Šta pokloniti nekome ko ima sve?

Verovatno su se svi nekada našli u situaciji da traže poklon za osobu koja je materijalno toliko obezbeđena da je skoro ničim ne možete iznenaditi. Međutim, i takve osobe vole poklone i trebaju ih dobijati.

Da biste nečim iznenadili i obradovali takvu osobu, ne morate se voditi visokom cenom, često je dovoljno da poklon ima sentimentalnu vrednost ili da je neuobičajen. Mi smo se potrudili da sastavimo listu takvih predloga poklona i sigurni smo da ćete među njima pronaći neki koji će se baš dopasti vašoj „osobi koja ima sve“.

1. Kutija za UV dezinfekciju

S obzirom da su mobilni telefoni sastavni deo našeg života i da su nam najčešće u rukama, potpuno je razumljiva činjenica da su prepuni bakterija i da ih treba često dezinfikovati. Kako biste to lako obavili, dovoljno je da imate kutiju za UV dezinfekciju. U samo nekoliko minuta vaš telefon će biti dezinfikovan, a uz to ga možete i dopuniti bežičnim punjačem. U kutiju možete dodati i nekoliko kapi nekog eteričnog ulja i istovremeno uživati u omiljenom mirisu. Kada sve ovo uzmete u obzir, jasno je da je ovo dobar izbor poklona čak i za nekoga ko „ima sve“.

2. Digitalni dvosmerni prevodilac

Osobe koje imaju sve vrlo često putuju i bave se sklapanjem poslova u inostranstvu. Naravno da je nemoguće poznavati sve strane jezike i da je u mnogim slučajevima neophodan prevodilac. Kako takve osobe ne bi morale uvek voditi prevodioca sa sobom, dovoljno je da im poklonite ovaj digitalni aparat koji poznaje čak 82 svetska jezika i lako ih prevodi. Aparat je zaista odličan i istovremeno ispisuje na ekranu ono što vi pričate i prevodi ga na odgovarajući jezik, a tako isto ispisuje i prevodi ono što vama neko odgovara.  Sigurni smo da je ovo odličan poklon čak i  za nekoga „ko ima sve“

3. Retro aparat za kokice

Čak i osobe koje imaju sve ne mogu vratiti vreme unazad i rešiti se nekih nostalgija. Ako je to slučaj i sa vašom dragom osobom, možete joj pokloniti jedan simpatičan mali retro aparat za kokice. Na taj način će uvek imati sveže spremljene kokice, i to bez dodavanja masnoće, a istovremeno će uživati u simpatičnom retro izgledu tog aparata. Još ako uz te kokice organizujete neko filmsko veče sa starim filmovima na repertoaru, poklon će biti pun pogodak.

4. Zvezda, nebesko telo

Sigurni smo da osoba koja ima sve nema svoju zvezdu. Ali zato ima vas da joj kupite jednu posebnu zvezdu i da je tim poklonom baš iznenadite. Dakle, kupite takvoj osobi pravu zvezdu, nebesko telo, i dajte joj ime po toj osobi. Ubeđeni smo da ćete je uspeti začuditi i iznenaditi, iako ima sve drugo.

5. Originalni primerak novina The Times

Ovo je jedan vrlo zanimljiv poklon, a radi se o tome da možete naručiti da vam pošalju originalni primerak novina The Times sa datumom rođenja osobe za koju kupujete poklon. Na taj način, vaša draga osoba može videti šta je bilo aktuelno u svetu na dan kad je rođena. Verujte da tu ima zaista zanimljivih vesti i da ih vredi pročitati. Kada novine stignu, to će biti pravo iznenađenje i sigurni smo da će takav poklon ostaviti poseban utisak na vašu „osobu koja ima sve“.

6. Tegla misli, želja, razloga

Evo jednog poklona koji ne košta gotovo ništa, ali ima veliku vrednost. Nabavite jednu simpatičnu teglu ili neku posudu po želji i ispunite je papirićima na kojima ćete ispisati razloge zbog kojih volite ili cenite dotičnu osobu. Umesto tih razloga, možete teglu ispuniti papirićima sa lepim željama ili papirićima sa određenim citatima i mudrim mislima poznatih osoba. Ako ste baš entuzijastični, možete ispisati 365 papirića, po jedan za svaki dan u godini, i njima ispuniti svoju teglu. Verujemo da takav poklon dotična osoba još nije dobila.

7. Personalizovani viski set

Dobro piće je uvek prihvatljiv poklon, ali da taj poklon ne bi bio običan, izaberite set pod nazivom „Žestoko“ u kojem se nalaze boca viskija odlične kvalitete i dve čaše sa ugraviranim imenima po želji. Celi set je ukusno spakovan u drvenu kutiju i zaista izgleda luksuzno, a možete birati između smeđe i bele drvene kutije. Ovakav personalizovani poklon će svakako obradovati vašu posebnu osobu.

