Ideje poklona za policajce

Kada birate poklon nekom policajcu, možete se voditi smešnom ili ozbiljnom stranom njegovog zanimanja. U onu smešnu spadaju mnogobrojni vicevi o policajcima, a u onu ozbiljnu stranu težina samog posla.

Zavisno od toga koliko ste bliski s policajcem za kojeg tražite poklon, možete si dozvoliti luksuz da mu poklonite neki duhovit i provokativan poklon ili se možete držati onih proverenih i ozbiljnih poklona. Ipak je on policajac!

U svakom slučaju, naša lista ideja sadrži i jednu i drugu vrstu poklona, a na vama je da odlučite šta je sa te liste najbolje da poklonite dotičnom policajcu.

1. Šolja sa ručkom „pištolj“

S obzirom da je pištolj sastavni deo opreme svakog policajca i da imaju obavezu da ga nose, šolja sa ručkom u obliku pištolja je odličan izbor poklona za jednog policajca. Na tržištu možete pronaći šolje čiji „pištolji“ su crne boje ili su u boji zlata, kao što možete pronaći te šolje sa određenim natpisima i bez njih. Izaberite onu za koju verujete da će se najviše dopasti vašem dragom policajcu i iznenadite ga svojim poklonom.

2. Majica s natpisom

U ponudi se nalaze razne majice koje na sebi imaju šaljive natpise vezane za policajce. Od onih koji kažu „Ako se želiš osećati sigurno, spavaj s policajcem.“ do onih na kojima piše „Da je policajac biti lako, policajac bi bio svako.“ Naravno da te majice možete poklanjati osobama s kojima ste u nekom bližem odnosu pa ako je to vaš slučaj, možete izabrati neku od tih luckastih majica i svojim poklonom nasmejati dragog policajca.

3. Kecelja „policajac“

Evo još jednog odevnog predmeta, ali ovaj put je reč o kecelji sa slikom policajca. Ako je vaš policajac neko ko rado posluje po kuhinji, bilo da sam nešto kuva ili da pomaže svojoj lepšoj polovini, možete mu na poklon doneti šaljivu kecelju i tako ga razveseliti. Sigurni smo da će mu vaš poklon izmamiti osmeh na lice kad god bude nešto u kuhinji spremao.

4. Privesak za ključeve

Ukoliko svom policajcu želite pokloniti baš simpatičan poklon koji će uvek moći nositi sa sobom, možete mu pokloniti privesak za ključeve. Naravno, birajte onaj koji je temom vezan za policiju, a mi vam predlažemo da to bude privesak na kojem se nalaze male figurice pištolja, lisica i policijske značke. Takav privesak će sigurno obradovati svakog policajca i sa zadovoljstvom će ga nositi.

5. Nakit za jelku

Kao simpatičan poklon jednom policajcu možete izabrati ukras za jelku u obliku policijske uniforme. Ovaj nakit za jelku zaista simpatično izgleda, a može predstavljati odličan poklon za Novu godinu ili Božić. Možete ih kupiti i više komada ako mislite da bi to razveselilo vašu dragu osobu. Sigurni smo da vaš policajac ne očekuje takav poklon pa će mu to biti lepo iznenađenje.

6. Kalup za led „meci“

S obzirom da je policijski posao vezan za oružje, metak je logičan simbol na mnogim poklonima za ove osobe. Zato verujemo da nikako nećete pogrešiti ako jednom policajcu poklonite kalup za led u obliku metaka. Takav poklon ima i svoju upotrebnu vrednost, a svakako je nešto što je prikladno za policajce.

7. Čaše s metkom i flaša pića

Još jedan poklon koji je prikladan za svakog policajca je i čaša u koju je zaboden metak. Takva čaša izgleda veoma neobično i obavezno privlači interesovanje prisutnih. Zato, izaberite dve takve čaše i uz njih dodajte flašu nekog dobrog pića pa sve lepo zapakujte. Ovo je poklon koji vaš policajac sigurno ne očekuje i zbog toga će mu biti još zanimljiviji i draži.

8. Figurica „policijski pas“

Evo jednog vrlo simpatičnog poklona koji može krasiti bilo koju prostoriju vašeg policajca. Može uveseljavati i njegov automobil, ako tako poželi. Reč je malenoj figurici koja predstavlja veselog policijskog psa i koja vrlo lepo izgleda. Moguće je da se koristi i kao privesak ako se prilagodi, pa nikako nećete pogrešiti ako tu figuricu poklonite jednom policajcu.

9. Termos boca „metak“

Poznato je da su policijska dežurstva česta i da je ispijanje kafe neophodno da bi se budnost održala na potrebnom nivou. Kako bi ta kafa bila još ukusnija, poklonite svom policajcu termos bocu u obliku metka. Reč je o boci čiji zatvarač je čaša u obliku glave metka i izrađena je u boji zlata. Pun pogodak za jednog policajca.

