30 ideja poklona za šogora

Šogor ili badžo je član šire porodice, muž ženine sestre i tetak vaše dece, pa svakako zaslužuje posebnu pažnju i poneki poklon bar za određene datume. Iako vam šogor nije krvni rod, u našem narodu se on računa u porodicu i bilo bi lepo da ga tako i tretirate. Posebno ako u šogoru imate pravog prijatelja na kojeg se uvek možete osloniti.

Poklon koji ćete za svog šogora izabrati obično je određen njegovim sklonostima, hobijima, ali i godinama. Ukoliko je reč o mlađoj osobi, vaši pokloni mogu biti opuštenijeg karaktera pa čak i šaljivi. Međutim, ukoliko se radi o starijoj osobi, predlažemo vam da ipak birate malo ozbiljnije poklone.

Da biste lakše odlučili šta da poklonite svom šogoru, prođite kroz našu listu ideja za te poklone i sigurni smo da ćete pronaći ono što odgovara baš vašem badži.

1. Drveno burence

Evo jednog simpatičnog poklona koji odgovara skoro svakom muškarcu, a pogotovo onom koji voli dobro vino ili rakiju. Lepo drveno burence koje leži na posebnim nogarama je uvek zanimljiv prizor na svakom stolu, a naročito leti kada se većina okupljanja odvija napolju ispod neke senice. Na ovom buretu je ugrađena mala česma koja olakšava sipanje tečnosti u čaše i istovremeno dekorativno deluje. Da biste „pojačali“ svoj poklon, napunite ovo burence odgovarajućim pićem i tako ga poklonite svom šogoru. Kasnije možete zajedno nazdraviti vašim poklonom.

2. Giljotina za mezu

Svaki čovek priprema mezu kada mu u goste dolazi ženina rodbina pa je sigurno takav slučaj i sa vašim šogorom. Da biste mu olakšali i ulepšali taj posao, poklonite mu giljotinu za mezu. Reč je o kvalitetnoj dasci za rezanje koja na sebi ima ugrađen veći sekač u vidu giljotine i koja dekorativno izgleda. Na ovoj dasci možete i služiti mezu pa je višestruko korisna.

3. Antistres kruška

Nema tog čoveka koji u današnje vreme nije pod uticajem nekog stresa i koji ne zna kako da ga se reši. Ako verujete da je i vašem šogoru već dosta sveta oko njega, poklonite mu ovu antistres krušku i pomozite mu da na pravom mestu iskali svoj bes. Učinićete dobro delo svastici, a i svima ostalima, posebno ako vaš šogor radi neki vrlo stresan posao.

4. Portikla za brijanje

Ne znamo da li je ovaj poklon od veće koristi za šogora ili za svastiku, ali vi ga svakako poklonite svom šogoru. Verujemo da ćete ovim svojim poklonom znatno uticati na mir u kući jer će nakon svakog brijanja kupatilo ostati čisto. Portikla služi da pokupi dlačice u toku brijanja i to tako što se jednim delom zakopča oko vrata, a drugim krajem se lepi za zid pomoću vakuuma. Dlačice padaju u portiklu, a sve okolo je čisto i uredno. Milina.

5. Pivski opasač

Ukoliko je vaš šogor veliki ljubitelj piva, možete mu pokloniti pivski opasač. Da biste ga još više usrećili, ispunite limenkama njegovog omiljenog piva mesta na opasaču koja su za to predviđena. Verujemo da ćete veoma usrećiti svog šogora  i da će taj poklon rado koristiti na svakom izletu.

6. Mini stoni fudbal

Ako je vaš šogor od onih muškaraca koji rado okupljaju društvo, druže se uz pivo i društvene igre, poklon poput mini stonog fudbala će ga sigurno oduševiti. Ovaj poklon ne zauzima mnogo mesta, dinamičan je za igru i potiče takmičarski duh. Sve to su odlične preporuke za nabavljanje ovog  poklona i za neko opušteno muško druženje. Verujemo da će vaš šogor jedva čekati da odigra jednu partiju s vama i da vas pokuša pobediti.