8. Buket ruža sa čestitkama na laticama

Ruže su poklon koji je bezvremen i to svi znaju. Međutim, kada nekome na poklon donesete buket ruža koje na svojim laticama imaju ispisane male čestitke, to je nešto što svakako ostavlja bez daha i što se ne očekuje. Naručite jedan ovakav buket i njime oduševite čak i osobu koja ima sve.

9. Figurice od belgijske čokolade

Malo je onih osoba koje ne vole čokoladu pa je svaki čokoladni poklon dobar poklon. Međutim, kada ta čokolada dolazi u obliku raznih figurica, to je onda pun pogodak. Izaberite čokoladne figurice po želji i formirajte lep slatki poklon za svoju posebnu osobu. Sigurni smo da će uživati u ukusu odlične belgijske čokolade, a uz to će je zabavljati izgled figurica koje odaberete.

10. Mistična osmica

Da biste malo nasmejali vašu osobu koja ima sve, poklonite joj Mističnu osmicu. Radi se o kugli koja je crne boje i izgleda kao originalna bilijarska kugla s brojem osam, ali ovu kuglu možete pitati šta god želite i na to pitanje ćete dobiti odgovor. Dovoljno je da postavite pitanje, protresete kuglu i na njoj će se pojaviti svetleći odgovor. Dakle, to je kugla-gatara koja pomaže u donošenju odluka i rešavanju nedoumica. Ovo je definitivno poklon koji će zabaviti vašu osobu „koja ima sve“, ali koja ne može sama predvideti budućnost.

11. Kolačić sreće

Ovaj poklon je uvek aktuelan i uvek zanimljiv. Ko god lomi kolačić sreće da vidi šta unutra piše, taj oseća blago uzbuđenje i iščekivanje. Možete sami umesiti nekoliko kolačića i unutra staviti određene poruke ili jednostavno kupiti nekoliko komada ovih kolačića, lepo ih staviti u neku zanimljivu kutiju i pokloniti osobi koja ima sve, ali ipak ne zna šta je u budućnosti očekuje. Takav poklon će sigurno izmamiti osmeh na lice vaše posebne osobe.

12. Personalizovane puzzle

Kao zanimljiv poklon jednoj osobi koja ima sve, možete naručiti da vam izrade neku posebno dragu fotografiju u većem formatu i tražiti da je iseku kao puzzle. Sve to lepo spakujte u posebnu kutiju i takvim poklonom obradujte određenu osobu. Kada „osoba koja ima sve“ složi i poslednju puzzlu, sigurno će se obradovati onim što će videti.

13. Ljubavne ili prijateljske kockice

Ako je osoba koja ima sve neko ko vam je blizak, možete je obradovati ljubavnim kockicama. Te kockice ne moraju na sebi imati erotske motive i reči, mogu to biti lepe romantične poruke ili čak one prijateljske. Nabavite prazne kockice i dajte da vam na njima odštampaju tekst koji želite. Ovo će biti unikatan poklon i sigurno će se dopasti vašoj posebnoj osobi.

14. Roštiljski set za milionere

Ukoliko vaša „osoba koja ima sve“ voli da sprema hranu na roštilju, možete joj pokloniti roštiljski set za milionere. Radi se o kompletu pribora za roštilj koji je izrađen od nerđajućeg čelika i u zlatnoj je boji. Ovaj set se sastoji od pet alatki i spakovan je u lep kofer. Deluje vrlo impresivno i baš je prikladan za neku osobu koja ima sve.

15. Zvono za prijateljstvo/druženje

Osobe koje imaju sve najčešće nemaju mnogo vremena, a pogotovo ne za opušteno druženje i sklapanje prijateljstava. Kako biste vašoj bitnoj osobi pokazali da ste uvek tu za nju/njega, poklonite joj zvono za prijateljstvo/druženje. Ovim ćete na simboličan način pokazati toj osobi da ste uvek tu za nju i da je dovoljno samo da vas pozove, bilo da s njom delite nešto lepo ili tužno. Sigurni smo da će vaša draga osoba to znati ceniti.

16. Knjiga odgovora

Čak i osobe koje imaju sve dolaze u razne dileme i ne znaju odgovore na mnoga pitanja. Kako biste im pomogli da se zabave, ali, možda, i da reše neke situacije koje ih muče, poklonite im Knjigu odgovora i iznenadite ih svojim poklonom. Ova knjiga može biti izvor kolektivne zabave i može nasmejati nekoga svojim odgovorima, ali je moguće i da nekome bude ozbiljan putokaz u daljem životu. U svakom slučaju, potpišite svoj poklon, lepo ga upakujte i iznenadite njime jednu osobu koja ima sve.

17. Antistres igračka

Svi znamo da što ljudi imaju više novaca, to pate od veće količine stresa. Zato smo ubeđeni da bi jedna zanimljiva antistres igračka bila odličan poklon osobi koja ima sve. Izaberite neku od neobičnih igračaka za stiskanje ili udaranje i pomozite vašoj bitnoj osobi u rešavanju stresa. Biće vam zahvalna.