10. Čarape s printom

Kao poklon s dobrom tematikom za policajca pojavljuju se i pamučne čarape s printom u obliku policijskog vozila i malenih lisica. Ove čarape su neobičan i praktičan poklon pa smo ubeđeni da će ih vaš policajac rado nositi. Pored praktičnosti, imaju dozu duhovitosti, a baš to je potrebno da razbije teške policijske sate.

11. Držač olovaka „bubanj pištolja“

Još jedan simpatičan i praktičan poklon svakom policajcu je i metalni držač olovaka u obliku bubnja za metke. Ovaj poklon je verna replika bubnja za metke, a u svaku rupu za metak staje po jedna olovka. Sigurni smo da ćete ovakvim poklonom iznenaditi vašeg policajca i da će on rado koristiti taj držač olovaka na svom stolu.

12. Pribor za brijanje

Jasno je da svaki policajac mora biti uredno obrijan i pristojno izgledati. Zato nećete pogrešiti ako jednom policajcu poklonite pribor za brijanje i odgovarajuću kozmetiku za muškarce. Možete mu pokloniti moderan aparat za brijanje, ali i neke klasičnije predmete poput britve i četke. Sve to zavisi od afiniteta vašeg policajca i od njegovih želja.

13. Sportska oprema

Kao što je jasno da policajci moraju biti obrijani i uredno izgledati, tako je jasno i da moraju biti u dobroj fizičkoj kondiciji. Da je tako, dokazuju i redovne službene provere fizičke spremnosti koje se ponavljaju u određenom vremenskom intervalu. Zato sigurno nećete pogrešiti ako jednom policajcu poklonite nešto od sportske opreme. Bilo bi dobro da se pre toga malo raspitate o željama i potrebama vašeg policijskog službenika pa da mu poklonite baš ono što mu treba ili što želi da ima iz te oblasti.

14. Knjiga iz područja psihologije

Policajci su u stalnom kontaktu s ljudima i bilo bi dobro da imaju određena znanja iz oblasti psihologije. To bi im moglo mnogo pomoći u raznim kriznim situacijama i da se pravilno odnose prema građanima, ali i da znaju sami sebi pomoći kada nastupe stresni momenti. Zato nećete pogrešiti ako izaberete neku od knjiga sa psihološkom tematikom koja obrađuje određene odnose i snalaženje u teškim situacijama pa tu knjigu poklonite dragom policajcu.

15. Pametni sat

S obzirom na obaveze i rasporede koji svaki policajac u toku službe ima, pametni sat bi mogao biti odličan poklon koji će na jednom mestu držati sve potrebne informacije i podsetnike važne vašem policajcu. Ovaj sat je osposobljen za još mnoge funkcije i sigurni smo da će ih dotični policajac znati dobro iskoristiti, a vama će biti veoma zahvalan.

16. Snajperski budilnik

Evo jednog budilnika kojeg nikako ne možete ignorisati. Naime, da biste ujutro isključili ovaj budilnik, morate gađati u metu pištoljem koji uz budilnik dolazi. Ukoliko ne pogodite, on nastavlja da zvoni. Dakle, ako ste pogodili metu i isključili budilnik, svakako ste se već dovoljno razbudili da možete ustati iz kreveta. Poklon baš za policajca koji ne sme zakasniti u smenu.

17.  Mali kožni rokovnik

Izaberite jedan mali kožni rokovnik pa uz njega dodajte lepu olovku i takvim poklonom obradujte svog policajca. Poznato je da policajci uvek nešto zapisuju i da im te beleške trebaju kada sastavljaju službene izveštaje. Potrudite se da taj rokovnik ima posebne odeljke, razne rubrike i praktično raspoređene stranice unutar sebe, ali i da lako može stati u džep policijske uniforme. Na rokovniku možete odštampati znak policije ili ime vašeg policajca pa takvim poklonom obradovati ovog službenika.

18. Nakit s prikladnom temom

Kao i bilo kome drugom i policajcu možete pokloniti lep lančić s priveskom koji će simbolizovati njegovo zanimanje. Može to biti privesak u obliku lisica ili policijske značke, a može biti i privesak u obliku palice ili stop-tablice. Takođe, možete izabrati i muški prsten sa istom tematikom ili neku narukvicu koja naglašava ovu profesiju. Za šta god da se odlučite, usrećićete svog policajca.

