Najbolji pokloni za pecaroše i ribolovce

Mnoge osobe osećaju strast prema pecanju i mahom su to muškarci. Retko kad vidite ženu da nosi pecaroške štapove i odlazi u ribolov. Nije istina da uopšte nema žena ribolovaca i ne želimo da ih uvredimo ovim tekstom, ali su one ipak u velikoj manjini. Zato su i pokloni za ribolovce vezani za muški pol.

Verujemo da ste mnogo puta slušali ribolovačke priče i da ste kolutali očima kada se dotični ribolovac hvalio veličinom ribe koju je upecao, a često vam je to sigurno bilo i smešno. Baš zbog toga i takvih priča, nisu retki duhoviti pokloni za ribolovce. Svi oni praktični pokloni se već podrazumevaju.

Ako vi, ipak, niste sigurni za koji poklon da se odlučite kada želite obradovati nekog pecaroša, najbolje je da pregledate našu listu predloga poklona baš za ljubitelje ribolova i sigurno ćete na toj listi pronaći odgovarajući poklon za vašu dragu osobu.

1. Igračka „pecanje ribe“

Evo jedne simpatične i zabavne igre koju može igrati više osoba, a posebno ribolovci. Reč je o igrački koja ima plastični „bazen“ u kojem su plastične ribice, a igrači ih pokušavaju upecati štapom na čijem se kanapu nalazi magnet. Ribice naizmenično otvaraju usta, a pecaroš mora ubaciti „udicu“ pre nego što riba ta usta zatvori. Zabavna razbibriga koja izaziva smeh kod igrača, ali u kojoj je potrebno i strpljenje. Onaj ko upeca najviše ribica, taj je pobednik. Naravno, pravi pecaroši se posle mogu prepirati čija je riba veća. Eto, idealan poklon za ribolovca.

2. Ribarski šešir sa platnom za vrat

Opšte je poznato da su komarci glavni neprijatelji svakog pecaroša. Ruke i noge pecaroši još nekako i uspevaju pokriti odećom, ali im vrat ostaje nebranjeno područje. Zbog toga je odličan izbor poklona za ribolovca šešir koji na zadnjoj strani ima našiveno platno za pokrivanje vrata. Pored komaraca, ovo platno štiti i od sunca pa vrat neće izgoreti tokom dugog pecanja na jednom mestu.

3. Sklopiva stolica

Praktična sklopiva stolica je uvek potrebna kada je odlazak na pecanje u pitanju. Ponekad je bolja  mala sklopiva stolica, a nekada baš dobro dođe ona velika koja ima i naslon za leđa. Na vama je da procenite koja od ove dve vrste stolica bi bila bolja za vašeg ribolovca i da ga jednom takvom stolicom obradujete. U slučaju da ne možete odlučiti koju da izaberete, vi kupite i veliku i malu stolicu i svojim poklonom baš iznenadite dragog pecaroša.

4. Putni štap za pecanje

Za strastvenog ribolovca nema iznenađenja i propuštanja odličnih mesta za pecanje. Takav ribolovac je uvek spreman i uz sebe ima potrebnu opremu za pecanje pa kada iznenada naiđe na odličnu lokaciju, samo rasklopi štap i akcija počinje. Upravo za takve akcije je idealan pecaroški štap na rasklapanje koji lako staje u svaku torbu, a još lakše se montira i koristi. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom ribolovcu poklonite jedan putni štap za pecanje i omogućite mu ribolovačku avanturu na bilo kojem mestu.

5. Komplet mamaca za pecanje

Pecaroši koriste različite mamce za pecanje različite ribe pa je potrebno da imaju određenu kolekciju mamaca kako bi mogli pecati onu ribu koja u tom momentu najbolje „grize“. Zato izaberite neku manju ili veću kolekciju različitih mamaca za ribu, lepo je upakujte, napišite šaljivu poruku u stilu „Pazi da ne namamiš pogrešnu ribu“ i takvim poklonom obradujte jednog pecaroša.

