Pokloni za poslovne saradnike – IDEJE

Osnovno pravilo uspešnog poslovanja je korektan odnos sa poslovnim saradnicima. U taj poslovni odnos spada i poklanjanje posebne pažnje onda kada se za to ukaže prilika ili potreba, a ta pažnja se uvek najbolje iskazuje kroz prikladne poklone.

S obzirom da poslovni saradnici najčešće nisu članovi porodice niti neko s kim imate blizak odnos, pokloni moraju biti drugačiji i ozbiljniji, ne mogu biti mnogo opušteni i mnogo lični.

Kako biste što lakše izabrali odgovarajući poklon za svoje poslovne saradnike, mi smo vam pripremili brojne ideje za tu priliku i sigurni smo da će vam neke od njih potpuno odgovarati.

1. Flaša skupog pića

Ovo je klasičan poklon koji odgovara skoro svakoj prilici i s kojim nikada nećete pogrešiti pa tako ni ako ga poklonite nekom od svojih poslovnih saradnika. Flaša kvalitetnog pića govori da imate želju nečim darovati svog poslovnog saradnika, da ga poštujete, ali ga ne želite uvrediti poklonom koji mu se neće svideti. Zato birate klasičan poklon odlične kvalitete. Ukoliko se radi o poslovnoj saradnici, odnosno o ženi kojoj želite pokloniti flašu pića, birajte neko kvalitetno „žensko“ piće kao što su likeri ili aromatizovana voćna vina spakovana u posebno dekorativnu ambalažu.

2. Ručni ili džepni sat

Kada svom poslovnom saradniku ili saradnici želite pokloniti nešto malo ličnije, a da ipak ne pređete granicu ukusa, možete se odlučiti za jedan kvalitetan sat. Ukoliko je u pitanju saradnica, izaberite lep i ženstven ručni sat, elegantne linije, ali vodite računa da ipak prati trenutne modne trendove. Ako se radi o saradniku, za njega možete izabrati dobar džepni sat. Takav poklon je malo neobičniji i ređi nego poklon kakav je  klasičan ručni sat pa će vašem saradniku sigurno biti i zanimljiviji.

3. Kravata ili marama

Sa poklonom kakav je kravata ili svilena marama nikako ne možete pogrešiti jer je to klasičan poklon. Međutim, možete napraviti grešku ako birate kravatu ili maramu sa mnogo detalja i u jarkim bojama. Zato je uvek najbolje da izaberete kvalitetnu kravatu neutralne boje koja će se dobro slagati sa mnogim odevnim kombinacijama. Najbolje bi bilo kada bi ta kravata na sebi imala neki poseban detalj koji je čini jedinstvenom, ali elegantnom. Sve ovo se isto odnosi i na maramu koju možete izabrati za poslovnu saradnicu.

4. Dugmad za košulju ili broš

Lep poklon za bilo kojeg poslovnog saradnika ili za poslovnu saradnicu mogu biti i dugmad za košulju, odnosno lep i neobičan broš. Takvi pokloni su prikladni za svaku priliku, bilo da su u pitanju pokloni za praznike ili za završetak uspešne saradnje. Zato izaberite zanimljive komade pomenutog nakita i njima obradujte svoje poslovne saradnike.

5. Uvrnuti viski set

Poslovna saradnja najčešće podrazumeva ispijanje bar jednog pića pa je logično da u kancelariji imate spremne čaše i lepu flašu u kojoj će to piće stajati. Naravno, isto vredi i za vašeg poslovnog saradnika pa nikako nećete pogrešiti ako mu poklonite set za viski koji se sastoji od zanimljivo izrađene masivne flaše sa uvrnutim dnom, dve masivne uvrnute čaše, čak devet kockica za hlađenje pića, hvataljki za te kockice i malog levka. Sve to je spakovano u lepu drvenu kutiju i predstavlja luksuzan poklon.

