Najbolji pokloni za trudnice

Svaka žena je lepa na svoj način, ali kada u sebi nosi još jedan život, onda ima poseban sjaj. Naravno da je period trudnoće specifičan za svaku ženu, ali je specifičan i za njenu okolinu. Kako bi tih devet meseci proteklo u što većoj harmoniji između trudnice i njene okoline i kako bi ona zadržala svoj sjaj, potrebno je obratiti pažnju na neke stvari koje su joj važne i raznim sitnicama ulepšavati svakodnevnicu jednoj trudnici.

Veoma je bitno da ljudi iz njenog okruženja razumeju da se ona nalazi u posebnom raspoloženju, da je opterećena nekim strahovima i da je svesna promena na svom telu. Moguće je da je zabrinuta zbog tih promena i da se plaši da više nije privlačna svom partneru. O strahu i brizi oko porođaja da i ne govorimo.

Zbog svega ovoga, potrudite se da svojoj supruzi, sestri, ćerki ili prijateljici pokažete da je volite, razumete i da ste tu da joj olakšate i ulepšate vreme u kojem čeka da u naručje uzme svoje čedo. Manji ili veći znaci pažnje će je sigurno razveseliti, a mi vam nudimo mnogo predloga za tu priliku.

1. Trudnička haljina

S obzirom da trudnoća traje devet meseci i da se telo buduće mame konstantno menja, svakoj trudnici je potrebna nova odeća nakon nekog vremena. Na stranu to što svaka žena voli nove „krpice“, bila ona trudnica ili ne. Izaberite neku lepu haljinu od prirodnog materijala u kojem će telo trudnice moći lako disati, lepo je spakujte i njome obradujte vašu dragu trudnicu.

2. Anatomska obuća

Telo trudnice trpi mnoge promene, od kojih su neke posebno neugodne. Takvo je i opterećenje kičme i nogu zbog povećanja telesne težine i tereta koji trudnički stomak predstavlja. Da biste pomogli jednoj trudnici i olakšali joj kretanje, poklonite joj udobnu obuću koja je anatomski oblikovana. Bilo da se radi o cipelama u kojima će ići na posao ili da je reč o udobnim kućnim papučama u kojima će provoditi slobodno vreme, ova obuća je podjednako važna i sigurno će je obradovati.

3. Stolica za ljuljanje

Svakoj osobi bi prijalo da se u toku dana malo odmori u stolici za ljuljanje, a jednoj trudnici je to sigurno preko potrebno. Nabavite stolicu za ljuljanje koja će se lepo uklopiti u ambijent u kojem vaša trudnica živi i iznenadite je ovim vrednim i praktičnim poklonom. Kad god se u toku odmora toliko opusti da zadrema u ovoj stolici, to će biti vašom zaslugom.

4. Knjiga omiljenog žanra

Ako je vaša trudnica osoba koja voli da čita, poklonite joj neku knjigu iz oblasti koju voli. Može to biti neka lagana literatura koja će je opuštati i odmarati, ali može biti i nešto „jačeg“ sadržaja uz što će se vaša trudnica mentalno potpuno aktivirati. Naravno da uvek možete izabrati i neku duhovitu knjigu i njome nasmejati vašu dragu trudnicu. Za šta god da se opredelite, napišite simpatičnu posvetu unutar knjige i vaša trudnica će sigurno prepoznati i znati ceniti vaše lepe namere da je ovom knjigom obradujete.

5. Kozmetika za telo

S obzirom da se telo trudnice stalno menja i da je njena koža ta koja najviše trpi ove promene, jasno je da tu kožu treba adekvatno negovati. Kako biste pomogli svojoj trudnici u toj nezi, poklonite joj kvalitetnu prirodnu kozmetiku za telo namenjenu specijalno trudnicama. To su preparati koji daju veliku elastičnost koži i koji je dodatno i bogato hrane. Lepo upakujte ovaj poklon pa njime obradujte svoju trudnicu.

6. Praktična torba

Na tržištu se mogu pronaći razne praktične torbe koje trudnice mogu koristiti i pre nego što beba dođe na svet, ali i nakon toga. Postoje torbe koje imaju mnogo skrivenih pregradaka na izvlačenje i koje u trenutku mogu postati mnogo veće nego što izgledaju. Nabavite jednu takvu torbu i iznenadite svoju trudnicu. Sigurno će joj dobro doći i kasnije.

7. Ogrtač i spavaćica

Bila ona trudnica ili ne, svaka žena voli da ima lep komplet za spavanje. Udobna i lepa spavaćica uz koju ide odgovarajući ogrtač, sigurno je jedan od takvih kompleta. Kada se uzme u obzir da je ovo potrebna odeća i za boravak u porodilištu, onda je spavaćica sa ogrtačem zaista pravi izbor poklona za jednu trudnicu. Potrudite se da taj komplet bude u omiljenoj boji vaše trudnice i sigurno ćete je usrećiti.

