Najbolje ideje poklona za parove

Kada kupujete poklon određenoj osobi, onda se vodite njenim ličnim željama i nije vam važno da li će taj poklon odgovarati bilo kome drugom. Bitno je da ga ta osoba može koristiti i da u njemu uživa.

Međutim, ako želite nešto pokloniti određenom paru, tada više ne možete voditi računa samo o željama jede strane tog para, nego se morate potruditi da se vaš poklon svidi  ili bude od koristi i jednome i drugome.

Pokloni za parove mogu biti namenjeni zajedničkom korišćenju u domaćinstvu, odnosno nešto što će paru dobro doći kao kućni dodatak, a mogu biti i nešto što će se odnositi samo na njih dvoje i što će biti malo ličniji poklon.

Mi smo se potrudili da vam predstavimo razne ideje poklona za ovu priliku, a na vama je da izaberete onu koja, po vašem mišljenju, najviše odgovara određenom paru.

1. Ovlaživač i pročišćivač vazduha

Nabavite dekorativan ovlaživač prostora koji se lako može uklopiti u svaki ambijent i takvim poklonom obradujte određeni par. Na tržištu postoje razni modeli, od onih klasičnih do onih sa led svetlima, a vi se vodite ukusom vašeg para. Ovaj aparat omogućava ugodniji boravak u svakoj prostoriji, posebno leti kada su velike vrućine ili zimi dok radi centralno grejanje. Uz vlaženje vazduha, aparat taj vazduh i pročišćava pa je dodatno koristan za bilo koji prostor i vaš par će ga sigurno rado koristiti.

2. Greb – mapa sveta

Za one parove koji vole putovanja i stalno o njima pričaju, greb-mapa je odličan poklon. izaberite mapu sveta koja je uokvirena lepim okvirom i koja predstavlja određeni dekorativni poklon pa njome iznenadite svoj dragi par. Svako novo putovanje će biti obeleženo na vašem poklonu, a ujedno će predstavljati i određeni izazov za večite putnike.

3. Luckasti otirač

Ukoliko poklon nosite paru koji voli šale i koji je otvorenog duha, možete im pokloniti jedan od onih luckastih otirača. Reč je o otiračima koji su izrađeni u neobičnim oblicima ili o onima koji na sebi imaju luckaste natpise. Ovisno o tome šta vaš par voli i čime se bavi, možete birati i temu pomenutog otirača. S obzirom da su otirači potrošna roba i da ih češće treba menjati, sigurni smo da će taj otirač kad-tad završiti ispred njihovih vrata.

4. Seksi kockice

Ukoliko poklon tražite za mlađi par, posebno za onaj novopečeni, možete im pokloniti seksi kockice za intimnu zabavu. Reč je o dve drvene kockice koje su smeštene u simpatičnu kutijicu, a možete ih naći i sa magnetom na poleđini kutije. Naravno, ima ih izrađenih i od drugih materijala, a jedna od njih na svojim stranama ima iscrtane razne poze iz Kama Sutre, a na drugoj se nalaze reči koje upućuju na lokaciju. Njihova kombinacija daje u „zadatak“ seksi pozu i lokaciju na kojoj ta poza treba biti „odrađena“. Dakle, zabava je zagarantovana.

5. Slike na platnu za parove

Ako ste neko ko je u bliskim odnosima sa parom za koji tražite poklon, možete im pokloniti sliku na platnu na kojoj će biti oni sami. Putem interneta bez problema možete naručiti da vam izrade takvu sliku i to u formatu koji vi želite. Na taj način možete dobiti malu stonu sliku ili onu veliku preko celog zida. Važno je da imate neku fotografiju koju želite preneti na pomenuto platno, a vi izaberite onu za koju verujete da se vašem paru posebno dopada i da za njih ima posebno značenje.

6. Šolje za parove

Sigurno ste već mnogo puta videli razne šolje namenjene parovima pa vam neće biti problem da izaberete neki od ponuđenih modela tih šolja. Možete se odlučiti za one dve šolje na kojima piše „Gospođa“ i „Gospodin“ ili za neke koje se oblikom uklapaju jedna u drugu kada se približe. Najčešće ih izrađuju u obliku srca, ali ima i drugačijih oblika. U svakom slučaju, ovo je simpatičan poklon i namenjen je upravo parovima.