6. Šah Spartanski ratnik

Zanimljiv poklon poslovnim saradnicima može biti i ručno rađeni šah. Izaberite ovaj luksuzno izrađeni komplet šaha čije figurice su od punog metala i predstavljaju spartanske vojnike. Deo figurica je u boji bronze, a drugi deo je u boji bronze sa plavom patinom. Tabla je posebno urađena u plavoj boji, a sve je lepo spakovano u kutiju od medijapana. Sigurni smo da ćete ovim šahom zaista obradovati svoje poslovne saradnike.

7. Pribor za pisanje

Kvalitetan komplet za pisanje spakovan u lepu kožnu kutiju sigurno će prijatno iznenaditi svakog poslovnog saradnika. Zato izaberite komplet koji sadrži nalivpero i hemijsku olovku kvalitetne izrade, dajte da nešto ugraviraju na tom kompletu, možda logo vaše firme ili datum i inicijale, pa takvim poklonom obradujte svoje poslovne saradnike.

8. Kožni rokovnik/planer

Ovo je još jedan klasičan poklon s kojim nećete pogrešiti ako ga poklonite svom poslovnom saradniku ili saradnici. Da biste taj poklon učinili malo drugačijim i posebnim, potrudite se da pronađete rokovnik koji u sebi sadrži posebne odeljke za razna planiranja, koji ima džepove za olovke i one za ceduljice ili vizit karte. Ovakav rokovnik možete i naručiti u nekoj boljoj štampariji ili ga potražiti u specijalizovanim radnjama.

9. Poslovna tašna

Dobar izbor poklona za poslovne saradnike svakako je i poslovna tašna. Ovo ne mora biti klasična aktovka, nego se može raditi o modernijoj tašni namenjenoj baš poslovnim ljudima. Možete birati između nekoliko različitih modela, a svakako trebate voditi računa o tome da li kupujete tašnu za saradnika ili saradnicu. Naravno, uvek se možete odlučiti i za aktovku ako taj oblik tašne smatrate prikladnijim za vaše poslovne saradnike.

10. Zidni sat s logom

Svojim poslovnim saradnicima možete pokloniti zanimljiv zidni sat na kojem ćete odštampati logo vaše firme ili neki prikladan natpis. Sat može biti od punog drveta ili od nekog drugog kvalitetnog materijala i može imati neki od oblika koji predstavljaju baš vašu delatnost. Naravno da možete izabrati i jedan od neobičnijih modela futurističkog stila, ako smatrate da bi se to više dopalo vašim saradnicima.

11. Deluxe dijamant set

Još jedan prikladan poklon za poslovne saradnike je i ovaj komplet koji se sastoji od flaše i dve čaše koje stoje na drvenom stalku. Flaša je izrađene u obliku dijamanta i deluje neobično, a čaše su slične izrade. Sve zajedno stoji u ručno rađenom hrastovom postolju i deluje vrlo luksuzno. Dakle, ovo je poklon koji će se sigurno dopasti vašim poslovnim saradnicima.

12. Peščano klatno

Svima je dobro poznato koliko poslovni svet i sve ono što se u njemu dešava može biti stresno i opasno po zdravlje. Kako nije prikladno da poslovnim saradnicima poklanjate tablete za smirenje, možete im pokloniti nešto što će imati isti učinak, a biće mnogo prihvatljivije. Reč je o peščanom klatnu koje će smiriti svaku osobu svojim ritmičnim pomeranjem i ispisivanjem šara po pesku. Uz klatno dolazi kesica peska, a sve zajedno je lep detalj u bilo kojoj kancelariji.

13. Lanac za vino s flašom vina

Izaberite neko zaista dobro i kvalitetno vino pa uz njega stavite držač flaše u obliku lanca. Ovaj poklon zaista neobično izgleda jer deluje kao da flaša pića lebdi u vazduhu i da će se lanac svakog momenta srušiti na podlogu. Verujemo da će se vašim poslovnim saradnicima svideti ovakav prizor i da će taj poklon rado imati u svom prostoru.