6. Meredov

Nema veće katastrofe od one kada se na udicu upeca ogromna riba, ribolovac je izvuče i podigne štap da je skine, a riba se otkači i pljusne u vodu. Psovke i kletve koje tada uslede je najbolje ne čuti i ne pamtiti, ali se mora priznati da je razočarenje ogromno. Zbog toga je neophodno da pecaroš uz sebe ima veliki meredov koji će podbaciti pod ribu pre nego što je skine sa udice. Zato izaberite jedan izdržljiv meredov, lepo ga upakujte i njime obradujte napaćenog ribolovca.

7. Mini bazen za ribu

Svaki pecaroš se voli hvaliti sveže upecanom ribom i voli kući „na uvid“ doneti ribu koja još uvek pliva. Da bi to mogao izvesti, potrebna mu je neka posuda sa vodom u kojoj će čuvati upecanu ribu sve do dolaska kući. Kako biste ga obradovali i iznenadili svojim poklonom, nabavite posebno izrađen bazen za ribu. Radi se o dovoljno dubokoj posudi da riba iz nje ne može iskočiti, a istovremeno je dovoljno široka i lagana za prenošenje. Gornji deo je izrađen u obliku rupičastog  poklopca koji se lako stavlja i skida.

8. Termo šolja s natpisom

S obzirom da se pecanje uvek odvija u nekoj divljini i da traje po nekoliko sati, ispijanje kafe ili čaja se podrazumeva. Za tu aktivnost je vrlo praktično imati termo šolju s poklopcem. Na taj način neće doći do prolivanja tečnosti u slučaju naglog skakanja sa stolice i hvatanja za štap. Na šolji možete odštampati neki natpis prikladan za ribolovce, u stilu „Riba je zakon“ ili kupiti šolju koja već ima sličan natpis.

9. Pljoska „bistro“

Svaki ribolovac voli začiniti svoj ribolov s nečim „konkretnim“, a često tim „konkretnim“ počasti drugog ribolovca. Zato je vrlo praktično da uz sebe ima pljosku odgovarajuće veličine. Izaberite jednu pljosku za koju mislite da će se oblikom i bojom svideti vašem ribolovcu i na njoj odštampajte natpis „Bistro“. Naravno, radi se o poznatom pecaroškom pozdravu i to je ono što će ovu pljosku učiniti baš posebnom.

10. Ribarske čizme

Kada je o ovom poklonu reč, sve je kristalno jasno. Duboka voda  i pecanje u sredini reke iziskuju prave ribarske čizme. Naravno, radi se o dubokim čizmama koje prelaze preko butina i koje štite ribolovca od vode i hladnoće. Vodite računa o veličini obuće vašeg ribolovca kako bi mu čizme bile odgovarajuće. Verujemo da ćete ovakvim poklonom obradovati dragog pecaroša.

11. Zvonce za štap ili alarm ugriza

Ovisno o tome da li vaš ribolovac više voli klasičnije delove opreme ili one modernije, birajte ovaj poklon. Ako je ljubitelj klasičnih ribolovačkih detalja, poklonite svom pecarošu zvonce za štap i omogućite mu da bude jasno upozoren kada se štap zatrese. Ukoliko voli moderniju opremu, nabavite alarm ugriza. Ova spravica se isto postavlja na štap, ali kroz nju ide silk i svaki njegov trzaj se odmah javlja ribolovcu u vidu alarma, ali i u vidu svetlećeg signala. Na taj način je i noćni ribolov mnogo olakšan.

12. Kabanica ili pecaroško odelo

Dobar izbor poklona za jednog pecaroša je svakako kabanica ili pecaroško odelo. Bilo šta od ovoga da izaberete, taj komad odeće će pružiti potrebnu zaštitu vašem ribolovcu kada se nađe na udaru loših vremenskih prilika. Od njegovih potreba ili njegovog ukusa zavisi šta ćete mu od ovoga pokloniti pa se time i vodite.