7. Aparat za kafu

Evo jednog aparata koji će sigurno koristiti oba člana vašeg para. Zajedničko ispijanje kafe je poseban ritual i svaki par ga radi na svoj način. Neko u zajedničkoj tišini čita uz kafu, neko ćaska, neko uz kafu prepričava dnevna dešavanja s posla, a neko pravi planove za idući dan. Kako god bilo, dobar aparat za kafu će obradovati svaki par pa neće biti izuzetak ni ovaj vaš.

8. Dispanzer za žitarice

Velika većina ljudi koristi žitarice u nekom obliku i uvek je problem kako ih skladištiti i opet lako koristiti. Jednostavno rešenje tog problema je dispanzer za žitarice. Reč je o dve dekorativne posude koje su spojene zajedničkim postoljem i predstavljaju praktičan i lep predmet u svakoj kuhinji. Lako se koriste i odlično čuvaju svežinu žitarica. Možete ih nabaviti u raznim bojama pa neće biti nikakav problem da se dobro uklope u postojeću kuhinju vašeg dragog para.

9. Stolić za doručak u krevetu

Evo nečega u čemu bi svaki par trebalo da uživa i da sebi bar vikendom priušti to zadovoljstvo. Lagano ispijanje jutarnje kafe i opušteni doručak u krevetu imaju višestruke blagotvorne učinke na svaku osobu, a posebno na parove. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom dragom paru poklonite stolić za doručak u krevetu i svojim poklonom ih navedete da zajedno uživaju u jutarnjem lenčarenju.

10. Fontana za čokoladu

Bilo da vaš par organizuje druženje sa prijateljima u svom stanu ili da uz film sami provode lepo zajedničko veče, fontana za čokoladu će to veče učiniti posebnim. Pored toga što lepo izgleda, ova fontana pruža mogućnost da u njoj otopite omiljenu čokoladu i da u tu čokoladu polako umačete razno voće, keks, sireve ili bilo šta drugo što volite jesti sa čokoladom. I njihovi gosti i sam par će veoma uživati ako im poklonite baš ovaj poklon.

11. Posteljina za parove

Izaberite posteljinu na kojoj se nalaze prikladni natpisi za parove pa svojim poklonom obradujte jedan dragi par. Izbor je veliki, a vi možete birati, na primer, onu posteljinu na čijoj jednoj jastučnici piše „moje“, na drugoj piše „tvoje“, a na šliferu stoji natpis „naše“. Dobar izbor su i one posteljine koje na navlaci za jorgan imaju odštampane spojene ruke ili dvoja usta koja se ljube. Od ukusa vašeg para najviše zavisi za šta ćete se odlučiti pa se time i vodite.

12. Romantični vikend na planini

U našoj okolini ima mnogo lepih planina koje mogu biti idealan beg za par koji živi brzim i modernim životom. Uvek možete kupiti poklon bon za vikend izlet poput recimo smeštaja na Divčibarama, Zlatiboru ili Jahorini.

Ne mora to biti zimsko doba, proleće na planinama je izuzetno lepo, a leto idealan beg od vrućina i sparine. Par za koji tražite poklon će sigurno biti oduševljen ovakvim darom.

13. Kama Sutra poker

Naravno da se ovaj poklon odnosi na mlađe parove i da spada u poklon koji im mogu poklanjati bliski prijatelji ili kumovi jer važi za one provokativno-luckaste poklone. Reč je o duplom špilu karata sa prizorima i pozama iz Kama Sutre koji su spakovani u dekorativnu veću crnu kutiju. Poklon služi isključivo za zabavu i intimno uživanje pa vodite računa kojem paru ga poklanjate.

14. Robot usisivač

Da vaš par ne bi dolazio u sukobe zbog rasprave o tome na koga je red da usisava i čisti kuću, poklonite im robot usisivač i rešite ih bar te brige. Ova pametna sprava će mnogo olakšati svakodnevno čišćenje kuće ili stana i vašem paru će omogućiti nesmetano uživanje u ispijanju kafe ili odmoru dok „neko drugi radi“. O izbegavanju nepotrebnih tenzija i svađe da i ne govorimo. Ubeđeni smo da će vam pomenuti par biti veoma zahvalan za poklon koji ćete im darovati.

