Najbolji pokloni za kumstvo (20 IDEJA)

U svim krajevima sveta, pa tako i od nas, kumovi su važan deo svake porodice. Često su to i duhovni mentori mališanima jer takvu obavezu preuzimaju kada pristaju da budu kršteni kumovi nekom detetu.

Bilo da se radi o kumstvu vezanom za venčanje ili onom koje se odnosi na krštenje, za kumove treba pripremiti odgovarajući poklon i tako pokazati svoju zahvalnost i poštovanje. Ako se i vi nalazite u situaciji da birate poklone za kumstvo, a ne znate šta da odaberete, pogledajte našu listu predloga darova za tu priliku.

1. Lančić s posvetom

Nikada nećete pogrešiti ako svojim kumovima poklonite nakit u vidu lančića i priveska s posvetom. Možete izabrati neku lepu pločicu i dati da se na njoj ugravira datum i određeni tekst koji će vaše kumove dugo podsećati na taj događaj i na vas. Naravno, ovaj poklon može biti namenjen samo kumu, ali možete pokloniti i lančiće u paru, tj. i za kuma i za kumu. Svakako će im to biti lepa uspomena i drag poklon.

2. Privesak Anđeo Čuvar

Ukoliko želite pokloniti nešto krštenom kumu, odnosno dati poklon prilikom kumstva na krštenju, možete izabrati lep privesak u obliku Anđela Čuvara i njime obradovati krštenog kuma. Takav privesak ima određenu simboliku koja će sigurno ostaviti snažan utisak na kumove. Na poleđini priveska možete ugravirati datum i prikladne reči kao što su „Našem zemaljskom Anđelu Čuvaru od srca“ ili nešto slično tome.

3. Flaša i čaše s natpisom

Lep i prikladan poklon za kumstvo je i komplet koji sadrži dekorativnu flašu sa pripadajućim čašama na kojima je natpis „Najboljem kumu i kumi“ ili nešto slično tome. Ovakvi kompleti su uvek lepo oslikani i smešteni u dekorativne kutije, a namenjeni su baš za situacije u kojima treba darovati kumove. Sigurni smo da nećete pogrešiti ako i vi darujete svoje kumove jednim ovakvim poklonom.

4. Dugmad za košulju i naušnice

Izaberite kvalitetnu dugmad za košulju kojima ćete obradovati kuma, a za kumu potražite lepe naušnice i poklonite joj ih za uspomenu na taj važni događaj. Ukoliko trebate poklon samo za kuma, dodajte uz dugmad i neku dobru flašu pića pa takvim poklonom obradujte svog „najboljeg čoveka“.

5. Košulja i kravata

Nikako nećete pogrešiti ako svom kumu poklonite svilenu košulju i pripadajuću kravatu. To je poklon koji je neprolazne vrednosti i uvek je dobrodošao. Ukoliko istovremeno darujete i kumu, takođe joj možete pokloniti lepu ženstvenu košulju i uz nju dodati svilenu maramu. Obratite pažnju na odgovarajuću veličinu ovih odevnih predmeta, sve ukusno upakujte i iznenadite svoje kumove.

6. Poklon-kutija peškira s vezom

Prikladan poklon za kumstvo je i poklon-kutija koja sadrži lepe vezene peškire na kojima se nalazi tekst posvećen kumovanju i ulozi kuma na venčanju ili krštenju. Ovakva kutija je dekorativno uređena i predstavlja vrlo lep poklon namenjen baš ovoj situaciji.

7. Komplet kvalitetne kozmetike

Ako ne znate šta da poklonite za kumstvo, a već ste ranije „ispucali“ poklone kao što su nakit i odeća, možete izabrati kvalitetan komplet kozmetike spakovan u atraktivne kozmetičke kofere. Takvu kozmetiku možete pokloniti i kumu i kumi, a sigurno nećete pogrešiti ako izaberete proizvode nekog od poznatih brendova.

8. Poklon-putovanje

Ukoliko vam vaš budžet to dozvoljava, poklonite svojim kumovima zanimljivo putovanje na koje mogu otići onda kada im to najviše odgovara. Ne mora to biti neki veliki put, može se raditi o vikend-putovanju, ali je bitno da izaberete destinaciju koja će oduševiti vaše kumove. Ukoliko niste sigurni gde bi kumovi baš voleli da otputuju, sigurni smo da se možete bez problema dogovoriti sa određenom turističkom agencijom da vam izda vaučer na određenu svotu novaca i da pomoću tog vaučera vaši kumovi biraju destinaciju koju žele.

9. Sat s posvetom

Naravno da dobar sat poznate marke niko neće odbiti, a to znači da nikako nećete pogrešiti ako za kumstvo poklonite kvalitetan ručni sat s posvetom. Ovakvi pokloni su i vredni i praktični, dugotrajni su i predstavljaju lepu uspomenu.

