30 ideja poklona za tete u vrtiću

Svako ko ima dete mlađeg uzrasta zna koliko je važna teta u vrtiću. To znaju i svi oni čija su deca odavno napustila vrtić i krenula u školu. Koliko će dete biti samostalno i sigurno u sebe, koliko će biti otvoreno prema svetu i željno da istražuje, ali i koliko će razumeti razne emocije i znati se nositi s njima, sve to mnogo zavisi od rada teta u vrtiću. Naravno da je porodica osnova, ali je vrtić njena velika nadopuna i to se ne sme zaboraviti.

Kada u vrtiću rade tete koje su pune strpljenja, razumevanja, podrške i znanja, takve tete uvek treba isticati i nagraditi. Većina zadovoljnih roditelja to i radi, ali ponekad ne znaju na koji način da nagrade takvu tetu. Često se ti isti roditelji nađu u dilemi koji poklon je prikladan da daruju teti u vrtiću, a da ne budu napadni ili da toj teti ne stvore osećaj obaveze i duga.

Kako bismo vam pomogli da rešite tu dilemu, pripremili smo mnogo ideja za poklone kojima možete obradovati tete u vrtiću.

1. Kutija uspomena

Svaka teta u vrtiću ima mnoštvo sitnica koje želi sačuvati jer je podsećaju na mališane i neke lepe trenutke koje su zajedno doživeli. Da bi takve uspomene mogla čuvati na jednom mestu, poklonite joj kutiju za uspomene. Radi se o lepo izrađenoj kutiji sa malom bravicom koja na svom poklopcu ima simpatičnu sliku devojčice ili dečaka koji vuku svoju omiljenu dekicu ili igračku.  Teta će se ovako simpatičnom poklonu sigurno mnogo obradovati.

2. Okvir za tete

Reč je o simpatičnom okviru za sliku koji na jednoj svojoj stranici ima malu figuricu deteta, a u unutrašnjosti stoji natpis koji kaže da je potrebno veliko srce da bi se odgajala mala bića. Sve to je lepo ispisano i ukrašeno nežnim bojama koje podsećaju na bebe. Sigurni smo da će svaka teta biti ganuta ovakvim poklonom.

3. Drvo rasta

Ovaj poklon je više zajednički nego pojedinačni, ali ga mogu darivati i pojedinci. Osmišljen je tako da predstavlja simpatično drvce koje na svojim granama ima srca ili neke voćke u čijem središtu su ispisana imena dece iz tetine grupe. U donjem delu drvceta trebaju da stoje datum i reči zahvalnosti upućene teti.

4. Ručno rađen album uspomena

I ovaj poklon je zamišljen kao zajednički projekat. Radi se o lepoj i kvalitetnijoj svesci debelih korica na čijim levim stranama su zalepljene fotografije dece iz tetine grupe, a na desnim stranama je svako dete, pored svoje fotografije, nacrtalo nešto za svoju tetu. Roditelji trebaju ispisati imena dece, datum i reči zahvalnosti  pa celi album ukusno i simpatično upakovati. Teta će se zasigurno mnogo obradovati.

5. Zajednički poklon roditelja

Ukoliko se slažu svi roditelji dece iz tetine grupe, mogu se udružiti i zajedničkim sredstvima kupiti neki koristan poklon za tetu. To mogu biti neki aparati ili potrebne stvari za vrtić koje će teti i deci olakšati svakodnevni rad, a može se raditi o nekom lepom vrednijem poklonu namenjenom baš teti.

6. Biljka u saksiji

Ako je teta osoba koja voli i uzgaja saksijsko cveće, možete joj pokloniti neku ukrasnu biljku ili možete izabrati neku biljku koja će poslužiti u edukativne svrhe vrtića. Na primer, izaberite šeri paradajz u saksiji i priuštite deci priliku da lično posmatraju rast, razvoj biljke i nastanak plodova. Najbolje od svega će biti što te plodove mogu i jesti. Biće to zanimljiv proces i za decu i za tetu.

7. Pribor za crtanje

Ukoliko ne želite određenoj teti stvarati osećaj obaveze svojim poklonom, možete joj darovati neki neobičan veći komplet pribora za crtanje. Na taj način će ona moći unaprediti svoj rad i isprobati nešto drugačije. Postoje mnoge boje koje su nove na tržištu, a koje se mogu naći spakovane u simpatične kofere i kutije. to će se sigurno svideti svakoj teti, a biće joj i od koristi.

8. Praktičan neseser

Svakoj ženi dobro dođe praktičan neseser pa je takav slučaj i sa tetama iz vrtića. Ovaj neseser je poklon koji je namenjen baš njima jer na svom gornjem delu ima ispisanu poruku za tete iz vrtića i malu simpatičnu sliku dece. Neseser je mali, praktičan, pun pregrada i omogućuje uredno raspoređivanje paketa maramica i nekih sitnica koje su ženama svakodnevno potrebne gde god da se nalaze.