8. Udoban veš

Ako ste vi neko ko je blizak sa trudnicom kojoj kupujete poklon, možda majka, prijateljica, sestra, onda joj možete pokloniti udoban veš namenjen baš trudnicama. Izaberite brushaltere sa ojačanjima i velikom podrškom za grudi, a donje delove kompleta prilagodite trenutnoj veličini trudničkog stomaka. Naravno da je veoma bitno da sve to bude od prirodnog i kvalitetnog materijala. Rezervni komplet ovakvog veša je uvek potreban, a posebno u letnjim mesecima.

9. Set peškira sa motivom bebe

Simpatičan i lep poklon za jednu trudnicu može biti i set peškira sa motivom bebe. Trudnica taj set može poneti i u porodilište, a svakako ga može koristiti kod kuće. Pogled na motiv bebice će joj uvek izmamiti osmeh na lice, ali će je podsetiti i na vas. Ukusno upakujte ovaj poklon pa njime razveselite vašu trudnicu.

10. Nakit

Ako želite obradovati i iznenaditi jednu trudnicu i pokloniti joj nešto samo za nju, onda je uvek dobar izbor poklona kupovina nakita. Možete se opredeliti za neku narukvicu ili lančić sa priveskom u obliku bebe. Naravno da su u opciji i naušnice, kao i neki prsten. Raspitajte se šta vaša trudnica posebno voli kada je u pitanju nakit pa joj ulepšajte dan takvim jednim poklonom.

11. Plaćena masaža

Ovo je poklon koji niko ne odbija i zbog kojeg se niko ne bi naljutio, a pogotovo ne jedna trudnica. Koliko god puta da je bila na masaži, još jedna takva uvek dobro dođe. Uplatite termin u nekom spa centru ili kod omiljenog masera, odnosno maserke vaše trudnice i usrećite je ovim poklonom. Sigurno će vam biti mnogo zahvalna.

12. Kozmetički tretman

Kad smo već kod tretmana i kod opuštanja, jasno je da svaka trudnica želi što lepše izgledati i uvek se osećati poželjno. Zbog toga nećete pogrešiti ako svojoj trudnici platite kozmetički tretman u nekom salonu za ulepšavanje i tako joj omogućite da srećna i zadovoljna dođe kući. To neće biti poklon samo za trudnicu, nego će pomoći i svima oko nje da se dobro osećaju kada je vide zadovoljnu i srećnu.

13. Omiljena hrana

Velika većina trudnica ima neku posebnu hranu koju želi i jede u trudnoći. Ako je i sa vašom trudnicom isti slučaj, potrudite se da joj nabavite baš to što posebno voli i da je obradujete takvom hranom. Možda možete i sami napraviti nešto što će usrećiti vašu dragu trudnicu i na taj način joj dodatno pokazati koliko vam je stalo do nje.

14. Dnevnik

Ukoliko je vaša trudnica romantična duša, sigurno rado piše dnevnik i beleži sve što oseća. U trudnoći su joj osećaji pojačani na maksimum i verovatno ima još veću potrebu da ih zapisuje. Da biste joj ulepšali te trenutke i učinili ih posebnima, poklonite joj neku lepu svesku ili posebno izrađen dnevnik u koji će moći beležiti ono što poželi. Biće vam zahvalna na ovom poklonu i rado će ga koristiti.

15. Izlet u prirodu

Kako biste oraspoložili svoju trudnicu i ulepšali joj trudničke dane, pripremite joj iznenađenje u vidu nekog lepog izleta. Može to biti jednodnevni izlet u neko malo dalje mesto, ali može biti i izlet u obližnji park ili neki drugi prikladan prirodni prostor. Spakujte korpu s hranom i nekom društvenom igrom pa sa svojom trudnicom provedite opušten dan u prirodi.

16. Pojas za trudnice

Svaka trudnoća nosi problem zvani „težak stomak“ i za taj problem je idealno rešenje pojas za trudnice. Ovaj pojas je veoma praktičan i pruža odličnu podršku trudničkom stomaku. Vaša trudnica će vam biti veoma zahvalna kada joj poklonite ovakav poklon.

17. Jastuk za trudnice

Evo jednog vrlo praktičnog poklona koji je namenjen baš za trudnice. Radi se o jastuku koji je moguće omotati oko celog tela i tako ujedno imati i podršku za leđa, a i jastuk za spavanje. Kasnije, kada dođe beba, ovaj jastuk je velika pomoć u toku dojenja. Dakle, poklonite svojoj trudnici ovakav jastuk i usrećite je i sad i kasnije.

18. Masažna kadica za noge

Svaka trudnica vrlo dobro zna koliko je dobar osećaj kada potopi umorne noge u toplu vodu. Ako se još dešava da joj neki aparat i masira noge dok ih drži u toj vodi, zadovoljstvu nema kraja. Zato nabavite masažnu kadicu za noge i takvim poklonom obradujte svoju trudnicu. Neće vam to nikad zaboraviti.

19. Vodič za roditelje

Koliko god da ima iskustva, svakom roditelju dobro dođu dodatni saveti iz oblasti roditeljstva. Ako se još radi o nekome ko prvi put postaje roditelj, ovakva knjiga može biti pravo blago. Kupite jednu takvu knjigu, ispišite posvetu i ovim poklonom iznenadite svoju trudnicu.