7. Ručni ili džepni sat

Sat je uvek lep i prikladan poklon svakom muškarcu. Na neki način, sat predstavlja izraz određenog poštovanja i spada u ozbiljne poklone. Vi se možete voditi pretpostavkom koji sat bi se više dopao vašem šogoru, ručni ili džepni, a možete se oko toga posavetovati sa svastikom i saznati pravi šogorov ukus. U svakom slučaju, koji god sat da izaberete, dajte da na njemu ugraviraju datum i posvetu i svojim poklonom obradujte dragog šogora.

8. Novčanik i kaiš

Lep kožni novčanik i odgovarajući kožni kaiš nikada nisu loš izbor poklona nekom muškarcu. Zato nećete pogrešiti ni ako takav poklon izaberete za svog šogora. Moguće je da on neće odmah koristiti poklon koji dobije jer već ima novčanik i kaiš koji su u upotrebi, ali će zasigurno vaš poklon uskoro doći na red. Izaberite lepe kožne modele i jednog i drugog i takvim poklonom iznenadite svog šogora.

9. Košulja

Ovo je klasičan poklon i često se daruje muškarcima pa nećete pogrešiti ni vi ako svom šogoru poklonite lepu i kvalitetnu košulju. Vodite računa o veličini košulje, ali i o dezenu i boji. Ukoliko košulju kupujete za mlađu osobu, možete birati poslednje modne modele i jače boje, ali ako je to poklon za stariju osobu, bolje je da bude klasičnijeg kroja i neutralne boje. Lepo upakujte svoj poklon i iznenadite šogora.

10. Neobična kravata

Gde je košulja, tu je i kravata i to se nekako podrazumeva. Naravno da možete za svog šogora izabrati klasičnu kravatu u nekoj od prihvatljivih boja, ali da biste malo „začinili“ svoj poklon, birajte ipak nešto neočekivano. Nabavite kravatu koja u svom donjem delu ima ugrađen otvarač za flaše i koja luckasto izgleda. Takav poklon sigurno neće biti očekivan i vaš šogor će se i iznenaditi i nasmejati.

11. Kožne cipele

Nema greške kada poklanjate ovakav poklon ako ste pogodili pravu veličinu i izabrali odgovarajući model. Kožne cipele su uvek dobrodošle, kako ženama tako i muškarcima, i naći će svoje mesto u šogorovom cipelaru. Zato se naoružajte potrebnim informacijama o veličini i poželjnoj boji pa svog šogora obradujte lepim parom kožnih cipela.

12. Društvena igra

Ako je vaš šogor neko ko voli okupljanja i večeri provedene uz društvene igre, možete mu pokloniti kvalitetan šah, zanimljive igraće karte, komplet više raznih društvenih igara ili, možda, alko- basket za zabave s prijateljima. Koju god od ovih igara da izaberete, vaš šogor će je znati dobro iskoristiti ukoliko bude imao odgovarajuće društvo. Dakle, morate se priključiti.

13. Kanister poklon-set

Dobar poklon za jednog šogora može biti i kanister koji to jeste, a nije. Radi se o pravom kanisteru koji je preuređen u skladište za flaše i čaše. Ima izrezana vrata sa kopčom i drvetom obloženu unutrašnjost. Od veličine kanistera zavisi koliko flaša i čaša može u njega stati, ali je svaki simpatičan na svoj način. U unutrašnjost kanistera je postavljena drvena polica na kojoj su dve čaše za viski ili za vino, a piće kupujete sami i punite ostatak prostora u kanisteru. Verujemo da ćete prijatno iznenaditi svog šogora ovim poklonom.

14. Navigacija

Ukoliko vaš šogor voli putovati automobilom, poklonite mu dobru navigaciju za taj automobil. Verujemo da će ga vaš poklon oduševiti i da će ga rado koristiti kad god ide na duži put. Većina muškaraca je zaluđena tehničkim stvarima pa verujemo da je takav slučaj i s vašim šogorom i da će zbog toga još više voleti ovaj poklon. Pored praktične vrednosti, navigacija u automobilu ima i određeni vizuelni efekat na koji su muškarci uvek ponosni.

