Pokloni za logopeda – IDEJE

Dobro je poznato da je komunikacija među ljudima veoma važna i da njen poremećaj može prouzrokovati mnoge teškoće. Da do tog poremećaja i teškoća ne bi došlo ili da bi se već nastali problemi na polju komunikacije lakše prevazišli, u pomoć priskaču stručnjaci kao što su logopedi.

S obzirom da logopedi najčešće rade s decom, nekako ih doživljavamo kao dečje lekare koji su okruženi šarenim pomagalima. Međutim, logopedi itekako pomažu i odraslima koji imaju razne komunikacijske probleme.

Ukoliko tražite poklon za nekog logopeda, a niste sigurni šta da poklonite jednoj takvoj osobi, možete pregledati našu listu ideja za poklone logopedu i na toj listi ćete sigurno pronaći ono što vam za određenu priliku odgovara.

1. Knjiga „Prve reči“

Svakom detetu je mnogo lakše savladati i razumeti pojmove sa kojima se susreće kada na pravi način usvoji maternji jezik. Naravno da svaki govor počinje glasovima i prvim rečima, ali te reči moraju biti prezentovane na razumljiv i lako prihvatljiv način da bi ih dete pravilno usvojilo. Upravo zbog toga je ova knjiga odličan izbor poklona za logopeda jer će pomoću nje mnogo lakše i smislenije predstaviti reči svakom detetu.

2. Veliki kofer bojica

Logoped je osoba koja najčešće radi sa decom, a deca se najlakše izražavaju crtežima i  bojama. Zato je logično da jedan logoped pored sebe ima mnoštvo bojica kojima će se mališani zabaviti i opustiti kada dođu kod njega. Izaberite veliki komplet raznih bojica koje su lepo spakovane u praktičan kofer i takvim poklonom iznenadite svog logopeda.

3. Ukrasne čaše i posudice

Još nekoliko simpatičnih detalja koji će razveseliti male pacijente kada dođu u logopedovu radionicu jesu i ukrasne čaše i posudice. U njima se mogu nalaziti slatkiši ili neki delovi pribora za pisanje, crtanje i igru. Zato nećete pogrešiti ako izaberete nekoliko čaša i posuda neobičnog oblika ili dezena, lepo ih upakujete i poklonite jednom dragom logopedu.

4. Komplet neobičnog papira

Nabavite komplet raznobojnog papira pogodnog za crtanje ili izrezivanje nekih oblika pa takav komplet poklonite jednom logopedu. Sigurni smo da će vaš poklon pronaći svoje mesto u radionici tog logopeda i da će ga on/ona znati dobro iskoristiti.

5. Poklon-kutija

Kupite ili sami napravite jednu neobičnu kutiju u koju ćete složiti ono što vaš logoped baš mnogo voli, bilo da su to neke figurice, slatkiši, piće ili delovi odeće. Kutiju dekorišite slovima, zanimljivo je upakujte i obradujte svog logopeda.

6. Tabla sa slovima

Na tržištu je lako pronaći razne magnetne table sa malim i velikim plastičnim slovima koja se na nju postavljaju. Takve table su veoma praktične za upotrebu, ne zahtevaju kredu, olovke, spužve, a ujedno su mnogo zanimljive i za decu i za odrasle. Svakako predstavljaju dobro edukativno pomagalo i nećete pogrešiti ako jednu takvu tablu poklonite nekom logopedu.

7. Šolja s natpisom

Još jedan poklon koji možete dati nekom logopedu je i šolja na kojoj piše nešto poput „Ja najbolje znam kako šta treba reći“. Možete izabrati šolju nekog neobičnog oblika ili neku za koju znate da se baš dopada određenom logopedu, a onda dati da vam na toj šolji odštampaju natpis kakav želite. Ili jednostavno možete potražiti neku šolju koja je svojim natpisom već namenjena baš logopedima.

8. Drvene kockice sa slovima

Lako je pronaći edukativne drvene kockice koje na sebi imaju ispisana slova pa vam ne bi trebao biti problem da nabavite ovaj poklon. Naravno da ove kocke ne moraju biti od drveta, mogu biti napravljene i od plastike ili od spužve, ali su drvene najpogodnije za rad s decom jer se radi o prirodnom materijalu. Ovakav poklon je uvek dobrodošao kada je u pitanju učenje kroz igru i svaki logoped će mu se sigurno obradovati.