15. Torba za obuću 12/1

Bilo da vaš par mnogo putuje ili da jednostavno ima nedostatak stambenog prostora, torbom za obuću biste im mogli mnogo pomoći. Ovo je vrlo praktičan poklon koji je lako smestiti u bilo koji gepek ili u sobi ispod kreveta jer ne prelazi dvadeset centimetara visine. Torba je okruglog oblika i njena unutrašnjost je podeljena na dvanaest odeljaka u koje staje isto toliko pari obuće. Ima providan poklopac koji se zatvara rajsferšlusom i daje odličan pregled onoga što se unutra nalazi.

16. Komplet putnih torbi za parove

Lep poklon jednom paru, bez obzira na njihove godine, može biti i komplet putnih torbi za parove. Reč je o torbama koje su osmišljene u ženskoj i muškoj varijanti, a zajedno čine komplet. Neki od detalja na torbama diskretno i simpatično naglašavaju da se radi o paru koji putuje zajedno. Na nekima stoji odštampano „gospodin“, odnosno „gospođa“, a na drugima se detalji s jedne torbe nastavljaju na detalje druge. Svakako, lep i praktičan poklon.

17. Komplet peškira za parove

Kao i kod gore pomenutih putnih torbi, tako i u slučaju peškira postoje oni koji su namenjeni baš parovima. Pored toga što su dobrog kvaliteta i odgovarajuće veličine, ovi peškiri imaju detalje koji jasno upućuju da su deo celine. Vi se, naravno, trebate voditi ukusom para kojem poklon želite dati pa na osnovu toga birati boju i detalje na pomenutim peškirima. Da li će to biti povezani natpisi ili neke povezane slike, ovisi o vama i vašoj proceni koji motiv je poželjniji za dragi par.

18. Aparat za kokice u retro stilu

Ovaj aparat za kokice je odličan poklon za parove koji vole da uživaju u filmskim večerima u svom domu. Ima izgled starog vašarskog aparata za kokice i vrlo je simpatičan. Radi na struju, zauzima malo prostora, lako se čisti, a za pravljenje kokica vam uopšte ne treba masnoća pa je idealan za sve one koji drže neku dijetu. Pored toga, svojim izgledom i radom zabaviće i prijatelje koji dolaze na filmsko veče. Dakle, odličan izbor poklona za sve parove.

19. Držač za knjige „ti-ja“

Ukoliko je par za koji tražite poklon ljubitelj knjiga i čitanja, možete im pokloniti držač knjiga namenjen baš parovima. Reč je o posebno dizajniranom držaču koji na jednom svom kraju ima natpis „Ti“, a na drugom kraju se nalazi natpis „Ja“. Knjige se, dakle, slažu tako da stoje na strani onoga ko im je vlasnik ili ko ih trenutno čita. Simpatičan poklon koji će obradovati „knjiški“ par.

20. SPA dan za dvoje

Ako ste u mogućnosti, priuštite svom dragom paru jedan celi dan uživanja i opuštanja u nekom SPA centru. Uplatite im termin i omogućite im da bar na jedan dan zaborave na svakodnevna dešavanja i probleme. To će biti prilika da uživaju u zajedničkom vremenu bez gledanja na sat i nervoze. Sigurni smo da će ih takav vaš poklon mnogo obradovati i da će imati blagotvorno dejstvo na njihovu vezu.

21. Vikend-putovanje

Ukoliko vam vaš budžet to dozvoljava, svom dragom paru možete uplatiti neko vikend-putovanje i tim poklonom ih posebno iznenaditi i obradovati. Verovatno već znate za njihovu želju da posete određene destinacije pa izaberite baš jednu od njih kada budete plaćali ovaj poklon. Ubeđeni smo da će vam vaš par biti neizmerno zahvalan i da će maksimalno uživati u vašem poklonu.

22. Podmetači za čaše

Kada tražite neki mali poklon za određeni par, možete se odlučiti za simpatične podmetače za čaše. Izaberite neke od onih podmetača koji su oslikani zaljubljenim parovima ili ispisani nekim ljubavnim citatima. Takođe, možete odlučiti i da na podmetače odštampate sliku vašeg para ili tekst po želi. Kad god budu koristili ove podmetače, setiće se vas i prilike u kojoj ste im to poklonili.