15. Prenosna baterija

Poznato je da svako od nas koristi mobilne telefone i druga tehnička pomagala koja imaju bateriju, a tu bateriju treba puniti. Ponekad je veliki problem doći do izvora koji bi je napunio, ali je neko vrlo mudar izmislio prenosnu bateriju u te svrhe. Zato nikako nemojte oklevati, nego svom šogoru poklonite jednu kvalitetnu prenosnu bateriju s kojom će na bilo kom mestu moći napuniti sve što mu se ispraznilo.

16. Miš za kompjuter ili USB stik

Svaki čovek ima nešto što posebno voli, a na tržištu je prilično jednostavno pronaći miš za kompjuter ili USB stik baš u obliku onoga što neko voli. Tako možete poručiti na internetu miš za kompjuter u obliku automobila, fudbalske lopte, medicinskog šprica ili bilo čega drugog. Isti slučaj je i sa USB stikom, pa neće biti problem da svom šogoru poklonite baš onakav miš za kompjuter ili USB stik u kakvom će posebno uživati.

17. Multitool Camping alat 13 u 1

Ukoliko vaš šogor voli da majstoriše i da brzinski popravlja sve što se pokvari, možete mu pokloniti ovaj vrlo praktičan alat. Reč je o alatu koji dolazi u maloj torbici, a sastoji se od dvanaest delova plus torbica. U sklopu jedne veće ručke su klešta, čekić, švicarski nož, turpija, otvarač za flaše, testera, odvijač i još koješta. Sve to je vrlo lepo i praktično smešteno u mali prostor i ne predstavlja nikakav problem da se nosi u većem džepu. Odlično je za izlete i prostore van kuće i sigurni smo da će oduševiti vašeg šogora.

18. Šaljiva kecelja

Ako imate šogora koji rado kuva ili koji rado roštilja, možete mu pokloniti kecelju za te poslove. Naravno da ne bi bilo zanimljivo da to bude obična muška kecelja, beživotne boje. Zato se vi potrudite i nabavite jednu kecelju sa nekim šaljivim natpisom ili kupite običnu kecelju i dajte da vam odštampaju natpis koji želite. Mi vam predlažemo nešto poput „Što šogor zakuva, svi teško vare“. Ubeđeni smo da ćete ga nasmejati ovim poklonom.

19. Majica sa duhovitim natpisom

Kao i u slučaju kecelje, i majicu možete kupiti sa već odštampanim tekstom ili dati da vam na nekoj majici ispišu tekst koji želite. Mogućnosti su razne, a vi se vodite onim što se najviše odnosi baš na vašeg šogora.  Može to biti „bezbolan“ natpis kakav je „Ja sam glavni šogor“ ili neki malo smeliji i smešniji poput onog koji kaže „Kad svastike nema, šogori kolo vode“. Slobodno pustite mašti na volju i razveselite svog šogora.

20. Poslovna tašna

Ako je vaš šogor poslovan čovek koji se svakodnevno kreće u takvim krugovima, možete mu pokloniti lepu kožnu poslovnu tašnu. Naravno da ta tašna ne mora biti u formi klasične aktovke, nego može biti moderna tašna za poslovne ljude u koju mogu spremiti odgovarajuće dokumente, rokovnike i razne druge materijale koji su im za posao potrebni. Izaberite tašnu u boji za koju pretpostavljate da će najviše odgovarati vašem šogoru i iznenadite ga svojim poklonom.

21. Knjiga

Naravno da nema te liste predloga poklona na kojoj se neće naći neka knjiga. Razlog za to je sama  knjiga jer je ona poklon koji odgovara svima i nikada ne izlazi iz mode. Niko ne kaže da je knjiga samo ona koja predstavlja književne romane i da se drugačije knjige ne poklanjaju. Čak i onima koji ne vole knjige i ne čitaju ih rado, možete pokloniti knjigu. Izaberite neku knjigu aforizama ili smešnih izjava poznatih, možda knjigu o ribolovu, baštovanstvu i slično. Uvek se može naći tema koju će dotična osoba hteti proučavati pa smo uvereni da je to slučaj i sa vašim šogorom.

22. Pretplata za teretanu

Ukoliko je vaš šogor sportski tip i rado posećuje teretanu, možete mu platiti pretplatu za teretanu na mesec, dva, pola godine, godinu. Naravno, to ovisi o vama i vašim namerama kada je poklon u pitanju. Pored pretplate ili umesto nje, svom šogoru možete pokloniti i neki sportski rekvizit ili deo sportske opreme. Ako se redovno bavi sportom, to će mu svakako dobro doći i obradovaćete ga svojim poklonom.

