravatu

Svilena kravata uvek nađe priliku za nošenje, čak i onda kada se pojavi kod osobe koja ne drži mnogo do službenog oblačenja. Zato nećete promašiti poklon ako svom razredniku darujete kvalitetnu kravatu umerene boje i uz nju dodate lepu iglu za kravatu. Kad-tad će se pojaviti neka prilika u kojoj će biti poželjno da se vaš razrednik pojavi u odelu s kravatom i tad će vas se sigurno rado setiti.

10. Dugmad za košulju s posebnom tematikom

Još jedan lep poklon za dragog razrednika mogu biti dugmad za košulju. Izaberite dugmad u obliku koji najviše odgovara onome što vaš razrednik predaje i čime se bavi, a sa druge strane tražite da vam ugraviraju datum. Verujemo da će se vaš razrednik prijatno iznenaditi kada ugleda dugmad za košulju u obliku predmeta koji posebno voli. Mogu to biti muzički instrumenti, epruvete, matematičke formule, knjiga, sportski rekviziti i slično, zavisno od toga koji predmet vam razrednik predaje.

11. Podmetači za čaše

Važnost nekog poklona se ne meri samo materijalnim vrednostima i zato možete svog razrednika obradovati kompletom od dvanaest unikatnih podmetača za čaše koje ćete sami napraviti. Izaberite temu koja će vašeg razrednika sigurno obradovati pa napravite podmetače u neobičnom obliku, obojite ih postojanim bojama, spakujte u prikladnu kutiju i poklonite. Ukoliko nemate ideja za ovakvu izradu, uvek možete putem interneta poručiti set neobičnih podmetača za čaše.

12. Šolja

Čini nam se da ne postoji tema koja nije obrađena na šoljama za kafu i zato nikako neće biti problem da svom razredniku izaberete jednu prikladnu šolju koja će ga „oboriti s nogu“. Odlučite se za one motive koji prikazuju detalje iz nastavnog predmeta koji vam razrednik predaje ili iz oblasti nekog hobija koji on voli. Lako ćete pronaći šolje s ručkom gitare, olovke, francuskog ključa, epruvete i slično pa neće biti problem da odaberete neku specifičnu šolju za svog razrednika.

13. Termos boca s imenima

Dobra termos boca manjeg formata može biti od velike koristi u malim pauzama između časova. Ukoliko vaš razrednik rado pije neki poseban čaj ili na poseban način spremljenu kafu, ova termos boca će mu pružiti mogućnost da svoj napitak uvek ima pri ruci. Izaberite određenu termos bocu i dajte da vam na njoj odštampaju imena osoba koje je poklanjaju ili neku posebnu poruku pa takvim poklonom obradujte svog razrednika.

14. Pribor za pisanje

Svaki prosvetni radnik treba odgovarajući pribor za pisanje kojim će popunjavati rubrike dnevnika. Prosvetari su, svakako, osobe koje mnogo pišu i nikada im nije viška još jedan kvalitetan set za pisanje. Dakle, izaberite lep komplet olovaka, ugravirajte nešto na njima, ukusno ih zapakujte i obradujte svog razrednika takvim poklonom.

15. Knjiga

Kada je o knjizi reč, ne postoji prilika u kojoj je ona neprikladan poklon. Samo je bitno da pogodite temu, tj. da je uskladite sa prilikom u kojoj knjigu poklanjate. Zato se potrudite da svom razredniku poklonite neku knjigu koju priželjkuje, ali je još nije nabavio. Malo se raspitajte o tome, onako izokola, pa nabavite tu knjigu i u njenoj unutrašnjosti ispišite lepu posvetu. Sigurno ćete ovakvim poklonom obradovati svog razrednika.

16. Antistres igračka

Ovo je jedan duhovit poklon koji će sigurno nasmejati vašeg razrednika, ali koji ima i proverena lekovita dejstva na ljudsku psihu. Poznato je kako nastavni proces može biti stresan i kako zna „izbaciti iz cipela“ i najstaloženije prosvetare pa nikako nećete pogrešiti ako svom razredniku poklonite simpatičnu antistres igračku. Izaberite neku koja simbolično govori o razredniku ili o učenicima i time još više naglasite svoj poklon.