23. Ukrasni jastučići „on-ona“

Simpatičan poklon jednom paru mogu biti i ukrasni jastučići na kojima stoje natpisi vezani za nju, odnosno za njega. Ovi jastučići su uvek dekorativan detalj svakog prostora pa će sigurno odgovarati i vašem paru. Potrudite se da izaberete boje koje se slažu sa njihovim životnim prostorom i da ove jastučiće na taj način učinite poklonom kojem će se par obradovati.

24. Večera za dvoje

Ako želite određeni par nečim obradovati, a ne znate šta biste im novo mogli pokloniti jer uglavnom sve imaju, možete im uplatiti večeru u nekom lepom restoranu. Još je bolje ako znate da vole taj restoran ili ako je to neki novootvoreni restoran u kojem još nisu bili. Vaš poklon će im biti lep doživljaj i predstavljaće vreme koje će izdvojiti samo za sebe.

25. Društvene igre

Bilo da se radi o mlađem ili o starijem paru, društvene igre su uvek dobrodošle za večernju zabavu ili za zabavu na nekom izletu i odmoru. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom dragom paru poklonite jednu od društvenih igara koju nemaju ili im poklonite one komplete koji sadrže po nekoliko različitih društvenih igara.

26. Podloga za miša sa fotografijama

Putem interneta možete poručiti da vam izrade podlogu za miša na kojoj će se nalaziti kolaž od pet fotografija po vašem izboru. S obzirom da je podloga za miša u stalnoj upotrebi u svakom domaćinstvu, vaš par sigurno nije nikakav izuzetak. Zato smo ubeđeni da ćete ih mnogo obradovati ako im na poklon donesete podlogu za miša na kojoj se nalazi pet njihovih najsimpatičnijih fotografija. Takav poklon sigurno neće očekivati.

27. Kućica za ključeve „dve ptičice“

Ukoliko poklon nosite novopečenom paru ili onom paru koji se preselio u novi životni prostor, idealan poklon u takvoj situaciji je simpatična kućica za ključeve. Radi se o maloj kućici u kojoj se nalaze dve ptičice i nožicama drže alke za ključeve. Ptičice su pravi predstavnici para jer je jedna roze, a druga bele boje. Kućica se lako postavlja na svaki zid, bilo da je pričvrstite šarafima ili zalepite već prisutnom lepljivom trakom, a lako se uklapa i u ambijent jer je bele boje.

28. Ambijentalna lampa s imenima

Noćna lampa je uvek potrebna u spavaćim sobama, a kada je reč o ambijentalnoj lampi sa izmenjivim svetlom, onda je to primamljiv poklon. Izaberite jednu ambijentalnu lampu u obliku koji želite ili za koji mislite da bi se najviše svideo vašem paru pa dajte da vam na njoj ispišu njihova imena ili poruku koju za njih imate. Kad god lampa promeni boju svetla, ta imena će svetleti posebnim sjajem.

29. Privesak za parove „srce i ključ“

Veoma simboličan i simpatičan poklon za parove jeste i privesak u obliku srca sa bravicom i ključa koji tu bravicu otključava. Ko će u tom paru imati koji deo ovog poklona, ostaje da oni sami odluče, a na vama je da ih tim poklonom obradujete. Naravno, možete im pokloniti dva srca sa ključićem pa da svako od njih nosi ključ srca svog para.

30. Majice s natpisima za parove

Čak i kada su parovi u pitanju, majice su nezaobilazan deo poklona. Naravno, ne moraju to biti samo majice, može se raditi i o duksericama na kojima će stajati natpisi koji upotpunjuju jedan drugog ili iste takve slike. Ovo je poklon koji se, uglavnom, poklanja mlađim parovima i koji je tako i konstruisan.

31. „Ljubavna“ kuvarica

Jednom paru možete pokloniti kuvaricu u kojoj će se nalaziti recepti za koje njeni autori tvrde da su afrodizijak ili oni recepti koji su toliko ukusni da nakon toga vaš par može samo izgovarati „Volim te jer si mi ovo spremio/la“. Takve kuvarice nikada nisu debele knjige, ali ni posebnih stvari u životu nema mnogo i ne nalaze se na svakom koraku.

Verujemo da smo vam našim idejama pomogli da izaberete poklon koji će obradovati dragi par.