10. Knjiga o istoriji kumstva

Neobičan poklon koji će se sigurno dopasti svakom kumu jeste knjiga o istoriji kumovanja i njegovom značaju. Takve knjige predstavljaju riznicu mnogih zanimljivosti i rešenje određenih dilema vezanih za pojam i čin kumstva. Zato izaberite jednu takvu knjigu, napišite prikladnu posvetu i svojim poklonom iznenadite i obradujte drage kumove.

11. Upaljač i tabakera

Ako imate kuma koji je pušač, možete mu pokloniti poseban upaljač i tabakeru na kojima ćete dati da vam ugraviraju određene reči posvete. Ovakav poklon možete pripremiti i za kumu, ako i ona spada u grupu pušača. Naravno, tada ćete birati ženstvene upaljače i tabakere. Izaberite kvalitetne proizvode lepog dizajna i prijatno iznenadite kumove.

12. Album s najemotivnijim fotografijama

Sigurni smo da su vaši zajednički dani ispunjeni raznim događajima i da iz tog vremena imate razne fotografije. Kako biste stavili akcenat na posebne trenutke iz vaše zajedničke istorije, izaberite najemotivnije fotografije, izradite ih u formatu koji vam najviše odgovara i lepo ih složite u jedan neobičan album. Napišite posvetu i nekoliko reči ispod svake fotografije pa takvim unikatnim poklonom iznenadite i obradujte svoje kumove.

13. Poseban pribor za pisanje

Ako je vaš kum osoba koja mnogo koristi pribor za pisanje, potražite lepo nalivpero i hemijsku olovku neke jako dobre marke pa na tom priboru ugravirajte posebne reči posvete. Ovakav pribor za pisanje će biti dugotrajna uspomena i vaš kum će ga sigurno rado koristiti.

14. Escajg s posvetom

Na tržištu je moguće pronaći lep komplet escajga od tri komada, spakovan u prikladan kofer. Takav komplet podrazumeva kašiku, viljušku i nož, sve izrađeno od vrlo kvalitetnog materijala, a na sebi ima ispisane reči kum ili kuma. Ovakav poklon je simpatičan i neobičan, a svakako je prikladan za darivanje kumova.

15. Šolje za kafu „Ponosni kum i kuma“

Još jedan prikladan poklon za kumove je i komplet šolja za kafu na kojima piše „Ponosni kum“ i „Ponosna kuma“. Šolje su izrađene od profinjenog materijala, spakovane su u lepu kutiju obloženu satenskim materijalom i vrlo dekorativno izgledaju.

16. Mermerni podmetači za čaše

Svima je poznata ona izreka koja kaže „Kum nije dugme“ pa je zato simpatičan poklon upravo kumu set podmetača za čaše sa ovom tematikom. Naime, podmetači su izrađeni od tankog mermera i na njima je oslikano dugme preko kojeg piše kore navedena izreka. Ovakav poklon je i neobičan i simpatičan, a svakako ima svoju upotrebnu vrednost. Uz ove podmetače za čaše možete dodati flašu skupog pića i sve ukusno zapakovati.

17. Prsten „kum“

Ako želite ostaviti trajnu uspomenu svom kumu, možete mu pokloniti zlatni prsten sa ravnom pločom na kojoj ćete dati da vam ugraviraju reč „kum“. Takav poklon možete dati i kumi, ako ih darujete u paru. Sigurni smo da će ih ovakav poklon obradovati i da će ga znati ceniti.

18. Svilena pidžama s ogrtačem

Izaberite kvalitetnu svilenu pidžamu s ogrtačem za kuma, a spavaćicu i pripadajući ogrtač za kumu pa sve ukusno upakujte i takvim poklonom obradujte svoje kumove. Svaki san je ugodniji u lepoj svilenoj pidžami, a jutarnja kafa je sigurno mnogo lepša kada se ispija u ležernoj atmosferi i ugodnom ogrtaču.

19. Satenska posteljina

Kupite vrlo lepu i kvalitetnu satensku posteljinu pa na njenim jastučnicama dajte da vam odštampaju ili izvezu reč „kum“ odnosno „kuma“. Potrudite se da ta posteljina bude u nekoj dekorativnoj kutiji i ukusno zapakovana. Ovo će biti dobar poklon za kumove i moći će ga dugo koristiti.

20. Ručno rađeno burence s natpisom

Naručite da vam izrade lepo burence od nekih pet litara zapremine i da na njemu ispišu poznatu izreku „Bog je na nebu, a na zemlji kum“. To bure ispunite omiljenim pićem vašeg kuma ili nekim vrlo kvalitetnim alkoholom, svežite veliku mašnu na njega i poklonite ga svom kumu. Ako vam istovremeno treba i poklon za kumu, možete naručiti jedno manje bure, možda zapremine od tri litre, pa ga napuniti omiljenim pićem vaše kume ili nekim drugim „ženskim“ pićem. Na burencetu ispišite „Najbolja kuma“ pa ovakvim poklonom obradujte svoje kumove.

Bez obzira za koji poklon da se odlučite, najvažnije je da svojom iskrenom i pozitivnom energijom pokažete kumovima koliko ih cenite i poštujete.