17. Kišobran s imenima učenika

Kišobran je sigurno predmet koji je vrlo često u upotrebi i koji neće stajati zaboravljen u nekom ćošku. Zato izaberite jedan veliki kišobran svetle boje i dajte da vam na njemu ispišu imena učenika koji ga poklanjaju. Ubeđeni smo da će se vaš razrednik obradovati ovom poklonu, posebno što ovako nešto uopšte neće očekivati.

18. Drvena kutija sa slikom učenika iz odeljenja

Putem interneta možete naručiti simpatične drvene kutije koje su namenjene baš za poklon razredniku. Na tim kutijama je moguće da vam ispišu poruke po želji, ali i da na njih prenesu fotografiju celog odeljenja. Od vas zavisi kako će kutija na kraju izgledati, a mi smo ubeđeni da će svaki izgled za koji se odlučite obradovati vašeg razrednika. U takvoj kutiji može držati razne sitnice ili neke vrednije stvari.

19. Majica s duhovitim natpisom

Ukoliko je vaš razrednik osoba koja se voli šaliti, možete mu pokloniti majicu s duhovitim natpisom. Naravno, može to biti i nekoliko majica sa različitim duhovitim tekstom ili sa imenima učenika iz odeljenja. Natpis ćete lako smisliti sami jer dobro poznajete razrednika i vaš međusobni odnos, a mi smo sigurni da ćete tim poklonom nasmejati vašeg prosvetara.

20. Viski globus set

Ovo je jedan luksuzan poklon i sigurno će se dopasti svakom razredniku. Reč je o flaši u obliku globusa koja stoji na lepom drvenom postolju, a unutar nje se nalazi mali stakleni brodić. Uz flašu dolaze i dve čaše sa oslikanim kontinentima, čak devet kockica za hlađenje pića, hvataljka za led i mali levak. Sve to je spakovano u dekorativnu crnu kutiju. Ovakav set će se dopasti bilo kojem muškarcu pa smo sigurni da vaš razrednik neće biti izuzetak.

21. Upaljač s posvetom

Ako je vaš razrednik pušač, možete mu pokloniti lep upaljač. Izaberite neki neobičan oblik ili određeni luksuzan model upaljača, dajte da na njemu ugraviraju posvetu pa takvim poklonom iznenadite i obradujte svog razrednika. To će biti dugotrajna uspomena.

22. Zidni sat u obliku knjige

Kao prikladan poklon bilo kojem prosvetnom radniku, pa tako i razredniku, možete izabrati zidni sat u obliku knjige. Reč je o satu koji je izrađen od drveta i na kojem možete tražiti da ispišu tekst po želji. Taj tekst može biti neka vaša posebna poruka razredniku ili mogu biti imena učenika iz odeljenja, ako dajete zajednički poklon. Ovakav sat je vrlo dekorativan, a knjiga je jasan simbol.

23. Lančić s priveskom „knjiga“

Svog razrednika možete iznenaditi jednim lepim muškim lančićem sa priveskom u obliku knjige. Naravno, možete birati i druge priveske za koje mislite da bi više odgovarali ukusu vašeg razrednika. Privesci mogu predstavljati nastavni predmet koji vam razrednik predaje ili mogu simbolizovati hobi kojim se on bavi. U svakom slučaju, to će biti lepa uspomena na vašu generaciju.

24. Putna torba

Svaki razrednik ima obavezu da svoje učenike vodi na ekskurzije, a na takvim putovanjima mu je neophodna putna torba. Upravo zato, nikako nećete pogrešiti ako svom razredniku poklonite jednu kvalitetnu i lepu putnu torbu koja ima dosta praktičnih odeljaka.

25. Peškir za plažu

Kao simpatičan poklon, svom razredniku možete dati peškir za plažu sa motivima nastavnog predmeta koji vam predaje ili sa imenima učenika iz odeljenja. Sve zavisi kako ste poklon zamislili. Ukoliko je reč o individualnom poklonu, lepo upakujte taj peškir sa motivima nastavnog predmeta i njime iznenadite svog razrednika. Ukoliko je to kolektivni poklon, potrudite se da nabavite set od nekoliko peškira različite veličine i da uz njih stavite kozmetički komplet proverene kvalitete.

Nadamo se da ste među našim idejama pronašli neku koja će uskoro postati poklon određenom razredniku.