9. Privesak za ključeve „abeceda“

Glasovi i njihov izgovor su ono čime se logopedi najviše bave pa su i slova „zaštitni znak“ jednog logopeda. Upravo zato smatramo da nećete pogrešiti ako nekom logopedu poklonite privesak za ključeve sa slovima abecede ili azbuke.

10. Stručni časopis

Svaka ozbiljna osoba želi da bude u stalnom koraku sa razvojem i novitetima u oblasti svoje profesije, a to najjednostavnije postiže pomoću čitanja stručnih časopisa. Zato ćete sigurno obradovati jednog logopeda ako mu/joj platite polugodišnju ili godišnju pretplatu na neki od stručnih časopisa.

11. Vesela kecelja

Da biste izazvali osmeh na licu vašeg logopeda, možete mu/joj pokloniti jednu veselu kecelju sa printom raznih slova u boji. Takav poklon je i praktičan i simpatičan pa smo sigurni da će se dopasti jednom logopedu.

12. Vibrofon

Ako imate želju da nešto poklonite jednom mladom logopedu i u mogućnosti ste da mu/joj kupite ovaj logopedski aparat, sigurno ćete značajno pomoći njegovom/njenom radu. Radi se o aparatu koji pomaže bržem napredovanju u terapiji govora i kojim se postižu rezultati za mnogo kraće vreme. Aparat dolazi u koferu sa još nekim dodacima i predstavlja odličan poklon za svakog logopeda.

13. Logopedska igra „Pripremi se za govor“

Ovo je odlična edukativna igra koja se sastoji od četiri figurice dečaka, četiri figurice devojčica i 24 karte raznih boja na kojima su ispisani zadaci. Pomoću table i polja na njoj, deca kroz igru lako ponavljaju reči koje bi im inače bilo dosadno ponavljati. Nabavite ovu igru i njome prijatno iznenadite svog dragog logopeda.

14. Majica s natpisom

Iznenadite i nasmejite svog logopeda tako što ćete mu/joj pokloniti majicu sa duhovitim natpisom. Izaberite neku lepu jednobojnu majicu i dajte da na njoj odštampaju nešto poput „Zini da ti kažem“ ili sami smislite neki drugi duhovit natpis pa takvim poklonom obradujte dragu osobu.

15. Bedž

Napravite bedž u obliku slušalica i na njemu napišite „najbolji logoped“. Lepo obojite ovaj bedž i poklonite ga dragom logopedu. Sigurni smo da će dotični logoped znati ceniti vaš trud oko ovog poklona.

16. Miš za kompjuter

Današnji život je nezamisliv bez kompjutera i miša koji uz njega ide. Zato se potrudite da pronađete neki baš zanimljiv miš u obliku slova ili slušalica pa njime iznenadite i obradujte vašeg dragog logopeda.

17. Rokovnik i olovka

Kao i svakom drugom poslovnom čoveku, rokovnik i olovka su neophodni i jednom logopedu. Mnoge stvari je potrebno zapisati, mnoga zapažanja imati uvek pri ruci, pa zato sigurno nećete pogrešiti ako jednom logopedu poklonite rokovnik i lepu olovku.

18. Buket medenjaka „slova“

Naručite da vam naprave dekorativne medenjake u obliku slova abecede ili azbuke, pa ih lepo spakujte u veliki buket i takvim poklonom iznenadite i obradujte jednog logopeda. Ovakav poklon sigurno neće očekivati, a moći će dugo uživati u njemu.

19. Veliki poster

Dobar poklon logopedu može biti i veliki poster na kojem piše „Ko jasno govori, daleko stiže“. Takav poster možete uokviriti, staviti na njega mašnu i darovati ga svom logopedu. Sigurni smo da bi jedan ovakav poster mogao krasiti bilo koju logopedsku ordinaciju.

20. Poslovna tašna

Poklonite svom logopedu lepu poslovnu tašnu na kojoj možete utisnuti mali natpis „Govor je moć“. Takva tašna će jasno pokazivati ono što logoped misli i radi, a ujedno će biti lep i praktično iskoristiv poklon. Vaš logoped će vam biti zahvalan na ovakvom neobičnom i lepom poklonu.

Nadamo se da smo vam pomogli da lako odaberete poklon za nekog logopeda i da tako usrećite jednu osobu.