9. Termo šolja

Lepo je kada svoju kafu ili čaj možemo piti polako bez bojazni da će se ohladiti pre nego što je popijemo. Za tu namenu su osmišljene termo šolje, a vi ih možete oplemeniti natpisima poput onih koji kažu: „Voli vas vaš…“ pa stavite ime deteta. Takvu šolju poklonite teti u vrtiću i učinite da se uvek sa osmehom seti deteta koje joj je tu šolju donelo.

10. Kafe aparat

Ovo je poklon koji mogu kupiti i darovati svi roditelji zajedno i koji predstavlja vredniji poklon za tetu. Ona ga može koristiti u vrtiću sa ostalim radnim koleginicama ili ga može poneti kući i tamo uživati u kafi koju će pomoću pomenutog aparata napraviti.

11. Herbar sa semenkama

Ukoliko imate strpljenja i volje, možete osmisliti i izraditi simpatičan herbar u koji ćete pored biljke staviti i njene semenke. Na primer, pored mini stabljike paprike, u maloj providnoj vrećici stavite semenke te biljke, pored biljčice pasulja, stavite jedno zrno te biljke, pored biljke graška, stavite jedno njegovo zeleno zrno i tako dalje. Sve to će biti vrlo zanimljivo za izučavanje prirode oko nas i hrane koju jedemo, a teti i deci će dati nezaboravne momente ispunjene pitanjima, komentarima i smehom.

12. Čestitka i bombonjera

Vaše dete može, i sigurno želi, napraviti simpatičnu čestitku za svoju tetu, a vi mu u tome možete pomoći. Uz čestitku dodajte neku lepu i kvalitetnu bombonjeru pa takvim poklonom izrazite zahvalnost dragoj teti u vrtiću. To vas neće mnogo koštati, a za tetu će to biti lep znak pažnje.

13. Korpa ispunjena voćem, kafom, slatkišima

Klasičan poklon s kojim nikako ne možete pogrešiti je korpa ispunjena voćem, slatkišima, kafom, medom, orašastim plodovima, čajem. Umesto korpe, možete kupiti neku simpatičnu gajbicu pa nju ispuniti pomenutim sadržajem. Sve to ukusno i simpatično zapakujte, dodajte lepe reči zahvalnosti i darujte dragu tetu.

14. Oslikani medenjaci

U poslednje vreme se često sreću oslikani medenjaci kao vrlo simpatičan poklon. Možete ih naručiti u raznim oblicima i bojama, a vi se potrudite da ti medenjaci imaju motive koji su vezani za tetu, decu i vrtić. Takav poklon ima dug rok trajanja i sigurno će svakodnevno izazivati osmeh na tetinom licu.

15. Ručni sat sa posvetom

Ukoliko se tako dogovorite sa ostalim roditeljima, teti možete dati zajednički poklon koji će predstavljati jedan vredan i lep ručni sat. Izaberite onaj sat koji je modernijeg oblika i koji će na tetu ostaviti poseban utisak. Tražite da vam na njemu ugraviraju datum i posvetu pa takvim svojim poklonom iznenadite dragu tetu.

16. Zidni sat „veselo dete“

Kao lep poklon jednoj teti u vrtiću možete izabrati i zidni sat sa likom veselog deteta koje srećno skakuće. Pored tog lika, na satu su ispisane posebne reči zahvalnosti tetama u vrtiću i njihovom predanom radu. Sat je simpatičnog izgleda i prikladan je poklon za svaku tetu u vrtiću, a možete ga poručiti putem interneta.

17. Bon za knjižaru, muzej, pozorište

Nikako nećete pogrešiti ako jednoj teti u vrtiću poklonite bon za odlazak u knjižaru, pozorište, muzej ili neku sličnu ustanovu. Ovaj bon će teta moći koristiti onda kada joj najviše odgovara i u društvu koje joj odgovara, tako da će sigurno biti veoma zadovoljna vašim poklonom.

18. Set za pisanje

Izaberite jedan lep i kvalitetan set za pisanje pa njime iznenadite i obradujte tetu u vrtiću. Poznato je da tete uvek nešto pišu, planiraju i osmišljavaju, a vaš set će im tu aktivnost olakšati i ulepšati. Ukoliko želite, na olovci ili nalivperu možete ugravirati neke reči ili datum koji će tetu zauvek podsećati na vašeg mališana.

19. Oslikani poslužavnik

Na tržištu i putem interneta lako možete pronaći mnoštvo raznih poslužavnika koji su oslikani motivima vezanim za vrtić i tete u vrtiću. Zato vam nikako neće predstavljati problem da izaberete jedan od tih pomenutih poslužavnika, da ga simpatično upakujete i da svojim poklonom iznenadite i obradujete dragu tetu u vrtiću.