18. Deluxe golf set za pisanje

Za sve one osobe „koje imaju sve“ i koje vole golf, ovo je vrlo prikladan poklon. U setu se nalaze tri olovke u obliku štapova za golf, dve loptice, jedna zastavica i lepa kutija koja je ujedno i teren za igranje mini golfa. Ovakav poklon predstavlja vrlo simpatičan detalj na svakom radnom stolu, a može poslužiti i za mini zabavu u nekoj pauzi. Verujemo da će to biti pun pogodak za vašu dragu osobu.

19. Knjiga avantura

Ukoliko tražite poklon za osobu koja ima sve, možete joj pokloniti knjigu koja govori o novim avanturama u koje se takva osoba može upustiti. Ili možete izabrati neku od putopisnih knjiga koje opisuju zanimljive predele kao avanturistički izazov koji treba prihvatiti i položiti. Osobe koje imaju sve obično vole izazove pa bi jedna takva knjiga bila pravi stimulans za postizanje novih ciljeva.

20. Emotivni pano

Ako dobro poznajete osobu za koju tražite poklon, možete se malo potruditi i napraviti jedan „emotivni pano“. Pronađite neke stare fotografije na kojoj je ta osoba mala ili one na kojima je u nekoj smešnoj situaciji, možda neke na kojima ste zajedno i zanimljivo složite te fotografije na panou. Između fotografija možete dodati i neke sitnije drage predmete koji evociraju posebne uspomene, kao što su određeni novčići, karte za bioskop, neke nalepnice i slično. Pored „eksponata“ ispišite datume i mesto dešavanja pa takvim panoom obradujte osobu koja ima sve. Sigurni smo da će taj poklon za nju biti od neprocenjive vrednosti.

21. Torbica zaštitnik košulje

Osobe koje imaju sve vrlo često putuju na neke poslovne sastanke i nemaju vremena za peglanje košulja kada se nađu u hotelskoj sobi. Naravno da je vrlo važno da se na poslovnim sastancima pojave uredni i besprekornog izgleda. Da biste svojoj bitnoj osobi olakšali takve situacije, poklonite joj torbicu koja čuva košulje od gužvanja. Ova torbica ima oblik složene košulje i kao takva sprečava njeno gužvanje. Verujemo da će se osobi koja ima sve mnogo dopasti ovaj simpatičan i vrlo praktičan poklon.

22. Pištolj za novac

Da biste se malo našalili sa osobom koja ima sve, možete joj pokloniti jedan luckast poklon. Radi se o većem plastičnom pištolju koji u sebi krije lažne novčanice i ispaljuje ih kada to poželite. Novčanice su replika dolara i ima ih dosta. S obzirom da osobe koje imaju sve mnogo rade i često ime se posao vrti samo oko novca, ovo je prilika da im na šaljiv način kažete da malo odmore. Uz ovaj pištolj napišite poruku u stilu „Sad odmori, imaš zamenu“ i sigurno ćete nasmejati dotičnu osobu.

23. Zlatna ruža

Za osobe koje imaju sve nije dovoljno izabrati neki običan poklon kao, recimo, buket mirisnih ruža. Potrebno je svaki poklon podići na viši nivo i učiniti ga nečim nesvakidašnjim. Zato vam mi predlažemo da svojoj važnoj osobi poklonite ružu koja je pozlaćena 24-karatnim zlatom. Ovaj poklon je težak u ruci, dolazi spakovan u dekorativnu crnu kutiju i izgleda upečatljivo.

24. Zabavno druženje

Ukoliko ste bliži sa osobom koja ima sve, a želite joj nešto pokloniti, onda biste se mogli potruditi da toj osobi organizujete neko zabavno druženje. Ovakvi ljudi najčešće imaju sve osim vremena ili sve osim druženja. Često im nedostaje iskrenih prijatelja i opuštene zabave. Kako biste im ulepšali život, organizujte neko zabavno druženje baš za tu osobu koja ima sve. Verujemo da vam to neće zaboraviti i da će uživati u ovakvom poklonu.

25. Štoperica

Izaberite neku veću štopericu i potrudite se da nađete onu koja deluje „nabudženo“. Spakujte je u jednu lepu ukrasnu kutiju, stavite mašnu i karticu s porukom. Lepim i jasnim rukopisom ispišite nešto kao „S ovim imaš moć da zaustaviš vreme kad god hoćeš i da ga trošiš samo na sebe“. Poruka će biti sasvim jasna i pokazaće osobi koja ima sve da treba odvojiti vreme za sebe i uživati u njemu.

Nadamo se da smo vam olakšali pronalaženje poklona za osobe koje imaju sve i da ćete neku od njih obradovati upravo poklonom sa naše liste predloga.