13. Kantar ili vaga za veću ribu

Naravno da svaki pecaroš pati od veličine i težine ulovljene ribe pa je neophodno da za to ima nešto čime će ribu meriti. Na tržištu je lako pronaći mnoge dobre digitalne kantare koji će precizno očitati svaku težinu, ali je moguće nabaviti i veće vage sa ugrađenim tacnama oblikovanim baš za merenje ribe. Vi odlučite kojom od ovih sprava ćete iznenaditi svog pecaroša.

14. Fenjer za ribarenje noću

S ovim proizvodom nećete samo osvetliti prostor oko pecaroša, nego ćete mu omogućiti da posmatra ribu i ispod vode. Reč je o fenjeru koji se vrlo lako koristi, a namenjen je upravo noćnim pecarošima. Dovoljno ga je uključiti i spustiti u vodu i na taj način privući mnogo ribe koja se inače noću krije. Neki od ovih fenjera imaju i malu kameru kojom je moguće direktno pratiti kretanje ribe oko mamca. Dakle, odličan poklon za jednog ribolovca.

15. Pecaroški prsluk

Svima je jasno koja je svrha ovakvih prsluka i onih mnogobrojnih džepova na njima. Zato nema razloga da ih detaljnije opisujemo, dovoljno je to što smo vas podsetili na njihovo postojanje. Izaberite odgovarajuću veličinu prsluka za svog ribolovca i usrećite ga vašim poklonom.

16. Termo kutije za hranu

Dok traje pecanje, mora se nešto i jesti, a najlepše je kada je hrana još uvek topla i ukusna. Svaka prava supruga će pažljivo spremiti svog pecaroša na „put“, i za to mu obezbediti svu potrebnu hranu samo da bi što duže ostao van kuće i njoj omogućio da bez brige radi šta hoće. U ovoj misiji mnogo pomažu termo posude za hranu pa nikako nećete pogrešiti ako jedan takav komplet poklonite nekom ribolovcu.

17. Vreća za spavanje

Kampovanje ili odlazak u noćni ribolov mogu biti nezgodni ako nemate potrebnu opremu da se dovoljno utoplite. Jednostavno rešenje tog problema je vreće za spavanje pa nikako nije loše da jednu kvalitetnu vreću poklonite svom dragom pecarošu. Sigurno ćete ga obradovati svojim poklonom.

18. Šator

Ukoliko imate želju da svom ribolovcu poklonite nešto veće za zaštitu od hladnoće, kiše i noćnih nametnika, izaberite kvalitetan šator za kampovanje i takvim poklonom ga iznenadite. Ovaj šator će mu pružiti odličnu priliku da „pod krov“ smesti sve one stvari koje je malo nezgodno držati na otvorenom, a ujedno će mu pružiti odličan prostor za odmor dok čeka da riba zagrize.

19. Plinski rešo

Nabavite manji plinski rešo koji je lako nositi u rancu ili određenoj torbi pa njime obradujte nekog ribolovca. Ukoliko pecaroš odlazi na kraće pecanje i ne nosi mnogo opreme sa sobom, ovakav rešo će mu biti odlično pomagalo pri spremanju kafe ili lakog obroka. Uz sam rešo možete dodati i nekoliko odgovarajućih plinskih boca, a ribolovac će vam biti zahvalan.

20. Plaćeno članstvo u udruženju ribolovaca

Ukoliko je vaš pecaroš član nekog ribolovačkog društva, možete mu platiti članarinu u tom udruženju. Ovisno o vašim mogućnostima i želji, uplatite dragom pecarošu polugodišnju ili godišnju članarinu i takvim poklonom iznenadite svog ribolovca.

21. Pretplata na ribolovački časopis

Svaki strastveni ribolovac želi ostati u toku sa trenutnim dešavanjima na ribolovačkoj sceni svoje zemlje, regiona ali i sveta, a to lako može učiniti pomoću informacija iz nekog ribolovačkog časopisa. Zato nikako nećete pogrešiti ako jednom pecarošu poklonite pretplatu na odgovarajući ribolovački časopis. Od vas i vašeg budžeta zavisi koliki period će ta pretplata obuhvatati, ali će vaš poklon svakako obradovati dotičnog ribolovca.