23. Karte za utakmicu

Kao što rekosmo, ako vaš šogor voli sport i rado prati sportske utakmice, sigurno bi se obradovao ulaznicama za neki sportski događaj. Zato izaberite ulaznice za onu utakmicu koja će ga najviše obradovati i koja predstavlja poseban događaj. Možda je to neki derbi ili utakmica u sklopu posebnog prvenstva. Iznenadite svojim poklonom dragog šogora i on vam to neće zaboraviti.

24. Šolja za kafu

Na tržištu je zaista lako pronaći šolju za kafu ili čaj koja ima oblik kakav želite. Na toj šolji možete odštampati i tekst koji želite pa  nije nikakav problem da to bude poklon baš po meri vašeg šogora. Izaberite šolju sa ručkom gitare, francuskog ključa, epruvete, guma za automobil ili bilo čega drugog što će posebno obradovati vašeg šogora. Ili izaberite šolju sa posebnim natpisom i takvim poklonom obradujte ovu dragu osobu.

25. Roštilj ili pribor za roštilj

Dobro je poznato da većina muškaraca voli spremati hranu na roštilju i da se u tome rado takmiče. Ako je to slučaj i sa vašim šogorom, poklonite mu jedan praktičan roštilj, primeren njegovom prostoru i njegovim  potrebama ili mu poklonite poseban set pribora za roštiljanje. Moguće je da on već ima roštilj kakav želi, ali mu nedostaje taj poseban set alatki za pripremu odličnog roštilja.

26. Torbica zaštitnik košulja

Ukoliko je šogor za kojeg tražite poklon često na poslovnim putovanjima ili na iznenadnim poslovnim sastancima, moguće je da mu ispeglana i uredna košulja predstavlja problem. Kako biste mu pomogli da reši ove teškoće, poklonite svom šogoru torbicu zaštitnik košulja. Pomoću pomenute torbice, vaš šogor će uvek imati spremnu čistu i ispeglanu košulju pa mu poslovni sastanci neće izazivati nervozu zbog ovog problema.

27. Aparat za kafu

Moguće je da je vaš šogor obožavalac posebne vrste kafe kakvu daje prvoklasan kafe-aparat. Takođe je moguće da on još uvek nema taj kafe-aparat i da bi se mnogo obradovao kada bi ga dobio na poklon. Ukoliko vi znate za ove njegove sklonosti i priželjkivanja, nemojte časiti ni časa, nego svom šogoru poklonite baš ono za čim mu srce žudi. Dakle, pravac u prodavnicu po aparat za kafu!

28. Mreža za piknik

Kada imate šogora koji baš voli izležavanja, ali se nikako sam ne seti da kupi mrežu za piknik i razapne je negde u dvorištu, pa da u njoj uživa kao svaki pravi lenjivac, na vama je da se potrudite i  budete onaj poklondžija koji će mu obezbediti mesto za izležavanje. Zato izaberite jednu izdržljivu mrežu koja podnosi sve kilograme i njome obradujte svog šogora.

29. Muški kozmetički set

Naravno da i muškarci treba da se neguju i da lepo izgledaju. O lepom mirisanju da i ne govorimo. Zato nećete pogrešiti ako svom šogoru poklonite kozmetički set za muškarce nekog proverenog proizvođača. Birajte one proizvode koji su namenjeni osetljivoj koži da biste sprečili moguće komplikacije.

30. Uvrnuti viski set

Lep komplet za piće uvek dobro dođe pa nikako nećete pogrešiti ako svom šogoru poklonite set za viski koji je sastavljen od zanimljivo izrađene masivne flaše sa uvrnutim dnom, uz koju idu dve masivne uvrnute čaše, čak devet kockica za hlađenje pića, od hvataljki za te kockice i od malog levka. Sve to je spakovano u luksuznu drvenu kutiju i predstavlja zaista lep poklon.

Nadamo se da su vam naše ideje za poklon šogoru pomogle da izaberete onaj poklon koji će ga mnogo obradovati.