14. Delux elektro otvarač za vino

Kada smo već kod flaša vina, moramo pomenuti ovaj posebni električni otvarač za te flaše. Reč je o otvaraču koji radi na baterije i uz koji dolazi sekač folije na flašama, zatim nastavak za lakše sipanje vina i vakuumski zatvarač flaše. Sve to je interesantan poklon koji će se sigurno dopasti svakom ljubitelju vina. Zato je prikladan i za svakog poslovnog saradnika koji uživa u tom piću.

15. Torbica zaštitnik košulja

Možda vam ovaj predlog neobično zvuči, ali mi smo sigurni da se vaši poslovni saradnici uopšte ne bi bunili kada bi na poklon dobili ovu neobičnu torbicu. Reč je o vrlo praktičnom izumu koji svakom poslovnom čoveku, bilo muškarcu ili ženi, pomaže da sačuva ispeglanu i urednu košulju tokom putovanja. Poslovni ljudi su često na putu i nemaju uvek priliku peglati košulje, a sa ovom torbicom to neće ni morati.

16. Golf šolja

Evo jednog neobičnog i duhovitog poklona koji je i dalje prikladan za poklon poslovnom saradniku. Radi se o šolji za tople napitke koja u vanjskom donjem delu ima oblikovan mali tunel. Uz šolju dolazi mini palica za golf,  koja je s druge strane hemijska olovka, i dolazi mini golf-loptica. Šolja je u crnoj boji i deluje elegantno, a njen tunel služi za ubacivanje loptice i igranje stonog golfa. Veoma neobičan poklon koji će oduševiti svakog poslovnog saradnika koji je ljubitelj golfa.

17. Drveni poker set

Radi se o ručno rađenom setu za poker koji dolazi u lepoj drvenoj kutiji. Sadrži čak trista žetona u pet različitih boja, dva špila karata i sve drugo što je potrebno za igranje ove igre. Celi set predstavlja luksuzan poklon koji će se dopasti vašim poslovnim saradnicima ako vole društvo i zabavnu igru.

18. Kutija za satove i naočare

Ukoliko je vaš poslovni saradnik ili saradnica neko ko voli satove i naočare za sunce, možete im pokloniti ovu lepu i praktičnu kutiju baš za te predmete. Kutija je elegantne crne boje, ima providan poklopac, a unutrašnjost kutije sadrži šest odeljaka sa jastučićima za satove i tri odeljka za naočare. Izvana se nalazi mala brava koja omogućava zaključavanje kutije. U odeljcima je moguće držati i nakit poput lančića, ogrlica i naušnica. Zaista odličan poklon.

19. Darvinov globus

Iznenadite svoje poslovne saradnike ovim neobičnim i dekorativnim poklonom. Radi se o staklenom globusu postavljenom na lep nosač. Unutar globusa se nalaze posebni kristali koji reaguju na promenu atmosferskog pritiska i tako najavljuju određeno vreme. Čarls Darvin ga je koristio u iste svrhe na svojim putovanjima pa zato nosi taj naziv. U svakom slučaju, veoma je dekorativan i neobičan poklon prikladan da krasi bilo koju prostoriju.

20. Čokoladne praline u premium pakovanju

Nećete pogrešiti ako poslovnim saradnicima poklonite slatkiše vrhunske kvalitete. Slatkiše vole i žene i muškarci, a one odličnog kvaliteta ne odbija niko. Izaberite određene čokoladne praline u nekom premium pakovanju i takvim poklonom obradujte svoje poslovne saradnike.

21. Poklon-korpa

Prikladan poklon za poslovne saradnike može biti i lepo upakovana korpa koja će sadržavati razne stvari. U njenoj unutrašnjosti se mogu naći flaša s pićem, čaše, razni sirevi, kafa, čajevi, voće, mali stolnjak i slično. Uvek možete sami osmisliti sadržaj takve poklon-korpe ili to možete prepustiti profesionalcima i naručiti ovaj poklon kod nekoga ko se baš time bavi.