20. Slobodan dan

Nema te žene, bila ona trudnica ili ne, koja ne želi da ima slobodan dan koji će provesti baš onako kako ona želi. Zato se vi potrudite da svojoj dragoj trudnici omogućite taj slobodan dan i da je rasteretite. Preuzmite na sebe neke kućne obaveze ili se potrudite da ih neko drugi obavi, a vašu trudnicu pustite da uživa kako god hoće. Nema tog poklona koji će je više razveseliti onda kada je preumorna da se bavi kuvanjem i spremanjem.

21. Šolja „mamin zagrljaj“

Nabavite neku lepu i neobičnu šolju za čaj ili kafu, ali vodite računa o ukusu vaše trudnice, pa na toj šolji dajte da se odštampa motiv mame i bebe. Ispod tog motiva ispišite „mamin zagrljaj“ i tu šolju poklonite svojoj trudnici. Ispijanje omiljenog napitka će joj biti još prijatnije kada to bude radila iz ove šolje, a ujedno će je podsećati na vas.

22. Organsko voće i povrće

Svi znaju koliko je zdrava prehrana važna za ljudski organizam, a ishrana jedne trudnice je od posebnog značaja za nju i za bebu. Zato je odličan poklon za „drugo stanje“ korpa puna organskog voća i povrća. Napunite korpu takvim proizvodima, lepo je upakujte u celofan i poklonite je svojoj trudnici. Potrudite se da u korpu stavite omiljeno voće i povrće vaše trudnice i ona će vam biti vrlo zahvalna.

23. Majica sa printom bebe

Nabavite udobnu pamučnu majicu sa simpatičnim printom bebe u majčinom stomaku. Ispod ili iznad tog printa ispišite „najčvršća veza“ i tu majicu poklonite svojoj trudnici. Potrudite se da majica bude u omiljenoj boji vaše trudnice i da joj veličina bude odgovarajuća. Sigurni smo da će se obradovati ovakvom poklonu, da će je nasmejati i raznežiti.

24. Buket medenjaka mama i beba

Da biste ulepšali dan jedne trudnice i izmamili joj osmeh na lice, možete joj pokloniti buket medenjaka u obliku motiva mame i bebe. Ako niste baš raspoloženi za celi buket, vi se odlučite za jedan  lepo upakovan medenjak i njime usrećite svoju trudnicu. Ona će se svakako obradovati.

25. Meka deka/ćebe

Bilo leti ili zimi, u toku popodnevnog odmora, uvek nam dobro dođe ugodna meka deka/ćebe da se njome pokrijemo. Trudnicama je taj odmor još potrebniji i svakako će se rado ušuškati u neko lepo i meko ćebence dok obnavljaju svoju snagu. Zato izaberite simpatičnu meku deku i njome obradujte svoju trudnicu.

26. Blender

Da se ne bi dugo zadržavala u kuhinji i provodila mnogo vremena seckajući hranu, poklonite svojoj trudnici kvalitetan i jak blender s kojim će brzo pripremati mnoge obroke. Ovaj aparat će joj svakako skratiti vreme koje će provoditi stojeći na nogama dok kuva i sprema određena jela. Sigurni smo da će vam biti zahvalna i da će često koristiti ovaj vaš poklon.

27. Sokovnik

Još jedan praktičan i koristan aparat za svaku trudnicu je sokovnik. S obzirom da je trudnici potrebno mnogo više prirodnih materija nego drugim osobama, dobro će joj doći sokovnik pomoću kojeg će moći praviti zdrave i brze napitke. Obradujte je jednim ovakvim aparatom i pružite joj priliku da uživa u raznim prirodnim sokovima.

28. Kuvar zdrave hrane

Ovakav kuvar je dobar za bilo koju osobu, ali je trudnici posebno koristan. Bez obzira koliko vremena provodi u kuhinji, da li mnogo ili malo, u ovakvom kuvaru sigurno može pronaći neke korisne predloge i recepte koje će rado iskoristiti. Kasnije te recepte može uvrstiti i u bebin jelovnik i tako na razne načine iskoristiti ovaj kuvar.

29. Društvene igre

Kako biste oraspoložili i zabavili svoju trudnicu, posebno u dugim zimskim večerima, poklonite joj neke društvene igre i pridružite joj se u toj zabavi. Sigurni smo da ćete zajedno uživati u smehu i dobrom provodu.

30. Robot usisivač

Kod izbora ovog poklona je sve jasno, ali svejedno možemo naglasiti da će svaka trudnica biti oduševljena što ne mora ponovo gubiti vreme i energiju na dosadno usisavanje kada to može obaviti robot kojem je baš to posao. Ovom poklonu bi se obradovala i svaka druga žena, samo da znate.

Nadamo se da ste među našim predlozima uspeli pronaći nešto čime ćete usrećiti svoju dragu trudnicu i tako ulepšati njeno vreme čekanja na dolazak bebe.