22. Knjiga o ribolovu

Ukoliko je reč o ribolovcu koji rado čita, možete mu pokloniti knjigu o ribolovu. Izaberite neku knjigu koja govori o ribolovnim zanimljivostima, o rekordima, o pravilima ribarenja koja pomažu da ulov bude zagarantovan i koja na zabavan način prikazuje neke ribolovne priče. Takva knjiga će sigurno zainteresovati vašeg ribolovca i postaće mu vrlo drag poklon.

23. Svetleći plovak

Ukoliko jednom pecarošu želite pokloniti neki manji poklon, možete se odlučiti za svetleći plovak ili više njih. Takav poklon je dobrodošao u toku noćnog pecanja ili onog u sumrak jer omogućava da pecaroš jasno vidi kada riba dira mamac.

24. Podvodna kamera

Za sve one fanatične i vrlo radoznale ribolovce, podvodna kamera je odličan poklon. Pomoću nje će vaš pecaroš moći jasno pratiti dešavanja oko mamca i kretanje ribe u blizini. Takođe će moći pronalaziti jata riba i pratiti gde se skrivaju velike ribe. Verujemo da ćete ovakvim poklonom mnogo obradovati vašeg pecaroša i da će vam on biti vrlo zahvalan.

25. Gumeni čamac

Za sve one situacije u kojima ribolovac želi isploviti na sredinu reke ili preći na njenu drugu stranu, čamac je od velike pomoći. Dosta ribolovaca hrane ribu na nekom delu reke ili jezera pa im opet treba čamac. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom pecarošu poklonite manji gumeni čamac i omogućite mu potrebnu vodenu mobilnost.

26. Majica za ribolovce

Ukoliko ste u bližim odnosima sa pecarošem za kojeg tražite poklon, možete mu pokloniti majicu sa duhovitim natpisom jer znate da se neće uvrediti. Izaberite majicu na kojoj već postoji odgovarajući natpis za ribolovce ili izaberite jednu kvalitetnu majicu i dajte da vam na njoj odštampaju tekst po želji. Mi vam predlažemo da to bude nešto u stilu „Pecam, a ne lažem.“

27. Nož za ribu

Na tržištu je moguće pronaći razne vrste noževa za ribu pa je najbolje da se malo raspitate kakav nož bi vaš pecaroš voleo da ima. Možete izabrati jedan od onih multifunkcionalnih noževa za ribolovce ili se odlučiti za kvalitetan nož za filetiranje i obradu ribe. U svakom slučaju ćete obradovati svog pecaroša.

28. Bon za ribolovačku radnju

Ukoliko želite nekom pecarošu pokloniti lep i koristan poklon, nešto što će on sigurno koristiti i neće odložiti na hrpu neupotrebljenih poklona, a niste sigurni šta bi to bilo, najbolje je da mu poklonite bon za ribolovačku radnju. Na taj način će on sam izabrati ono što baš želi da ima u onom iznosu koji ste bonom naglasili.

29. Kuvar za ribolovce

Ima onih pecaroša kojima nije dovoljno to što su upecali ribu, oni se moraju dokazati i kao odlični kuvari riblje čorbe ili kao neko ko zna spremiti razne specijalitete od ribe. Za takve ribolovce je odličan poklon kuvar u kojem su opisana upravo takva jela i đakonije. Lepo ispišite datum i posvetu na jednom takvom kuvaru i iznenadite svog pecaroša ovim poklonom.

30. Plastična riba ili ona na naduvavanje

Ukoliko se želite malo našaliti sa svojim pecarošem, poklonite mu neku plastičnu ribu ili onu koja se može naduvati i koristiti u bazenu. Takav poklon će ga sigurno nasmejati, a moguće je i da će organizovati neku zabavu na kojoj će upravo te ribe biti glavni motivi. U svakom slučaju, neće vam nedostajati smeha i provokativnih komentara.

Ubeđeni smo da ste među našim predlozima pronašli poklon kojim ćete usrećiti svog dragog pecaroša.