19. Korpa omiljene hrane i policijski autić

Lep poklon određenom policajcu može biti i ukusno spakovana korpa njegove omiljene hrane na čijem vrhu će se nalaziti mali policijski automobil. Hrana će ga sigurno razveseliti i okrepiti u toku noćnog dežurstva, a autić će ga lepo zabaviti i nasmejati. Dakle, ne možete pogrešiti s ovim poklonom.

20. Aparat za kafu

Kad smo već kod noćnog dežurstva, da spomenemo i aparat za kafu. Naravno da je kafa neophodna za dobru budnost na radnom mestu, posebno noću, a svako dežurstvo se lakše podnosi kada je tu kafu moguće lako i brzo spremiti. Zato izaberite jedan kvalitetan aparat za kafu i svojim poklonom usrećite nekog policajca.

21. Posteljina

Nikako nećete pogrešiti ako jednom policajcu poklonite lepu posteljinu na kojoj je odštampano policijsko vozilo ili koja je „posuta“ malim sličicama policijskih lisica. Takva posteljina je i vrlo praktičan poklon i vrlo simpatičan, a namenjena je baš policijskom službeniku.

22. Otirač sa printom

Evo jednog luckastog i duhovitog poklona koji je prikladan svakom policajcu. Reč je o otiraču ispred vrata na kojem se nalazi slika policijske palice, a na njoj je odštampano „Stop kriminalu!“. Takav otirač ujedno „tera“ nevaljale osobe od vašeg doma i naglašava da imaju posla s policijom.

23. Medenjak u obliku policijske tablice

Za svog dragog policajca možete naručiti medenjak u obliku velike policijske tablice. Tražite da na tom medenjaku ispišu ime vašeg policajca i da tu „tablicu“ zanimljivo upakuju. Takvim poklonom ćete sigurno iznenaditi svog policijskog službenika, ali ćete ga i nasmejati i oraspoložiti. Medenjak je nešto što može i pojesti kada i ako mu dosadi da gleda taj poklon.

24. Ulaznica za Muzej policije

Ubeđeni smo da bi svakom policajcu bilo zanimljivo da obiđe Muzej policije i da vidi kako je nekada izgledao rad u toj službi. Mnoge stvari iz ove oblasti su nepoznate javnosti, a veoma su interesantne i daju sasvim drugačiju perspektivu kada ih postanemo svesni. Zato poklonite svom policajcu ulaznice za neki poznati Muzej policije i priuštite mu jedno novo iskustvo.

25. Zidni sat „policija“

Putem interneta lako možete naručiti drveni zidni sat na kojem će biti motivi vezani za policiju, a možete tražiti i da vam na tom satu ispišu ime određenog policajca. Sat je dekorativan i lako se uklapa u svaki prostor pa smo ubeđeni da ćete ovakvim poklonom obradovati nekog policajca.

26. Pidžama „uniforma“

Bilo kom policajcu možete pokloniti pidžamu koja je urađena u stilu policijske uniforme. Takva pidžama poručuje da policajci nikada ne spavaju, da su večito na dužnosti i da su spremni za sve situacije. Ovim poklonom ćete nasmejati svog dragog policajca, ali ćete mu pokloniti i zanimljivu pidžamu. Dakle, odličan izbor poklona.

27. Torta

Ukoliko vaš policajac proslavlja rođendan, neku godišnjicu ili možda odlazak u penziju, na poklon mu možete doneti lepu i ukusnu tortu sa motivima vezanim za policiju. Ova torta neće predstavljati dugotrajan poklon, ali joj to svakako nije ni bila namena. Važno je da se dopadne dotičnom policajcu, da obeleži lep događaj i da je u slast pojede.

28. Knjiga aforizama o policiji

Još jedan prikladan poklon za nekog policajca je i knjiga aforizama o policiji i policajcima. Ova knjiga će uneti veselo raspoloženje i stvoriti dobru atmosferu tamo gde je budu čitali, a mi vam predlažemo da je birate za osobe koje su i inače otvorenog i veselog duha. Lepo napišite posvetu i datum unutar knjige i njome obradujte svog policajca.

29. Figurica „radar“

Mala metalna figurica policijskog radara na nogarima je veoma simpatičan poklon i iznenadiće, ali i obradovati svakog pravog policajca. Može je držati u svom domu, ali i na radnom mestu u nekoj kancelariji. Zato nabavite jednu ovakvu figuricu, simpatično je upakujte i iznenadite svog policajca.

30. Daska za rezanje „policijsko vozilo“

Svaki policajac bar nekada nešto reže u kuhinji, bilo da priprema obrok ili seče mezu za goste, pa će mu svakako dobro doći daska za rezanje. Kada je ta daska još sa slikom policijskog vozila, onda je to pravi poklon za jednog policajca.

Nadamo se da smo vam našim idejama pomogli u odabiru poklona za vašeg dragog policijskog službenika.