22. Upaljač i privesak za ključeve

Na tržištu je lako pronaći setove poput onog koji sadrži upaljač i privesak za ključeve. Takvi pokloni su uvek prikladni za darivanje poslovnih saradnika pa s njima nikako nećete pogrešiti. Izaberite set upaljača i priveska za ključeve dobre kvalitete i takvim poklonom iznenadite svoje poslovne saradnike.

23. Tabakera

Još jedan od klasičnih poklona prikladnih za darivanje poslovnih saradnika je i tabakera. Za sve one koji su pušači, ovaj poklon može biti lep znak pažnje. Ukoliko želite dodati posebnu notu svom poklonu, možete tražiti da vam na tabakeri ugraviraju neku posvetu, datum, inicijale i slično. U svakom slučaju, nećete pogrešiti s ovim poklonom.

24. Organizer za radni sto

Na tržištu je moguće pronaći zaista praktične, ali i luksuzne organizere radnog stola. Možete izabrati one koji su izrađeni od kože ili neke od punog drveta pa njima iznenaditi svoje poslovne saradnike. Potrudite se da ovaj poklon odgovara potrebama vašeg poslovnog saradnika i da ne bude prevelik za njegov radni sto.

25. Držač vizit kartica

Za pravog poslovnog čoveka je normalno i očekivano da na radnom stolu drži vizit kartice koje će deliti potencijalnim saradnicima. Dakle, dobar izbor poklona jednom poslovnom saradniku može biti i držač posetnica koji će biti luksuzno i lepo izrađen. To može biti kutija u nekom neobičnom obliku ili stalak masivne izrade od kvalitetnog materijala.

26. Neobičan USB stik

Današnja upotreba tehničkih stvari podrazumeva potrebu za dodatnim memorijskim prostorom ili za korišćenjem prenosne memorije. Zato je USB stik u stalnoj upotrebi i sigurno nećete pogrešiti ako izaberete jedan poseban USB velike memorije i neobičnog oblika pa njime darujete svoje poslovne saradnike. Ima ih u obliku olovke, upaljača, flaše i tako dalje. Spakujte ga u prikladnu kutiju i dobićete lep poklon.

27. Kožna futrola za dokumente

Simpatičan i praktičan poklon poslovnim saradnicima može biti i kožna futrola za dokumente. Reč je o lepo izrađenoj futroli koja ima mnogo pregrada za razne kartice i koja odgovara veličini svake tašne. Kvalitetna koža joj daje luksuzan izgled i čini je lepim poklonom.

28. Kožne rukavice i svileni šal

Ukoliko darujete svoje poslovne saradnike u zimskom periodu, uvek se možete odlučiti za poklanjanje seta koji čine rukavice i šal. Izaberite kožne rukavice dobre kvalitete i uz njih stavite lep šal. Ovaj poklon je prikladan i za žene i za muškarce pa s njim nećete pogrešiti ni u kom slučaju.

29. Vinski poklon-set

Ovaj poklon dolazi u obliku elegantne flaše koja u svojoj unutrašnjosti sadrži sav pribor potreban za otvaranje vina i njegovo sipanje. Flaša se otvara po sredini, a unutra su smešteni otvarač za vino, sekač folije, prsten protiv kapanja, vakuumski zatvarač flaše i nastavak za lakše sipanje tečnosti. Sve zajedno vrlo lepo izgleda i predstavlja odličan izbor poklona za poslovne saradnike.

30. Tehničke stvari

Svojim poslovnim saradnicima možete poklanjati i razne tehničke stvari ako vam se to čini prikladno za određenu osobu. Pod tehničkim stvarima mislimo na mobilni telefon, laptop, tablet, prenosne zvučnike, bežične punjače i slično. Na vama je da odlučite šta bi od navedenog bilo odgovarajuće kao poklon za vašeg poslovnog saradnika pa da mu to i darujete.

Nadamo se da ste među našim idejama pronašli onu koja odgovara kao poklon baš vašim poslovnim saradnicima.