20. Rokovnik

Kao i kod poslužavnika, isti slučaj je i sa rokovnicima. Putem interneta možete pronaći mnogo lepih rokovnika koji na svojoj naslovnoj strani imaju odštampane i ukusno urađene motive vezane za tete i vrtić. Takav rokovnik je uvek lep podsetnika na dete čiji roditelj ga je poklonio, a ima i svoju praktičnu svrhu.

21. Nakit

Ukoliko se odlučite da jednoj teti u vrtiću poklonite nešto od nakita, taj poklon može biti zajednički dar svih roditelja. Izaberite lep lančić s priveskom deteta ili neku ogrlicu sa posebnom posvetom. Naravno da možete izabrati i prsten ili naušnice, kao i lep broš. Bilo šta od nakita da poklonite, teta će se obradovati i imati lepu spomenu na grupu dece čiji roditelji su je darovali.

22. Jastučić sa štampom

Evo još jednog poklona koji ne morate sami osmišljavati, dovoljno je samo da ga poručite i sačekate da stigne. Reč je o simpatičnom ukrasnom jastučiću na kojem je odštampan tekst prikladan za rad teta u vrtiću. Takav jastučić se lako uklapa u bilo koji prostor i mami osmeh na lice svima koji ga vide pa smo sigurni da će tako biti i sa vašom tetom iz vrtića.

23. Uokviren dečji crtež

Simpatičan poklon koji zaista ne košta mnogo je i uokviren crtež vašeg deteta namenjen baš teti iz vrtića. Potaknite svoje dete da nacrta i oboji nešto što želi pokloniti dragoj teti u vrtiću pa taj crtež stavite u neobičan i lep okvir. Na poleđini ispišite poruku zahvalnosti i datum pa tako simpatičnim poklonom obradujte dragu tetu.

24. Bon za kozmetički salon

Ako jednoj teti u vrtiću želite pokloniti nešto što će baš njoj biti od koristi i tako je želite nagraditi, možete joj darovati bon za kozmetički salon. Nema te žene koja ne želi biti lepa i negovana pa smo sigurni da će se ovaj poklon mnogo dopasti dotičnoj teti.

25. Čokoladice u tegli

Nikako nećete pogrešiti ako teti u vrtiću poklonite teglicu punu ukusnih čokoladica na čijem omotu su odštampane razne lepe i prikladne poruke. Ovaj poklon će biti i ukusan i simpatičan pa će ga teta zaista sa radošću primiti. Ove čokoladice možete poručiti putem interneta i dogovoriti se o tome kako želite da izgledaju.

26. Čokoladni buket sa porukom

Još jedan poklon koji žena nikada ne odbija jeste buket pun čokoladnih slatkiša. Izaberite već postojeći čokoladni buket ili osmislite neki po svom nahođenju, simpatično i lepo ga zapakujte, pa njime iznenadite i obradujte jednu tetu u vrtiću. Sigurni smo da će vam biti veoma zahvalna.

27. Platnene vrećice s natpisom

Na tržištu postoje zanimljive i praktične platnene vrećice sa raznim natpisima. Neke od njih su svojim slikama i tekstom namenjene baš tetama u vrtiću. Zato, slobodno izaberite jednu takvu vrećicu pa u nju stavite neku simpatičnu sitnicu poput plišane igračke, čokolade, kafe i šećera pa takvim poklonom obradujte dragu tetu.

28. Majica sa prikladnim natpisom

Poput raznih stvari, moguće je nabaviti i majicu sa natpisom koji se odnosi baš na tetu iz vrtića. Takvi natpisi su najčešće vezani za brigu i pažnju koje tete pružaju mališanima i glase otprilike ovako: „ Ja pomažem deci da rastu, a koja je tvoja supermoć?“ jednu takvu simpatičnu majicu lepo upakujte i njome obradujte dragu tetu.

29. Kecelja za tete s natpisom

Tete u vrtićima uglavnom nose kecelja pa nećete pogrešiti ako jednoj teti poklonite baš taj odevni predmet. Izaberite neku lepu i veselu kecelju sa natpisom po želji. To može biti samo lepo ispisano ime tete ili neka simpatična rečenica koja će je nasmejati. Takav poklon će zasigurno obradovati vašu tetu iz vrtića.

30. Buket cveća i flaša likera

Kada birate poklon, nikako nećete pogrešiti ako jednoj teti u vrtiću poželite pokazati svoju zahvalnost tako što ćete joj pokloniti lep buket cveća i flašu nekog boljeg likera. Umesto tog likera, možete se odlučiti za flašu vina ili nekog drugog pića. Mi smo predložili liker jer on važi za „žensko“ piće, a posebno onaj čokoladni. U svakom slučaju, vaša poruka će biti jasna, a zahvalnost takođe.

Nadamo se da ste među našim idejama pronašli bar jednu koja vam se toliko svidela da njome  uskoro obradujete vašu tetu iz vrtića.